baardolie voor groeiBekijk alle artikelen

De beste baardoliën voor groei, verzachting, en styling & hoe je ze gebruikt

Als je last hebt van droog, broos of warrig baardhaar, is baardolie je beste vriend. Het kan hydrateren, baardroos verminderen, de baardgroei bevorderen en nog veel meer.

Voor de beste baardverzorging is het gebruik van zowel een baardolie als een baardgroei serum voor een zachte baard en baardgroei een must.

In deze gids zal ik uiteenzetten wat baardolie is en de redenen waarom je het zou moeten gebruiken. Ik zal je ook vertellen voor welke ingrediënten je moet uitkijken voor de beste baardolie en hoe je baardolie het beste gebruikt.

Inhoud

Wat is baardolie?

Baardolie is een specifiek type haarolie die baardhaar hydrateert en verzorgt. Sommige baardoliën kunnen zelfs de baardgroei stimuleren en werken ook als een baard verzachter. De beste baardgroei olie zal de baardgroei bevorderen en het baardhaar diep hydrateren. Het helpt ook de huid onder je baard te hydrateren, waardoor schilferige baardroos wordt tegengegaan.

De beste baardolie bestaat meestal uit een combinatie van essentiële oliën, drager oliën en plantenextracten. De essentiële olie biedt therapeutische voordelen of kan gewoon een lekkere geur aan je baard toevoegen. Drager oliën zijn de basis die de essentiële olie verdunnen en het voor je huid gemakkelijker maken om deze te absorberen. Drager oliën zijn producten zoals kokosolie of avocado-olie.

Baardoliën worden het vaakst gebruikt om de baard te verzachten, voor baardstyling of om baardhaar te helpen groeien, net zoals een baardgroei olie.

Baardolie versus baardbalsem

Soms kan een baardolie en een baardbalsem met elkaar verward worden. In tegenstelling tot baardolie heeft baardbalsem een ​​boterbasis, meestal sheaboter, en wordt gebruikt voor hydratatie, styling en de baard zachter te maken. Hieronder staan ​​enkele van de gelijkenissen en verschillen tussen deze twee soorten producten.

Gelijkenissen:

 • Beide zijn geschikt om de baard zachter te maken.
 • Beide hydrateren de huid eronder.
 • Beide kunnen helpen om een pluizige, onhandelbare baard te temmen.
 • Beide bevatten zowel drager oliën als essentiële oliën.

Oliebalsem baardproducten

Verschillen:

 • Baardbalsem heeft een dikkere consistentie vanwege de boterbasis.
 • Baardbalsem helpt niet voor extra baardgroei zoals baardgroei olie dat wel kan.
 • Sinds baardbalsem een dikkere formule heeft, kan het de baardgroei remmen en puistjes veroorzaken.
 • Baardbalsem wordt vaker gebruikt voor de stylingmogelijkheden die een baardolie niet altijd biedt.
 • Balsems zijn meestal ontworpen voor langere baarden en worden minder gebruikt bij kortere baarden.

10 redenen om een baardolie te gebruiken

De beste baardolie, zoals mijn favoriet Wonder Beard™ Grooming Oil biedt vele voordelen, zoals:

1. Hydratatie

De beste baardolie hydrateert zowel het baardhaar als de huid eronder.

2. Verzachten

Baardolie is uitstekend om de baard te verzachten, wat helpt om breuk te voorkomen, hiernaast is baardhaar vaak grof en kan hierdoor gemakkelijk droog en broos worden.

3. Baardgroei

Sommige producten werken als baardgroei olie, ze laten je baard er voller uitzien en stimuleren de baardgroei, dit vanwege hun extra actieve ingrediënten voor haargroei.

4. Heraanvullen

Het is noodzakelijk om regelmatig je baard te wassen, maar als je je baard te vaak wast, kan je het van zijn natuurlijke oliën ontdoen. Baardoliën kunnen de gestripte olie aanvullen en helpen bij het herstellen van een gezonde talgproductie.

5. Vermindert jeuk

De dode huidschilfers onder je baard kunnen een irriterende jeuk of ontstoken roodheid veroorzaken. Baardolie kan de onderliggende huid kalmeren, hydrateren en een schilferende huid verminderen.

6. Temt het haar

Onhandelbare, uitstekende haren komen vaak voor en het gebruik van een baardolie kan helpen deze haren in bedwang te houden.

7. Voeding voor het haar

Baardolie bevat meestal essentiële oliën en vitamines zoals biotine en vitamine E, deze voeden de haren en houden ze gezond.

8. Voegt glans toe

Baardhaar kan er dof uitzien als het niet goed verzorgd wordt. Baardolie zal helpen om wat glans terug te brengen in je baard, waardoor het er gezond uitziet.

9. Goed voor de gevoelige huid

De beste baardolie is gemaakt met hoogwaardige, volledig natuurlijke drager oliën en therapeutische essentiële oliën die heilzaam en rustgevend kunnen zijn voor de gevoelige huid.

