Wat te doen tegen pluizig haar? 9 Bewezen tips tegen pluishaarBekijk alle artikelen

Wat te doen tegen pluizig haar? 9 Bewezen tips tegen pluishaar

Het is een algemeen bekend feit: iedereen heeft wel eens last van pluizig haar. Jawel, zelfs Kendall Jenner ontkomt niet aan pluishaar. Hoewel pluizig haar volkomen normaal en natuurlijk is, heb je natuurlijk liever dat je haar er glad en glanzend uitziet. Maar zelfs als je anti-pluis producten gebruikt, kun je nog steeds last hebben van pluizig haar (vooral op broeierige, natte dagen!). Hoe komt dat?

Het gebruik van de verkeerde haarproducten kan een reden zijn voor droog, pluizig haar (daarover later meer). Maar de belangrijkste reden voor pluishaar is dat je verzorgings- en stylingroutine niet geoptimaliseerd zijn om pluishaar te voorkomen.

Inhoud

Wil je weten wat je kan doen tegen pluizig haar om er voor eens en altijd vanaf te komen? In dit artikel lees je waardoor pluishaar wordt veroorzaakt en wat je zelf kan doen tegen pluizig haar. Ik licht alvast een tipje van de sluier voor je op: als je last hebt van extreem droog, pluizig haar is de Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm de beste oplossing. Deze vochtverhogende behandeling heeft een unieke balsem-tot-olie-formule die smelt in droog, kroezend haar. Daarnaast zijn een shampoo en conditioner met hydraterende glycerine om pluis haar tegen te gaan, zoals de Hair Growth & Repair Set, een must! Lees snel verder voor meer tips en welke haarproducten ik nog meer aanraad!

HairLust - Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm HairLust - Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm

Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm

Haarbehandeling die de vochtbalans herstelt, verrijkt met 100% natuurlijke ingrediënten.

€32.95

Lees meer
HairLust - Hair Growth & Repair Set HairLust - Hair Growth & Repair Set
Verkoopt snel ⚡️
Bespaar 16%

Hair Growth & Repair Set

Herstellende shampoo en conditioner die optimale omstandigheden creëert voor een gezonde haargroei.

€47.90

€39.95

Lees meer

 

Waardoor wordt pluishaar veroorzaakt?

Dit is de achterliggende reden voor pluizig haar: als je haar droog of beschadigd is, gaan de haarschubben (de beschermende buitenste laag van het haar) openstaan. Op die manier droogt het haar uit en probeert het vocht uit de omgeving op te nemen. Zo wordt het haar pluizig en onhandelbaar. Balen dus.

Als je last hebt van droog, pluizig haar, kunnen deze factoren een rol spelen:

Oorzaak van pluishaar #1: Je hebt krullend en/of dun haar

Hoe meer krullen je hebt, hoe eerder je last krijgt van pluishaar. Waarom? Krullend haar heeft de neiging om eerder uit te drogen, wat leidt pluishaar.

Dun haar wordt helaas ook eerder pluizig. Aangezien deze haartypes minder zwaar zijn, worden de pluislokken niet ‘verzwaard’ en kan het haar onhandelbaar worden. Maar zelfs als je krullend, dun haar hebt, kan je nog steeds glad haar verkrijgen door de onderstaande tips tegen pluizig haar op te volgen (en de beste producten voor droog, pluizig haar te gebruiken!).

Oorzaak van pluishaar #2: Je doucht te warm

Iedereen neemt graag een hete douche, vooral in de winter, maar helaas is een te hoge watertemperatuur niet goed voor pluishaar. Het hete water opent de haarschubben, waardoor het haar uitdroogt en vocht uit de omgeving probeert op te nemen (met pluishaar als gevolg).

Het is echter niet nodig om voortaan ijskoude douches te nemen. Verlaag de watertemperatuur gewoon een klein beetje, zodat het water warm is in plaats van gloeiend heet.

