haarolieBekijk alle artikelen

Beste haarolie: Zo vind je jouw perfecte match

Heb je al eens een olie voor haar geprobeerd? Zo niet, dan is het nu misschien tijd om te beginnen. Een goede haarolie is een van de beste manieren om glanzend en gezond haar te krijgen. Maar niet elke olie voor haar is even goed!

Door de hydraterende, verzachtende en beschermende eigenschappen voor haar en huid, vooral in olie voor het haar, is het voor velen een noodzakelijk haarverzorgingsproduct geworden. Maar niet alle oliën zijn even goed voor alle soorten haar.

Lees verder om de voordelen van het gebruik van een olie voor het haar te leren kennen en om te ontdekken welke olie het beste is voor jouw haartype. Bovendien vertellen we je hoe je haarolie moet gebruiken!

Inhoud

Waarom zou je haarolie gebruiken?

Dus, waarom zou je een olie voor haar gebruiken? In tegenstelling tot onze huid, heeft ons haar geen manier om zich te hydrateren. Daarom produceren onze haarzakjes talg, een natuurlijke olie die bedoeld is om door de haarschacht te stromen en het haar gezond en gehydrateerd te houden.

Helaas werkt dit natuurlijke proces niet altijd zoals de natuur het bedoeld heeft! Met moderne styling- en kleurtechnieken is onze natuurlijke talgproductie vaak gewoon niet genoeg om ons haar gehydrateerd te houden. Daar komt olie voor het haar bij kijken. Een goede haarolie vult je natuurlijke talg aan en zorgt voor de bescherming en hydratatie die je haar nodig heeft.

Wist je dat verschillende studies hebben aangetoond dat kokosolie en olijfolie de schadelijke effecten van UV-stralen met wel 30% kunnen verminderen.

Met een geschiedenis die honderden jaren teruggaat, is het gebruik van oliën niets nieuws, maar onze kennis over oliën groeit wel. We zijn veel wijzer geworden over de verschillende effecten die oliën kunnen hebben op verschillende aspecten van het leven. Door de hydraterende en beschermende werking die olie voor het haar kan hebben op haar en huid, is het zeer geschikt voor het verzachten en voeden van haar en hoofdhuid.

Een goede haarolie kan op verschillende manieren worden gebruikt, afhankelijk van je haartype en behoeften. Het kan een goed idee zijn om verschillende haaroliën te testen of je specifiek te richten op een olie voor haar die past bij je behoeften en haartype, aangezien er veel verschillende soorten zijn. Sommigen zijn het beste voor fijn haar, terwijl andere oliën beter zijn voor krullen of droog haar (meer daarover later).

Om een overzicht te krijgen van de soorten oliën hebben we ze in twee categorieën verdeeld:

Plantaardige oliën

Plantaardige oliën, ook wel bekend als vette oliën, basisoliën of dragende oliën, zijn meestal afkomstig van noten, zaden, bessen, bloemen of bladeren. Plantaardige oliën zijn vetter en olieachtiger dan etherische oliën en ze verdampen niet zoals etherische oliën dat doen. De functie van de oliën in zaden is om het zaad te beschermen terwijl het nog deel uitmaakt van de plant.

Essentiële oliën

Etherische oliën worden gewonnen uit verschillende delen van de plant, waaronder bloemen, bomen, grassen, bladeren en wortels. Ze kunnen worden gewonnen uit bladeren, bessen, hars, kernen, brandhout, naalden, rizomen, vruchten en bolsters en andere delen van de plant. Niet alle planten produceren etherische oliën.

In feite worden essentiële oliën gebruikt als onderdeel van het overlevingsmechanisme van een plant. Hun sterke aroma kan bijvoorbeeld een signaal geven aan bestuivers dat ze stuifmeel hebben dat klaar is om geoogst te worden, of ze kunnen roofdieren waarschuwen om weg te blijven. Etherische oliën zijn uiterst geconcentreerd en zeer krachtig. Directe toepassing kan huidirritatie veroorzaken en zelfs de huid verbranden of allergieën veroorzaken. Voor optisch gebruik is het dus belangrijk om de olie te verdunnen of te mengen met een basisolie en zorg ervoor dat je niet te veel gebruikt.

