Heat protection spray: de voordelen van goede hittebeschermende sprayBekijk alle artikelen

Heat protection spray: De voordelen van goede hittebeschermende spray

Voor velen van ons is het gebruik van warmte op ons haar niet meer weg te denken uit onze dagelijkse schoonheidsroutine. Of we nu een haardroger gebruiken voor het perfecte volume of met een krultang veerkrachtige Hollywood-krullen maken, iedereen heeft wel een styling tool in het badkamerkastje liggen.

Maar zoals met alles, hebben verwarmde haarstyling tools zowel voor- als nadelen. Hoewel we met stijltangen, krultangen en andere hulpmiddelen ons haar in model kunnen brengen zoals we dat willen, kan de warmte ook ernstige schade aan je haar veroorzaken als we niet voorzichtig zijn. Daarom is het gebruik van een heat protection spray voor je haar of een of andere hittebeschermer cruciaal voor je haarverzorgingsroutine - maar later meer over het gebruik van hittebescherming voor haar.

Inhoud

Wat kan de oorzaak zijn van hitteschade aan je haar?

Maar hoe kan hitte je haar beschadigen? En hoe kan een heat protection spray je haar beschermen?

Overmatig gebruik van haarstylingtools

Zoals ik al zei, kan je haar gespleten, beschadigd en uitgedroogd raken als je er te veel hitte op gebruikt tijdens het stylen. Of je nu te vaak je haar droogt of je haar elke dag stijlt, te veel directe hitte op je haar zonder gebruik te maken van een heat protector voor het haar staat garant voor droog en beschadigd haar. Geen goede look.

Blootstelling aan de zon

We weten allemaal dat te veel zon de huid kan beschadigen - dus waarom zou je haar anders zijn? Yep, het blijkt dat te veel blootstelling aan fel zonlicht een onmiskenbaar negatief effect kan hebben op de kwaliteit van je haar.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om beschadigd haar door hitte te voorkomen, zo kan je een heat protector op je haar gebruiken, zoals de Thermal Shield™ Heat Protectant. Gebruik in de zomermaanden een UV-haarbeschermer, zoals de Sun Defense Hair Mist.

Wat is hittebescherming voor haar?

In wezen is een hittebeschermer of haarbeschermer een product dat helpt om potentiële schade aan je haar te verminderen wanneer je het gebruikt voordat je met verwarmde haarstylingtools aan de gang gaat. Ze zijn er in de vorm van heat protection spray voor je haar, maar bijvoorbeeld ook als crème of leave-in treatment.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Voordelen van een heat protection voor haar

Over het algemeen werkt een heat protection spray of een andere hittebescherming voor haar door een soort barrière te creëren tussen je haar en de hittebron waaraan je het blootstelt.

Hittebescherming voordeel #1: Herstelt het vochtgehalte

Het spreekt voor zich dat verwarmde haarstylingtools je haar uitdrogen, zo blijft je kapsel in model. Maar door het gebruik van een haarbescherming of heat protection voor het haar, breng je extra vocht aan in je haar, waardoor het zijdezacht blijft (zelfs met je favoriete, door hitte gecreëerde haarstijlen).

Hittebescherming voordeel #2: Voorkomt vochtverlies

Als je een heat protection spray of andere heat protection voor je haar gebruikt voorkom je ook dat er vocht verloren gaat, waardoor je haar gezonder blijft.

Hittebescherming voordeel #3: Geen beschadigd of pluizend haar

Een haarbeschermer doet precies wat de naam al doet vermoeden: het beschermt je haar tegen ongewenste beschadiging! Als bijkomend voordeel is de barrière die door de heat protector wordt gecreëerd voor het haar ook goed tegen pluizig haar! Heat protectant for the win!

Hittebescherming voordeel #4: Gladde haarschubben

De haarschubben vormen het buitenste deel van de haarschacht, die de binnenste haarschacht versterkt en beschermt. Normaal gesproken kunnen de haarschubben beschadigd raken door hitte, maar een heat protection spray houdt je haarschubben zacht en glad, waardoor je lokken er mooi uit blijven zien.

Wist je dat kokosolie een van de meest vochtinbrengende oliën voor het haar is? Het helpt de vochtbalans van het haar diepgaand te herstellen.

Wat zit er in een goede heat protection spray voor je haar?

Zoals bij elk product dat je op je haar, huid of nagels gebruikt, wil je er zeker van zijn dat de heat protector voor haar die je gebruikt vol zit met volledig natuurlijke ingrediënten die goed zijn voor je haar. Hier zijn enkele van de beste ingrediënten waar je naar uit moet kijken als je op zoek bent naar heat protection voor je haar.

Natuurlijke hittebeschermende oliën

DayMoist CLR™

Dit natuurlijke, plantaardige ingrediënt ondersteunt de hydratatie in de buitenste lagen van huid en haar. Het is aangetoond dat DayMoist CLR™ het haar effectief beschermt tegen directe hitte wanneer het wordt aangebracht bij het stylen met warmte. Dit maakt het het steringrediënt in Thermal Shield™ Heat Protectant!