Oorzaak van pluishaar #3: Je gebruikt de verkeerde shampoo

Je weet dit vast al, maar niet alle shampoo’s zijn even goed voor je haar! Veel shampoo’s bevatten ingrediënten zoals alcohol en agressieve sulfaten, zulke shampoo's drogen je haar uit, waardoor je eerder last krijgt van pluishaar.

Gebruik daarom een sulfaatvrije shampoo met glycerine om pluizig haar onder controle te houden. De glycerine werkt als vochtinbrenger en creëert een beschermend laagje rondom het haar, waardoor pluishaar geen kans krijgt.

Tip: het is niet nodig om het etiket van elke shampoo in de drogisterij te bestuderen. Bekijk hieronder mijn aanbevelingen voor de beste producten tegen pluishaar.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo
Verkoopt snel ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo

Sulfaatvrije shampoo met eiwitten die optimale omstandigheden creëren voor een gezonde haargroei.

€23.95

Lees meer
HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes

Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes

Zilvershampoo die blond of grijs haar verfrist door ongewenste kopertinten te neutraliseren.

€23.95

Lees meer

Oorzaak van pluishaar #4: Je wast je haar te vaak

Zelfs de allerbeste shampoo’s voor pluishaar kunnen het haar uitdrogen als ze te vaak worden gebruikt. Door je haar elke dag te wassen (of zelfs meerdere keren per dag!), wordt het haar ontdaan van zijn natuurlijke oliën, waardoor het droog en pluizig wordt.

Was je haar maximaal 3 tot 4 keer per week met shampoo om je pluishaar optimaal in bedwang te houden. Als je je haar tussendoor toch nat wilt maken, gebruik dan alleen een conditioner om het te wassen.

Oorzaak van pluishaar #5: Je bent te enthousiast met je stijltang

Net zoals de haarschubben open gaan staan door hoge watertemperaturen, kan dit ook gebeuren door de hitte van stylingtools. Als je vaak dergelijke stylingtools gebruikt of geen hittebeschermer gebruikt voor het stylen, krijg je zeer waarschijnlijk met droog, pluizig haar te maken.

Oorzaak van pluishaar #6: Je gebruikt een katoenen handdoek

Die zachte katoenen handdoeken zijn misschien heerlijk om jezelf mee af te drogen na het douchen, maar ze kunnen ook je haar beschadigen. Door nat haar met een katoenen handdoek droog te wrijven, worden de haarschubben opgeruwd en ontstaat er pluishaar.

HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Wit HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Wit
Bespaar tot 12%

Bamboo Turban Hair Towel, Wit

Handige bamboe haarhanddoek die het haar snel en op milde wijze droogt.

€11.95

Lees meer
HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Roze HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Roze
Bespaar tot 12%

Bamboo Turban Hair Towel, Roze

Handige bamboe haarhanddoek die het haar snel en op milde wijze droogt.

€11.95

Lees meer

Oorzaak van pluishaar #7: Je borstelt je haar te vaak

Net zoals de wrijving van katoenen handdoeken pluishaar kan veroorzaken, kan het te vaak borstelen van je haar ook schade aanrichten. Hoewel borstelen belangrijk is om je haar te ontwarren en de natuurlijke oliën gelijkmatig te verdelen, kan te vaak borstelen de haarschubben opruwen en zo tot droog, pluizig haar leiden.

Borstel je haar maximaal twee keer per dag met de juiste haarborstel om pluishaar in bedwang te houden en borstel altijd zo voorzichtig mogelijk. Nog belangrijker: probeer nat haar zo min mogelijk te borstelen. Nat haar is breekbaar en door het borstelen kunnen de kwetsbare haarstrengen eenvoudig breken. Daar zit je niet op te wachten! Gebruik daarom een wet brush of kam die speciaal is gemaakt voor het borstelen van nat haar om je natte haar te ontwarren (of ga extreem voorzichtig te werk!).

HairLust - Detangle Wet Brush, Perzik HairLust - Detangle Wet Brush, Perzik

Detangle Wet Brush, Perzik

Haarborstel ontworpen voor gebruik op nat, warrig haar om haarbreuk te verminderen.