10. Aangename geur

Baardolie is een geweldige manier om geur aan je baard toe te voegen. Probeer je aftershave te vervangen door een geurige, hydraterende baardolie.

Voor wie is een baardolie geschikt en hoe gebruik je baardolie?

Als je graag wilt dat je baard er verzorgd uitziet, zacht is en lekker ruikt, dan is baardolie iets voor jou. Baardolie is ontworpen voor alle baardlengtes en -texturen, dus iedereen met een baard kan het gebruiken.

Als je slechts een lichte stoppelbaard hebt, kan Wonder Beard™ Growth Serum een ​​goed aanvullend product zijn als je doel is om je baard uit te laten groeien.

Baardhaar heeft, net als het haar op je hoofd, een specifieke textuur en haartype. Hieronder staan ​​enkele baardhaartypes en hoe je ze kunt verzorgen met baardolie.

Identificeer jouw baardhaartype

baard types

Steil baardhaar

Baarden met steil haar worden meestal erg lang en worden soms ook wel Viking-baarden genoemd. Om dit haartype te verzorgen, kam je het regelmatig om klitten te verwijderen. Breng hierbij de baardolie vooral aan bij de punten zodat het haar gezond blijft groeien en het de baard zachter kan maken.

Golvend baardhaar

Golvend baardhaar kan eenvoudig ‘wild’ worden. Door dit type baard regelmatig te trimmen, blijft het haar echter op zijn plaats. Baardolie helpt ook om die verdwaalde haren stevig op hun plaats te houden. Het kan ook helpen om je baard te borstelen om zo de verdwaalde haartjes in toom te houden.

Krullend baardhaar

Krullend baardhaar ziet er krullerig en veerkrachtig uit. Dit is een dichte haartextuur en kan gevoelig zijn voor uitdroging. Baardolie helpt dit haartype gehydrateerd en glanzend te houden. Hoe gebruik je baardolie bij krullend baardhaar? Breng het dagelijks voordat je erdoor borstelt aan.

Onregelmatig baardhaar

Het is volkomen normaal om plekken te hebben waar het haar niet groeit. Baardgroei olie kan helpen om schaarse gebieden er voller uit te laten zien. Het samen gebruiken van een baardgroei olie en een baardgroei serum kan zelfs de baargroei stimuleren. Een baardgroei olie is dus uitermate geschikt in deze situatie.

Grijs baardhaar

Niet alleen het haar bovenop je hoofd begint grijs te worden, ook je baard zal na verloop van tijd grijs uitslaan. Grijs haar kan vaak droog en broos zijn en een baardolie is hierbij een geweldige optie om je baard zachter te maken. Hoe gebruik je baardolie bij grijs baardhaar? Het is bij dit type belangrijk om de baardolie van de punt tot de wortel van de baard en op de huid aan te brengen, om te voorkomen dat de huid uitdroogt.

De beste ingrediënten om naar uit te kijken om de beste baardolie te vinden

Hier vind je de beste ingrediënten voor de beste baardolie, onderverdeeld in drager oliën, plantenextracten en vitamines.

beste baardolie ingredienten

Drager oliën

 • Shea butter esters – Rijk aan vetzuren met daarnaast een gladmakende en hydraterende werking.
 • Avocado olie – Helpt om het haar ontward te houden en kan beschadiging van de haarschubben helpen herstellen, terwijl de huid eronder wordt herladen.
 • Arganolie – Geweldig voor dikkere haarlokken om ze zowel gehydrateerd als glanzend te houden.
 • Abrikozenpitolie – Een lichte olie die werkt als een natuurlijke vochtinbrengende crème en de ultieme manier om je baard zachter te maken.
 • Zoete amandelolie – Kan baardroos helpen verminderen door de ontstoken huid te kalmeren en rustgevende hydratatie te bieden.
 • Zonnebloemzaadolie – Werkt ontstekingsremmend en helpt gespleten haarpunten glad te strijken voor een gezonde baardgroei.
 • Kokosolie – Kan de haarschacht binnendringen om te hydrateren en te beschermen tegen haarbreuk.
 • Marula olie – Nog een lichtgewicht olie die acne kan helpen genezen vanwege de antimicrobiële voordelen.

Plantenextracten en vitamines

 • Rozemarijnblad extract – Heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen om de bloedsomloop te verbeteren.
 • Vitamine E – Bevat antioxidanten ter bescherming tegen vrije radicalen.
 • Densi’Beard™ – Van dit natuurlijke actieve ingrediënt is klinisch bewezen dat het de baarddichtheid verhoogt. Densi'Beard™ is ontwikkeld op basis van een variëteit aan graangierst dat in Frankrijk wordt verbouwd. Dit ingrediënt is essentieel voor het maken van de beste baardgroei olie.

