Ga terug

Onze beloftes

Zaken die ons nauw aan het hart liggen

Your hair. Your story.

We zijn hier niet om je te vertellen wie je bent of hoe je eruit moet zien. Bij Hairlust geloven we dat je haar een verhaal over jou vertelt. Een vorm van zelfexpressie, creativiteit en empowerment.

Haar gaat verder dan enkel hoe het eruitziet en het volgen van de laatste trends. Het is een belangrijk onderdeel van je persoonlijke ontwikkeling - jouw verhaal.

En jij bepaalt hoe je dat verhaal vertelt. Wij zijn hier om je de megafoon te geven: Wees trots. Laat je haren los.

Zaken waar we echt om geven

 • We zijn hier om te blijven en je kunt ons vertrouwen. We zijn trots op onze producten en alles waar ze voor staan; van de natuurlijke en biologische ingrediënten tot de verpakking.

  "Je bent wat je eet" zeggen ze, maar dit geldt ook voor de producten die je gebruikt voor je lichaam en haar.

  Onze klanten verdienen het allerbeste, punt uit. Daarom nemen wij geen risico's met betrekking tot de kwaliteit. Wij nemen productkwaliteit zo serieus dat we meer willen doen dan alleen goede kwaliteit beloven - we willen er zeker van zijn dat we die beloftes ook nakomen. Daarom testen we onze producten bij Eurofins, een onafhankelijk laboratorium. Eurofins is een erkend onafhankelijk laboratorium dat grondige analyses uitvoert om te garanderen dat alle geproduceerde producten aan onze standaarden voldoen. Daardoor kunnen we met een gerust hart beweren dat onze producten aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen en geen schadelijke of ongewenste chemicaliën bevatten.

 • We doen ons uiterste best om duurzaamheid in elk proces van ons bedrijf op te nemen. Dit is onze garantie aan jou. Of het nu gaat om de keuze van partners, productie beslissingen, leveringsbeleid of interne belangen, wij geloven dat duurzaamheid de enige weg vooruit is.

  We vinden het ook belangrijk om transparant te zijn over onze dagelijkse activiteiten. Bij alles wat we doen, willen we op ooghoogte staan met onze klanten om je belangrijke inzichten te geven in onze bedrijfsprocessen en principes. Dit geeft ons geloofwaardigheid, en jou een band met ons als merk. 

  Om een kader te bieden voor onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid en transparantie, werken wij met de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, die gericht zijn op een duurzamere toekomst voor iedereen. Om specifieker te zijn, wij hebben besloten ons te richten op de volgende SDG's: verantwoorde consumptie en productie (doel 12), klimaatactie (doel 13) en duurzame energie (doel 7).

 • De grote meerderheid van onze producten bevat alleen natuurlijke ingrediënten die afkomstig zijn van zuivere grondstoffen, waarvoor we een biologische certificering hebben verkregen. Wij geloven echt dat dit een verschil maakt! Biologische grondstoffen verbeteren zowel de kwaliteit van onze producten als jouw gezondheid. 

  De meeste van onze producten zijn gecertificeerd als COSMOS Organic door het agentschap Ecocert Greenlife, een algemeen erkende Europese certificering voor cosmetische producten. Wanneer een product COSMOS Organic gecertificeerd is, kan je als consument altijd het exacte percentage van natuurlijke en biologische ingrediënten controleren. Om de certificering te krijgen, moet een product minimaal 95% natuurlijke ingrediënten bevatten, evenals minimaal 95% oliën van biologische oorsprong. Bovendien moet ten minste 10% van de wasbare en 20% van de niet-wasbare ingrediënten biologisch zijn.

  COSMOS Organic garandeert dat alle ingrediënten op verantwoorde en respectvolle wijze worden geproduceerd. Je kunt er dus zeker van zijn dat producten met deze certificering zijn geproduceerd onder omstandigheden die rekening houden met zowel het milieu als de mensen (bijv. werknemers). Er is meer: de certificering garandeert ook dat de productverpakkingen op verantwoorde wijze zijn ontwikkeld volgens alle toepasselijke voorschriften.

  Hier lees je meer over de COSMOS Organic Standard.

 • Onze klanten verdienen het allerbeste, punt uit. Daarom nemen we geen risico's met betrekking tot kwaliteit. We nemen productkwaliteit zo serieus dat we meer willen doen dan alleen goede kwaliteit beloven - we willen er zeker van zijn dat we die beloften nakomen.

  Daarom testen we onze producten bij Eurofins, een onafhankelijk laboratorium. Eurofins is een erkend laboratorium dat grondige analyses uitvoert om te garanderen dat alle geproduceerde producten aan onze normen voldoen. Daardoor kunnen we met een gerust hart beweren dat onze producten aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen en geen schadelijke of ongewenste chemicaliën bevatten.

 • Wij zijn ervan overtuigd dat dieren en mensen absoluut niet mogen lijden voor schoonheid! De grote meerderheid van onze producten zijn daarom gecertificeerd veganistisch. De producten die niet gecertificeerd zijn worden nog steeds geproduceerd onder 100% veganistische omstandigheden, zonder gebruik te maken van dierlijke ingrediënten of testen.