€9.95

Lees meer
HairLust - Detangle Wet Brush, Roze HairLust - Detangle Wet Brush, Roze

Detangle Wet Brush, Roze

Haarborstel ontworpen voor gebruik op nat, warrig haar om haarbreuk te verminderen.

€9.95

Lees meer

9 Bewezen tips tegen pluishaar

Hoewel pluizig haar volkomen normaal is, zie je waarschijnlijk liever een gladde, pluisvrije look in de spiegel. Of misschien wordt je droge, pluizige haar veroorzaakt door haarschade en wil je graag gezonder haar. Hoe dan ook, deze tips tegen pluizig haar zijn jouw nieuwe strategie om je haar zachter en gladder te maken.

1. Begin met een pluisbestendig kapsel

Begin met een pluisbestendig kapsel

Als eerste is het belangrijk om gespleten punten af te laten knippen. Gespleten punten kunnen verder scheuren, waardoor er meer haarschade en pluizigheid ontstaat. Houd je haar gezond door regelmatig je gespleten punten bij te laten werken bij de kapper.

Tip: als je in een bijzonder vochtig klimaat woont, overweeg dan een kapsel zonder laagjes. Dit zal je haar verzwaren en pluizigheid in bedwang houden.

2. Gebruik een shampoo voor pluishaar

Gebruik een shampoo voor pluishaar

Zoals al eerder werd aangegeven, is het belangrijk om niet te warm te douchen. Gebruik zeker geen gloeiend heet water! Kies een shampoo met hydraterend glycerine om pluishaar tegen te gaan, zoals de Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo
Verkoopt snel ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo

Sulfaatvrije shampoo met eiwitten die optimale omstandigheden creëren voor een gezonde haargroei.

€23.95

Lees meer
HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner

Hair Growth & Repair Conditioner

Natuurlijke conditioner met proteïnen die de optimale voorwaarden creëert voor gezonde haargroei.

€23.95

Lees meer

3. Conditioner is je beste vriend

Conditioner is je beste vriend

We kunnen dit niet vaak genoeg zeggen: sla NOOIT de conditioner over na het wassen met shampoo. Zoals we al eerder aangaven, kunnen zelfs de beste shampoo’s je haar enigszins uitdrogen. Conditioners zijn samengesteld als aanvulling op shampoo en vullen het vocht aan dat je haar verloren heeft tijdens het wassen (daarom verkoop ik de shampoo en conditioner als een set!). Dit houdt je haar niet alleen gezond, maar houdt ook pluizigheid in bedwang

Elke conditioner is beter dan helemaal geen conditioner, maar als je droog, pluizig haar hebt, heb je een conditioner nodig die het haar versterkt en bovendien hydrateert. Ik raad Hairlust Hair Growth & Repair Conditioner aan. Deze conditioner bevat Gluadin® Kera-P LM, een plantaardig eiwit dat het haar herstelt en sterker maakt.

4. Gebruik een haarmasker om pluishaar tegen te gaan

Gebruik een haarmasker om pluishaar tegen te gaan

Naast je gebruikelijke shampoo- en conditioner, kun je ook af en toe een haarmasker voor pluizig haar gebruiken. Gebruik een keer per week de Hair Growth & Protection Mask op vochtig, net gewassen haar. Laat het product 5 á 10 minuten intrekken voordat je het uitspoelt. Deze herstellende behandeling is samengesteld met ultra-voedende ingrediënten zoals aloë vera, açai en havermout, die droog, pluizig haar verzorgen en hydrateren.

HairLust - Hair Growth & Protection Mask HairLust - Hair Growth & Protection Mask

Hair Growth & Protection Mask

Haarmasker voor droog en beschadigd haar die gespleten haarpunten herstelt en voorkomt.

€26.95

Lees meer
HairLust - Protein Reconstructor Mask HairLust - Protein Reconstructor Mask

Protein Reconstructor Mask

Proteïnebehandeling voor haar die de belangrijkste proteïnen opnieuw opbouwt en de elasticiteit verbetert.

