Your Hair. Your Story.

Wij handen de megafoon over aan jou, zodat jij jouw haar los en trots kunt dragen.

Laten we een gesprek beginnen, om de onvertelde verhalen over haarproblemen en triomfen te delen.

We zijn hier om het platform te bieden, om de taboes rond haarproblemen te doorbreken en allerlei soorten haarverhalen van mensen zoals jij te vieren. Wij zijn hier niet om je te vertellen wie je bent of hoe je eruit moet zien.

Bij Hairlust geloven we dat jouw haar een verhaal over jou vertelt. Als een vorm van zelfexpressie, creativiteit en empowerment. Jij bepaalt hoe je dat verhaal vertelt.

We zijn hier om je de megafoon te overhandigen, zodat je je haar los en trots kunt dragen.

Iedereen is uniek

Alexandra, een moeder van twee kinderen met een gemengde afkomst, deelt haar verhaal. Haar unieke krullen leverde in haar jeugd bewondering op, maar dit werd later een bron van kwetsbaarheid. Omdat ze erbij wilde horen, steilde ze haar haar, waardoor ze veel haar verloor en ze zicht aanpaste aan de maatschappelijke normen.

Later in haar leven raakte het een gevoelige snaar toen een van Alexandra's kinderen steil haar wilde, wat de maatschappelijke druk weerspiegelde. Haar ervaring motiveert haar om haar kinderen te empoweren, hun krullen te vieren en zelfvertrouwen te stimuleren. Na fases van zelfvergelijking te hebben doorgemaakt, omarmt Alexandra nu haar krullen en begrijpt ze het belang van zelfacceptatie.

Schoonheid heeft geen leeftijd

Maak kennis met Birte, een pittige 75-jarige vrouw uit Kopenhagen met een opmerkelijk haarverhaal. Van het omarmen van poedelkrullen in de jaren '70 tot het najagen van korte kapsels geïnspireerd door modellen, ze heeft alle trends meegemaakt maar nooit helemaal lange lokken bereikt tot nu - een succes dat ze koestert.

Haar toewijding aan haarverzorging begon al vroeg, met jeugdherinneringen aan verplichte reinheid met eigeel en azijn. Ondanks een korte poging tien jaar geleden om haar haar lang te laten groeien, won de schaar altijd en gaf ze voorrang aan wat ze 'fatsoenlijk' vond.

Birte's verhaal getuigt van een leven lang trots zijn op haar haar, elke streng bevat verhalen over stijl, nostalgie en een onwrikbare toewijding om er op haar best uit te zien.

Luister naar je lichaam

Maria kreeg te maken met plotselinge haaruitval die haar identiteit verbrijzelde. Een eerst kleine kale plek, breidde zich al snel uit, waardoor ze in paniek raakte. Het inwinnen van medisch advies stelde haar gerust over herstel, maar het duurde zes maanden voordat haar haar terug begon te groeien. Te midden van een druk leven met werk, familie en veel beweging, ging Maria uiteindelijk langzamer leven en realiseerde ze zich welke tol dit van haar eiste. Het monitoren van de progressie van de kale plek werd een dagelijkse routine en leerde haar te luisteren naar de signalen van haar lichaam. Haar ervaring benadrukte hoe belangrijk het is om te reageren op de behoeften van haar lichaam. Maria geeft er nu prioriteit aan om situaties te vermijden die haar aanzetten tot lichamelijke uitingen zoals haaruitval. Door haar verhaal te delen, wil ze benadrukken hoe belangrijk het is om naar de signalen van ons lichaam te luisteren.

Maak een verschil

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van verhalen die elke dag door iedereen worden beleefd. Jouw verhaal kan een groot verschil maken voor een ander.

  • Vertel ons jouw verhaal

    We willen meer haarverhalen delen om anderen te inspireren en te laten zien hoe verschillend we zijn en toch meer gemeen hebben dan we denken.