Aquaxyl™

Deze van suiker afgeleide verbinding zorgt voor diep (maar lichtgewicht) vocht voor haar, huid en hoofdhuid. Door waterverlies door verdamping te voorkomen, helpt AQUAXYL™ haar en hoofdhuid om hun vochtgehalte 8+ uur op peil te houden. Dit ultra hydraterende ingrediënt is een must-have in je hittebeschermer.

Bietenwortelextract

Bietenwortelextract is een poeder gemaakt van de wortel van de Beta Vulgaris plant. Het functioneert als een hydraterend en beschermend ingrediënt in haarverzorgingsproducten. Bietenwortel is zeer rijk aan antioxidanten en vitamines die beschermen tegen externe agressors, zoals extreme hitte.

Abrikozenolie

Abrikozenolie is rijk aan essentiële en voedende vetzuren, vitamine A, C en E. Bovendien bevat een heat protector voor haar met abrikozenolie krachtige antioxidanten die helpen om je haar te beschermen tegen vrije radicalen en oxidatieve stress.

Kokosolie

Indien goed gecombineerd met andere ingrediënten kan kokosolie in heat protection spray je haar geweldig voeden, de beschermende laag helpt je bij het bestrijden van gespleten haarpunten en breekbaar haar.

Arganolie

Arganolie zit bomvol vitamine E en Omega-6 vetzuren, het is een natuurlijke hittebeschermer die pluizig haar verzacht en temt. Geen wonder dat het zo gemakkelijk is om een heat protector voor haar te vinden met arganolie erin!

Mijn favorieten: De beste hittebeschermers

Mijn aanbeveling gaat naar Thermal Shield™ Heat Protectant geformuleerd met DayMoist CLR™ , Aquaxyl™ en bietenwortelextract. Samen met meerdere andere diep hydraterende en beschermende organische ingrediënten, je haar zal er dol op zijn. Deze siliconenvrije hittebeschermer voorkomt schade hitte tot 200°C.

Een andere uitstekende optie voor degenen die de voorkeur geven aan een haarolie in plaats van een heat protector is Split Fix™ Hair Oil, dit is een natuurlijke UV- en hittebescherming voor haar. Deze haarolie is geschikt voor alle haartypes en gemaakt met enkele van de meest effectieve biologische oliën voor haar. Het is rijk aan voedende biologische kokosolie, arganolie en abrikozenpitolie, die hierboven allemaal worden aanbevolen.

Heb je krullend haar? Als je je haar niet graag elke keer aan de lucht droogt maar liever een haardroger met diffuser gebruikt, moet je het gebruik van een hittebeschermer zeker niet overslaan. In plaats van een heat protector kun je kiezen voor Curl Crush™ Defining Gel die je krullen niet alleen definitie, hold en glans geeft, maar ze ook beschermt tegen beschadiging door hitte en pluizig haar.

Hoe gebruik je hittebescherming voor haar?

Nu je alle voordelen van een goede hittebescherming voor je haar kent, is het tijd om aan de slag te gaan. Dit is hoe je een hittebeschermer voor je haar kunt gebruiken als je eenmaal de juiste hebt gevonden.

Begin met nat haar

Je moet beginnen met een schoon canvas, toch? Spring onder de douche en was je haar zoals je gewend bent. Voor extra voeding en hydratatie raad ik een siliconenvrije shampoo aan met een bijbehorende conditioner, zoals Hairlust Split Fix™ Duo aan om je haar sterk en zijdezacht te houden.

Ontklit je haar

Nadat je je haar voorzichtig met een haarhanddoek of een oud t-shirt hebt gedept, is het tijd om te ontklitten. Om er zeker van te zijn dat je niet aan je haar gaat trekken of haarbreuk veroorzaakt, kun je een wet brush gebruiken om gemakkelijk knopen of klitten eruit te halen. Bovendien geven de speciaal ontworpen borstelpunten je een heerlijke hoofdhuidmassage!

Gebruik heat protection voor je haar

Nu komt het belangrijkste. Pak, terwijl je haar nog vochtig is, je hittebeschermer voor het haar. Spuit gelijkmatig over je hoofd om er zeker van te zijn dat het product goed verspreid is, met de nadruk op de punten.

Nu ben je er klaar voor om je haar in model te brengen.

Gebruik minder warmte om je haar in model te brengen

In plaats van alles te doen wat je normaal gesproken zou doen, probeer je haar eens te stylen met ¾ of zelfs ½ van de warmte die je normaal gesproken gebruikt, na het gebruik van je hittebescherming voor haar. Meestal hoef je je tools niet op de hoogste stand te zetten, door de warmte terug te draaien laat je je hittebeschermer voor je haar zijn werk beter doen.

Maak het af met styling producten

Maak tot slot je coupe af met een beetje extra bescherming en fixatie met deze stylingproducten.