€29.95

Lees meer

5. Droog je haar verstandig

Droog je haar verstandig

Je weet inmiddels dat een katoenen handdoek je haar alleen maar pluiziger maakt zodra het droog is. De oplossing? De Bamboo Hair Turban Towel. Bamboevezels zijn gladder dan katoenvezels en nemen meer water op, zodat het haar sneller droogt en minder pluist. Een win-win! Daarnaast is bamboe een milieuvriendelijker materiaal tegen pluishaar dan katoen.

HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Blauw HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Blauw
Bespaar tot 12%

Bamboo Turban Hair Towel, Blauw

Handige bamboe haarhanddoek die het haar snel en op milde wijze droogt.

€11.95

Lees meer
HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Roze HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Roze
Bespaar tot 12%

Bamboo Turban Hair Towel, Roze

Handige bamboe haarhanddoek die het haar snel en op milde wijze droogt.

€11.95

Lees meer

6. Vervang je beddengoed

Vervang je beddengoed

Net zoals katoenen handdoeken je haar kunnen uitdrogen, kunnen katoenen kussenslopen hetzelfde effect hebben. Als je vaak wakker wordt met warrig, pluizend haar (het bekende net-uit-bed hoofd!), weet je vast wat we bedoelen

Gelukkig bestaat er een eenvoudige oplossing voor dit pluizige probleem. Vervang je gewone kussensloop door een Pure Bamboo Pillowcase. Dit is een gemakkelijke manier om ook tijdens het slapen je pluishaar in bedwang te houden. Als extra bonus is bamboe ook nog eens beter voor je huid, zodat je ‘s ochtends met een gehydrateerde huid wakker wordt.

Voor en na: Pure Bamboo Pillowcase:

Hairlust bambus pudebetræk

HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Wit HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Wit
Bespaar tot 11%

Pure Bamboo Pillowcase, Wit

Bamboe kussensloop, met een zijdezacht oppervlak dat haar en huid beschermt.

€26.95

Lees meer
HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Roze HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Roze
Bespaar tot 30%

Pure Bamboo Pillowcase, Roze

Bamboe kussensloop, met een zijdezacht oppervlak dat haar en huid beschermt.

€26.95

€21.56

Lees meer

7. Bescherm je haar met een hittebeschermend product

Bescherm je haar met een hittebeschermend product

We hebben je al verteld dat de hitte van stylingtools droog, pluizig haar kan veroorzaken. Maak je echter geen zorgen, je hoeft je favoriete stijl- of krultang niet voor altijd links te laten liggen (hoewel het altijd goed is om even een pauze in te lassen!).

Breng voor het stylen van je haar eerst een hittebeschermer aan die ook pluisvorming tegengaat, zoals deze Hair Strengthening & Protection Oil. Deze leave-in conditioner zit boordevol voedende oliën en creëert een natuurlijke barrière tussen de stylingtool en het haar. Breng voor het stylen een paar druppels aan op vochtig haar om je haar te beschermen tegen hitteschade die tot pluishaar kan leiden.

HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil

Hair Strengthening & Protection Oil

Multifunctionele haarolie die pluizig haar glad maakt voor een glanzende en zachte afwerking.

€19.95

Lees meer

8. Slaap er een nachtje over

Slaap er een nachtje over

Als je last hebt van extreem droog, pluizig haar, heb je een serieuze anti-pluis-oplossing nodig. Hier is de Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm uitermate geschikt voor. Deze vochtverhogende behandeling heeft een unieke balsem-tot-olie-formule die smelt in droog, kroezend haar. Natuurlijk hydraterende ingrediënten zoals sheaboter, biologisch olijfextract, jojoba-olie en zonnebloemzaadolie geven het haar vocht en voedingsstoffen die het haar sterker, zachter en gladder maken.

Bij extreem pluizig haar raad ik aan om voor het slapen Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm aan te brengen op droog haar en vervolgens op een Bamboo Towel Pillowcase te slapen. De volgende ochtend wordt je wakker met glanzend, pluisvrij haar!

HairLust - Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm HairLust - Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm

Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm

Haarbehandeling die de vochtbalans herstelt, verrijkt met 100% natuurlijke ingrediënten.