5 Voordelen van olie voor haar:

  • Olie versterkt je haar: Olie voor het haar verhoogt de elasticiteit van het haar, waardoor het minder snel breekt.
  • Een goede haarolie beschermt je haar tegen hitteschade: Door elke haarlok te bedekken met een beschermend laagje olie voor haar, kunnen oliën helpen om je haar te beschermen tegen hitte.
  • Haarolie hydrateert en voorkomt pluizen: Oliën die rijk zijn aan vetzuren en vitamine E vormen in feite een barrière die voorkomt dat je haarstrengen kostbaar vocht verliezen. Deze barrière voorkomt ook dat er vocht in de haarschacht komt, waardoor pluizen voorkomen wordt.
  • Oliën kunnen de haargroei bevorderen: Omdat oliën de haarschacht hydrateren en versterken, voorkomen ze haarbreuk, waardoor je haar sneller lijkt te groeien.
  • Oliën zijn van nature UV-beschermend: Plantaardige fenolen in botanische oliën hebben het natuurlijke vermogen om de schadelijke effecten van UV-straling op de huid en het haar te voorkomen en zelfs om te keren. Sommige plantaardige oliën bieden 30% meer bescherming dan je naakte huid of haar.

Wat is de beste haarolie?

Niet alle oliën zijn echter goed voor het haar. Of een olie goed is voor je haar hangt af van je haartype en de voordelen die je zoekt. Lees verder voor onze aanbevelingen over de beste olie voor het haar!

Beste haarolie: krullen

Kokosolie is een uitstekende keuze voor krullen. Waarom? Omdat in tegenstelling tot veel andere soorten haarolie, kokosolie een kleine moleculaire grootte heeft die gemakkelijk in de haarstreng wordt geabsorbeerd. Dit geeft krullen vocht zonder ze te verzwaren. Avocado-olie heeft een vergelijkbaar effect.

Beste haarolie: extra glans

Lichtgewicht dragende oliën zoals jojoba-olie en wortelolie zijn perfect om een beetje extra glans aan je lokken toe te voegen. Om glans toe te voegen, wrijf je gewoon een zeer kleine hoeveelheid olie voor haar over droog, gestyled haar. Pas op dat je niet overdrijft! Te veel olie kan je haar er vettig uit laten zien in plaats van glanzend.

Voor & na met Hairlust

Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
HairLust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe

*Resultaten kunnen variëren per persoon.

Bekijk alle reviews

Beste haarolie: gespleten punten voorkomen

Kokosolie is ook een uitstekende optie om gespleten punten te voorkomen. Om het te gebruiken, verwarm je een kleine hoeveelheid kokosolie in je handen en breng je deze aan op je uiteinden. Voor het beste resultaat breng je kokosnootolie aan op je haar voor het slapengaan en style je je haar vervolgens in een beschermend kapsel om te voorkomen dat er zich 's nachts gespleten haarpunten vormen.

Beste haarolie: pluizend of droog haar tegengaan

Als je droog of beschadigd haar hebt, probeer dan arganolie. Deze Marokkaanse olie voor haar is rijk aan vetzuren en vitamine E die zorgen voor de broodnodige hydratatie van uitgedroogde haarlokken. Daarom is het onze keuze voor de beste olie voor droog of beschadigd haar!

Beste haarolie: fijn haar

Lichtgewicht oliën zoals abrikozenpitolie kunnen glans en hydratatie toevoegen aan fijn haar zonder het te verzwaren. Wees wel voorzichtig met het vermijden van je wortels tijdens het aanbrengen, want te veel olie in de buurt van de hoofdhuid kan ervoor zorgen dat fijn haar er vettig en slap uitziet.

Als je fijn haar hebt, kies dan voor lichte oliën zoals arganolie, abrikozenpitolie, druivenpitolie, amandelolie, granaatappelolie en jojobaolie.

Beste haarolie: haargroei

Pepermuntolie kan helpen om de haargroei te bevorderen door de circulatie op de hoofdhuid te stimuleren. Deze toename van de doorbloeding helpt om de benodigde voedingsstoffen aan de haarzakjes te leveren en helpt zo het haar te laten groeien. Pepermuntolie is dus de beste olie voor haar dat behoefte heeft aan groeiondersteuning.