  Wij hebben besloten een duidelijk standpunt in te nemen in deze kwestie. Als bedrijf streven we ernaar een verschil te maken voor de levenskwaliteit van dieren, het milieu en de gezondheid van jouw haar - de enige manier om dit te doen is door er helemaal voor te gaan.

  Veganistische waarden zijn streng en daarom hebben we besloten een groot deel van onze producten te laten certificeren door The Vegan Society. Ze zijn voorzien van The Vegan Trademark, een erkende internationale certificering voor authentieke veganistische producten die over de hele wereld wordt gebruikt.

  Om het Vegan Trademark-keurmerk te verkrijgen, mag een product geen dierlijke ingrediënten bevatten en mogen er geen dierproeven van welke aard dan ook zijn gebruikt bij de vervaardiging van het product of de ingrediënten. Bovendien moet duidelijk worden vermeld of het product genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) bevat, en zo ja, mogen er geen dierlijke genen of stoffen zijn gebruikt. Last but not least, moet het product zijn geproduceerd zonder enig risico van contact met dierlijke ingrediënten of producten.

 • Helaas zitten er veel ingrediënten in cosmetische producten die meer kwaad dan goed doen. Uiteraard hebben wij ervoor gekozen om deze helemaal te vermijden. Schoonheid mag nooit ten koste gaan van gezondheid!

  Wij gebruiken geen schadelijke of ongewenste chemicaliën in onze Hairlust producten. Met andere woorden, zeggen we nee tegen parabenen, ftalaten, synthetische sulfaten en allergene geurstoffen.

 • Wij hechten belang aan de oorsprong van het materiaal dat wij in onze verpakkingen gebruiken, en aan de impact ervan op onze planeet. Daarom gebruiken wij gerecycleerd materiaal (PCR) in onze productverpakkingen zodat gebruikte materialen een nieuw leven krijgen.

  Wij zijn een trotse partner van Plastic Change, een Deense milieuorganisatie die strijdt voor een wereld zonder plasticvervuiling. Wij steunen een toekomst zonder vervuiling en sluiten ons aan bij de strijd voor een afvalvrije samenleving waarin plastic steeds opnieuw wordt gebruikt. We moeten allemaal minder en beter plastic gaan gebruiken om te zorgen voor het milieu, het klimaat en de gezondheid.

  Al onze productverpakkingen zijn 100% recycleerbaar, of het nu gaat om plastic, karton of glas. We hopen echt dat onze klanten ons voorbeeld volgen en ons helpen door verpakkingen op de juiste manier te recycleren.

  Houd je meer van creatieve doe-het-zelf projectjes? Bekijk dan onze leuke upcycling gidsen, waarin we uitleggen en op video laten zien hoe je lege Hairlust verpakkingen een nieuw leven kunt geven.

 • Wij zijn ons zeer bewust van onze belasting op het klimaat en proberen dit voortdurend te verbeteren. Sinds het begin van Hairlust focussen we ons om onze klimaatvoetafdruk zo veel mogelijk te minimaliseren.

  In 2021 hebben we besloten om een stap verder te gaan door onze CO₂-uitstoot volledig te compenseren en daardoor klimaatneutraal te worden. Dit doen we door bomen te planten en non-profit organisaties te steunen die wereldwijd omvangrijke klimaatinitiatieven uitvoeren door middel van directe donaties. Voorbeelden van projecten die we steunen zijn: een project in Honduras dat mensen voorziet van brandstofefficiënte fornuizen, projecten voor het behoud van het regenwoud en een groot project ter bevordering van hernieuwbare energie in Thailand.

  Je kunt hier meer lezen over hoe we werken met onze klimaatprojecten.

  Het is geen geheim dat ieder mens en bedrijf op de een of andere manier invloed heeft op het klimaat. Wij produceren haarverzorgingsproducten en verzenden die naar onze klanten door heel Europa. In dat proces zijn er veel stappen waaraan gewerkt kan worden om de klimaatvoetafdruk te verkleinen. Zo hebben wij bijvoorbeeld het grootste deel van onze productie naar Denemarken verplaatst om dicht bij onze klanten te zijn. We selecteren onze grondstoffenleveranciers zorgvuldig op basis van verantwoorde principes en houden altijd rekening met afstanden en leveringsmethoden.

 • Hoewel we in sommige producten geurstoffen gebruiken, zijn we er altijd zeker van dat we alleen volledig natuurlijke geurstoffen gebruiken die in kleine hoeveelheden worden gedoseerd. Daarom gebruiken we geen van de officiële 26 allergene geurstoffen. Omdat een goede haarverzorgingsroutine je gezondheid niet in gevaar mag brengen, zorgen wij ervoor dat onze producten hypoallergeen zijn. Je kunt dus gerust zijn in de keuze voor natuurlijke haarverzorging van Hairlust.

Ook interessant om te bekijken

 • Achter ons logo

  Ontdek het verhaal achter ons logo
  Lees meer
 • Inspire

  Een verzamelplek voor haarliefhebbers!
  Lees meer
 • Video Studio

  Verken onze video studio
  Lees meer