€32.95

Lees meer
HairLust - Bamboo Towel Pillowcase HairLust - Bamboo Towel Pillowcase
Weinig op voorraad ⏱
Bespaar tot 11%

Bamboo Towel Pillowcase

Kussensloop van handdoek-materiaal die het haar 's nachts veilig droogt.

€26.95

Lees meer

9. Gebruik natuurlijke oliën om pluizig haar tegen te gaan

Gebruik natuurlijke oliën om pluizig haar tegen te gaan

Niets is erger dan halverwege de dag te worden overvallen door pluishaar, zeker als je ‘s ochtends je haar tot in de puntjes hebt gestyled. Ik ken het gevoel. Daarom hebben we deze Hair Strengthening & Protection Oil gemaakt. Deze gladmakende haarbehandeling bevat natuurlijke oliën zoals kokosnootolie, arganolie, abrikozenpitolie en zonnebloempitpolie die pluishaar de hele dag in bedwang kunnen houden.

Om het product op gestyled haar te gebruiken, wrijf je enkele druppels tussen je handpalmen en breng je het aan op droog, pluizig haar. Begin altijd met een kleine hoeveelheid en voeg meer toe indien nodig. Borstel of kam het haar vervolgens door om het product gelijkmatig te verdelen.

En maak je geen zorgen als je dun haar hebt. Deze anti-pluis oliën zijn licht van gewicht en zullen je haar niet verzwaren of vettig doen lijken!

De 4 beste producten voor droog, pluizig haar

Heb je het allemaal onthouden? Samengevat zijn dit de beste producten om pluizig haar in bedwang te houden (en hoe je ze moet gebruiken):

1. Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner

Was je haar maximaal 3 tot 4 keer per week met de Hair Growth & Repair Shampoo met glycerine en andere hydraterende ingrediënten om je pluishaar tegen te gaan. Gebruik daarna de Hair Growth & Repair Conditioner om je haar intensief te voeden en hydrateren. Tussen wasbeurten door kun je je haar met water en de Hair Growth & Repair Conditioner spoelen.

2. Hair Growth & Protection Mask

Breng één keer per week een Hair Growth & Protection Mask aan op schoon, vochtig haar. Laat 5 tot 10 minuten intrekken, en spoel dan grondig uit. Gebruik tot slot Hair Growth & Repair Conditioner en spoel uit voor het stylen.

3. Hair Growth & Protection Hair Oil

Breng deze gladmakende olie aan op vochtig haar als hittebeschermer voor het stylen of als anti-pluis behandeling op aan de lucht gedroogd haar. Wrijf enkele druppels tussen je handpalmen en breng aan op droog, pluizig haar.

4. Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm

Voor de ultieme behandeling tegen pluis breng je deze balsem voor het slapengaan aan op het haar. Was het er vervolgens 's ochtends met Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner weer uit.

Nu je weet hoe je pluishaar het beste aan kan pakken met mijn tips en speciale anti-pluis haarverzorgingsproducten, is het tijd om je haar te laten zien wie de baas is!

Heeft Hairlust je geholpen met het temmen van je pluishaar? Deel je resultaten dan met ons! Upload je voor-en-na-foto’s op Instagram en tag ons met @hairlust.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.4 van de 56.000+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
 • Statisch haar? Wat te doen tegen statisch haar en tips!

  Statisch haar? Wat te doen tegen statisch haar: 9 tips!

 • Haarverlies vs. shedding: Hoe ga je veel haaruitval tegen?

  Haarverlies vs. shedding: Hoe ga je veel haaruitval tegen?

 • Shampoo zonder siliconen: alles over siliconenvrije shampoo en conditioner

  Shampoo zonder siliconen: alles over siliconenvrije shampoo en conditioner

 • Hvordan får man tykkere hår? 10 nemme tips til sundt og fyldigt hår

  Hoe krijg je dikker haar? 10 eenvoudige manieren om dun haar dikker te maken!

 • Pille til håret

  Haaruitval? Dit zijn de 14 beste vitamines tegen haaruitval!

Bekijk alle artikelen