Natuurlijk kan het aanbrengen van pepermuntolie direct op de hoofdhuid betekenen dat het haar er vettig uitziet, vooral voor mensen met fijn of dunner wordend haar. De oplossing? Onze Grow Perfect™ Thickening Spray. Dit groeibevorderende product bevat pepermuntolie om de hoofdhuidcirculatie te stimuleren. De formule bevordert ook het volume bij de wortels, waardoor je haar er direct dikker uitziet. Bovendien is dit product geweldig voor het kalmeren en hydrateren van een geïrriteerde en droge hoofdhuid, wat een andere oorzaak kan zijn voor het dunner worden van het haar.

Beste haarolie: UV-bescherming

Van alle oliën voor haar zijn zonnebloemolie, olijfolie en kokosolie enkele van de beste oliën als je bescherming tegen de zon wilt.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Beste haarolie in het algemeen

Dat is een hoop om te onthouden! Wat dacht je van een alles-in-één-olie voor het haar? Die hebben we voor je. Onze keuze voor de beste olie voor het haar in het algemeen is onze Split Fix™ Hair Oil, die biologische zonnebloemolie, biologische arganolie, biologische kokosolie en biologische abrikozenpitolie combineert voor meerdere effecten, waaronder diepe hydratatie, bescherming tegen hitte, en extra glans. Breng het aan op nat haar om te helpen bij het ontklitten en voor bescherming tegen hittestyling, of breng het aan op droog haar ter bescherming tegen UV en luchtvervuiling.

Hoe gebruik je haarolie: de basics

Nu je weet welke olie voor haar geschikt is voor je haartype, is dit hoe je het moet gebruiken.

Haarolie als een hydraterende behandeling

Gebruik haarolie als een vochtinbrengende behandeling

De eenvoudigste manier om een olie voor het haar te gebruiken is als een vochtinbrengende behandeling. Breng je favoriete olie aan op je haar voordat je onder de douche gaat, en bind je haar vervolgens vast met een Hair Ring. De warmte en de stoom van de douche openen de haarschubben, waardoor de olie diep kan doordringen en de haarschacht kan hydrateren. Was het haar na vijf minuten stomen zoals gebruikelijk met shampoo en conditioner.

Haarolie voor het ontklitten en als bescherming tegen hitte

Gebruik haarolie te ontklitten en te beschermen tegen hitte

Een goede haarolie kan ook helpen bij het ontklitten en beschermen van het haar voor het gebruik van warmtetools. Breng gewoon wat olie aan op nat haar, en werk dan zachtjes door de klitten met een Wet Brush.

Je kunt ook een hittebeschermende olie gebruiken zoals Split Fix™ Hair Oil op nat haar vóór het drogen om een deel van de schade veroorzaakt door warmtetools te verzachten.

Haarolie tegen pluizend haar en als UV-bescherming

Gebruik haarolie tegen pluizend haar en als UV-bescherming

Als bescherming tegen beschadiging door UV-stralen en vervuiling, breng je een kleine hoeveelheid Sun Defense Hair Mist aan op droog haar. Het geheim zit hem in het ingrediënt, Phytessence ™ French Oak Extract, voor een antioxidantrijke verbinding die werkt als een natuurlijk UV-filter plus andere plantaardige hydraterende ingrediënten.

Zelf maken? Om je eigen haarbeschermingsspray te maken, meng je 1 eetlepel van elk van je favoriete oliën, zoals olijfolie, kokosolie, zonnebloemolie en sheaboter, met ½ kopje water samen en spuit je op het haar wanneer je wat UV-bescherming nodig heeft.

Hoe gebruik je haarolie: veelgemaakte fouten

Kijk uit voor deze veel voorkomende fouten bij het aanbrengen van olie op je haar!

Fout #1: olie te dicht op de wortels en hoofdhuid aanbrengen

Als je fijn of steil haar hebt, kan het aanbrengen van olie te dicht bij de wortels je haar er futloos en slap uit laten zien. Waarom? Omdat je hoofdhuid een natuurlijke olie produceert die talg wordt genoemd. Omdat je wortels dicht bij je hoofdhuid liggen, zijn ze al goed bevochtigd met talg. Als je er olie op doet, wordt je haar alleen maar zwaarder. Bovendien kan het aanbrengen van olie op je hoofdhuid de poriën verstoppen, wat kan leiden tot puistjes en zelfs tot haaruitval.

De enige uitzondering is natuurlijk het gebruik van een goed haarolieproduct dat speciaal is samengesteld voor gebruik op de hoofdhuid en de wortels, zoals onze Grow Perfect™ Thickening Spray, die groeibevorderende pepermuntolie bevat.