Dus als je op zoek bent naar de beste baardolie, zoek dan naar deze ingrediënten. Daarnaast raad ik aan om voor een 100% natuurlijk, biologisch en veganistisch gecertificeerde baardolie te kiezen, zodat je potentieel schadelijke ingrediënten, zoals siliconen of synthetische geurstoffen die irritatie kunnen veroorzaken, vermijdt. Wonder Beard™ Grooming Oil voldoet aan al deze criteria, dus naar mijn mening is het de beste baardolie die er is.

Hoe gebruik je baardolie?

Hoewel het kan afhangen van je haartype, lengte, de vochtigheid en het klimaat van waar je woont, raad ik aan om dagelijks een baardolie te gebruiken.

Idealiter breng je het aan na het douchen of na het wassen van je gezicht. Je huid en haar zijn dan zachter geworden door het wassen en laten de baardolie dan diep doordringen.

Hoe gebruik je baardolie? Onze routine:

Stap een

Neem 2-3 druppels van je baardolie en masseer het in je handen. Dit helpt de olie gelijkmatig door je baardhaar te verspreiden.

Stap twee

Begin de olie door je droge baard te masseren, waarbij je je concentreert op de droogste punten. Als je een korte baard hebt, beweeg dan je handpalmen gewoon gelijkmatig langs de zijkanten en ook langs de voorkant van je baardhaar.

Stap drie

Nadat je de olie op je baardhaar hebt aangebracht, gebruik je de resterende olie op je handen om het in de huid eronder te masseren.

Stap vier

Gebruik ofwel je vingers of een kam en werk de olie door je baard om ervoor te zorgen dat het over al de haren wordt verdeeld.

Als je baard uitzonderlijk droog is, gebruik deze routine dan voor je naar bed gaat evenals na het douchen.

Meer baardverzorgingstips

Hier zijn enkele extra tips om je baardhaar gezond en sterk te houden.

Gebruik supplementen voor de baardgroei

Het verkrijgen van de juiste voedingsstoffen is essentieel om je haar te laten groeien. Het nemen van haaruitval vitamines zoals Hair Formula Gummies for Men of Tablets is een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat je de juiste vitamines en mineralen krijgt voor een gezonde baardgroei.

Gebruik een baardgroei serum

Het toevoegen van een baardgroei serum aan je routine, kan een gezonde baardgroeistimuleren. Het is ook een geweldige manier om je huid en baard zachter te maken.

Gebruik een baard shampoo

Het onderhouden van baardhygiëne is van vitaal belang voor gezond baardhaar en een gezonde huid. Gebruik een dagelijkse baardshampoo om de dode huidcellen te verwijderen, overtollig talg te verwijderen en ander vuil weg te wassen. Sluit je wasritueel altijd af met een hydraterende baardgroei olie.

Borstel regelmatig

Dagelijks borstelen voorkomt klitten en helpt het haar gezond te laten groeien. Het gebruik van een Wet Hair Detangler Brush onder de douche helpt je baard voorzichtig te ontwarren zonder het haar te breken. Als je een volle baard hebt, gebruik dan een borstel als het droog is om de hardnekkige klitten los te krijgen.

Regelmatig trimmen

Gespleten haarpunten werken een gezonde baardgroei tegen, dus zorg ervoor dat je je baardhaar regelmatig trimt. Voor baardhaargroei, trim je baardhaar elke 6-8 weken. Als je je huidige baardstijl wilt behouden, trim dan één keer per week of één keer om de twee weken.

Dus, werkt baardgroei olie nu echt?

De beste baardgroei olie kan helpen de juiste omstandigheden op je gezicht te creëren om baardgroei te stimuleren. Hoewel jouw haargroei kan afhangen van genetica, omgeving, gezondheid en andere externe factoren, is de meest effectieve manier om haargroei te bevorderen het gebruik van producten die gezond haar ondersteunen.

Wil je meer informatie over hoe je baard olie gebruikt voor baardgroei? Hier zijn meer tips om je baard sneller te laten groeien.

Ik hoop dat je iets zult hebben aan al deze nuttige informatie over het gebruik van baardolie en de redenen waarom het zo heilzaam is.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
 • Hoe verzorg je je baard? De ultieme tips om jouw baard te wassen

  Hoe verzorg je je baard? De ultieme tips om jouw baard te wassen

 • zonnebescherming voor het haar: haar zonnebrand

  Zonnebescherming voor het haar: Waarom een zonnespray voor het haar te gebruiken?

 • Haarborstel van zwijnenhaar vs. vegan haarborstel: Voor- en nadelen

  Haarborstel van zwijnenhaar vs. vegan haarborstel: Voor- en nadelen

 • Krullend haar stijlen: een uitgebreid handboek

  Krullend haar stijlen: een uitgebreid handboek

 • De Wet hair look: zo krijg je het + de benodigde producten

  De Wet hair look: zo krijg je het + de benodigde producten

Bekijk alle artikelen