Split Fix™ Hair Oil is de perfecte finishing touch na het stylen met een heat protector voor het haar. Rijk aan voedende biologische kokosolie, arganolie en abrikozenpitolie, deze lichtgewicht haarolie voedt en hydrateert zelfs ruw en droog haar effectief.

Final Touch Hair Spray is een non-aerosol, anti-pluis haarspray die het haar medium hold en gewichtloze glans geeft zonder schilferige resten. Dankzij de antioxidantrijke formule beschermt deze natuurlijke haarspray het haar terwijl het je stijl op zijn plaats houdt.

Als je de voorkeur geeft aan een haarwax om je haar stevigheid en textuur te geven, dan kan ik mijn aanbeveling geven voor Mineral Clay Wax. Deze 100% natuurlijke, parfumvrije stylingwax biedt stevige styling aan je haar met een droge, matte finish, terwijl het hydraterende en verzorgende voordelen biedt.

Bekijk het volledige assortiment aan natuurlijke haarstyling producten hier. Voor welke look je ook wilt gaan, er is voor ieder wat wils!

En voilà, je bent helemaal klaar! Het gebruik van een hittebescherming voor haar is echt niet zo moeilijk, daarom zou het een onderdeel van je haarverzorgingsroutine moeten zijn.

1. Begin met het reinigen van je hoofdhuid

Reinig de hoofdhuid

Gezond haar begint bij de hoofdhuid. Bevorder een goede doorbloeding door je hoofdhuid zachtjes te masseren met de Scalp Delight™ Scalp Massage Brush of vingers tijdens het wassen onder de douche.

Je kunt ook eens per week een hoofdhuidscrub gebruiken, zoals Scalp Delight™ Detox Scrub, om dode huid of productopbouw die je haar dof en slap maken, weg te werken.

Door je hoofdhuid te verzorgen, bouw je een gezonde basis om je haarbeschermer en heat protection spray voor haar nog beter te laten werken.

2. Verwen je haar met een wekelijks haarmasker

Werven je haar met een wekelijks haarmasker

Naast het behandelen van je lokken met een hittebeschermende spray voor het haar en je hoofdhuid met een detox scrub, is het belangrijk om je haar af en toe te behandelen met een lekker masker.

Als je je haar wilt versterken en een beetje extra boost wilt geven aan je favoriete hittebeschermende spray voor haar, probeer dan Split Fix™ Hair Mask. Met aloë vera, açai en havermoutextract is het een geweldige extra behandeling om het haar veerkrachtig en glanzend te houden.

3. Gebruik lage temperaturen of laat je haar aan de lucht drogen.

Gebruik lage temperaturen of laat je haar aan de lucht drogen

Een van mijn laatste tips over hoe je het meeste uit je hittebescherming voor haar kunt halen, is om gewoon minder warmte te gebruiken.

Misschien kan je je haar om de andere wasbeurt aan de lucht laten drogen of zelfs een paar dagen per week je haar niet verwarmen (een natuurlijke textuur ziet er natuurlijk ook prachtig uit!). Je kunt enkele hitteloze styling methodes proberen, zoals hitteloze krullen met de Bamboo Heatless Curls Kit om prachtige krullen te creëren zonder enige hitteschade!

Als je gewoonweg de gedachte niet kunt verdragen om zonder perfect gestyled haar naar buiten te gaan, probeer dan om je verwarmde haarstylingtools op een lagere stand te gebruiken. Zoals ik al eerder zei, als je een koekje kunt bakken op dezelfde temperatuur als waar je tool op staat, moet je deze zachter zetten. Geen enkele hoeveelheid hittebeschermende spray voor haar is daartegen bestand, dus probeer het maar niet.

Al met al is de heat protection voor het haar een essentieel onderdeel voor prachtige lokken die er elke dag goed uitzien en goed aanvoelen. En als je zo ver bent gekomen, weet je dat het niet alleen gaat om een geweldige hittebeschermer, maar ook om het nemen van de nodige stappen voor, tijdens en na het stylen om ervoor te zorgen dat je haar gezond en sterk blijft, ongeacht voor welke stijl je gaat.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • De 6 beste natuurlijke haarmaskers om droog en beschadigd haar te herstellen

    De 6 beste natuurlijke haarmaskers om droog en beschadigd haar te herstellen

  • Hoe gebruik je een haarmasker? Volg dit deep conditioner stappenplan

    Hoe gebruik je een haarmasker? Volg dit deep conditioner stappenplan

  • De beste hydraterende conditioners tegen droog en pluizig haar

    De beste hydraterende conditioners tegen droog en pluizig haar

  • haar porositeit

    Haar porositeit gids: Hoog versus laag poreus haar en waarom het uitmaakt

  • beste haarolie voor droog haar

    Beste haarolie voor droog haar - 9 redenen om natuurlijke haarolie te gebruiken

Bekijk alle artikelen