Fout #2: teveel olie gebruiken

Als het om olie gaat, is er zeker zoiets als teveel van het goede! Dus het is belangrijk om klein te beginnen. Onthoud, je kunt altijd meer toevoegen! We raden aan te beginnen met een hoeveelheid goede haarolie ter grootte van een erwt. Als je haar dan nog steeds droog aanvoelt, dan kun je een beetje meer gebruiken.

Fout #3: de verkeerde soort olie gebruiken

Het gebruik van de verkeerde olie op je haar kan ook leiden tot minder-dan-optimale resultaten. Als je bijvoorbeeld droge olie op droog haar gebruikt, zal je haar niet zacht en gehydrateerd aanvoelen. Als je een zware olie op fijn haar gebruikt, zal je haar er vettig en slap uitzien. Bekijk onze lijst hierboven voor de beste haarolie!

Kokosolie is een van de meest vochtinbrengende oliën voor het haar. Het is geschikt voor alle haartypes en helpt de vochtbalans van het haar te herstellen.

4 tips voor de optimale voordelen van een goede haarolie

Nu je alle voordelen van een goede haarolie kent en hoe je een olie moet gebruiken, zijn hier een paar tips om je te helpen je resultaten te maximaliseren:

Tip #1: scrub regelmatig

Hoewel oliën kunnen helpen om je haar te hydrateren en te beschermen, kunnen ze ook een ongewenste resten achterlaten dat het haar verzwakt. Verwijder de opbouw van de oliën met onze Scalp Delight™ Detox Scrub. Deze hoofdhuidscrub verwijdert voorzichtig de opbouw van dode huidcellen, oliën en haarproducten voor zachter, levendiger haar. Wij raden je aan om dit product één keer per week te gebruiken, of wanneer je haar een verfrissing nodig heeft.

Tip #2: proteïnebehandeling

Als je een goede haarolie gebruikt om beschadigd haar te doen herleven, moet je ook overwegen om een proteïnebehandeling toe te voegen aan je routine. Waarom? Omdat beschadigd haar hunkert naar zowel vocht als proteïne. We raden aan om onze Protein Repair™ Hair Mask te gebruiken, met gehydrolyseerde plantaardige eiwitten om beschadigde delen van de haarschacht te herstellen. Voor het beste resultaat gebruik je het één tot drie keer per maand.

Tip #3: voed van binnenuit

Natuurlijk kunnen je haarzakjes niet gezond en glanzend groeien zonder de juiste voeding! Daarom is het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle noodzakelijke voedingsstoffen voor een gezonde haargroei krijgt. We raden onze Hair Formula Gummies for Women of Tablets aan, die vol zitten met gezonde vitaminen en mineralen voor het haar, zoals biotine, selenium, vitamine C en zink. Bovendien is de kauwbare formule suikervrij en smaken ze heerlijk, dus het is makkelijk te onthouden om ze elke dag in te nemen!

Tip #4: gebruik tools die haarbreuk voorkomen

Als je doel is om je haar te laten groeien, is het ook super belangrijk om je haar te beschermen tegen breuk. Het maakt immers niet uit hoe snel je haar groeit als het zomaar afbreekt als je het in model brengt!

De sleutel tot het voorkomen van haarbreuk is het investeren in speciale tools die je haar een beetje extra liefde geven. Eerst raden we onze Wet Brush aan, met zachte siliconenborstels om het haar te ontklitten zonder dat er strengen breken.

Vervolgens raden wij onze Hair Rings aan, die speciaal zijn ontworpen om het haar vast te maken zonder dat het breekt zoals bij gewone elastiekjes. Probeer ze allebei uit en je zult versteld staan van het resultaat!

Nu je alle voordelen van het gebruik van olie voor je haar kent, wil je vast een haarolie proberen.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

    Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

  • hoe krijg je dikker haar?

    Hoe krijg je dikker haar? 10 eenvoudige manieren om dikker haar te krijgen!

  • pluizig haar

    Wat te doen tegen pluizig haar? 9 Bewezen tips tegen pluishaar

  • vitamine tegen haaruitval

    Haaruitval? Dit zijn de 10 beste vitamines tegen haaruitval!

  • zwaar beschadigd haar door blonderen herstellen

    Zwaar beschadigd haar door blonderen herstellen: 10 makkelijke stappen!

Bekijk alle artikelen