fijn haarBekijk alle artikelen

Fijn haar? Deze producten heb je nodig voor fijn en dun haar

Het is logisch dat je baalt van fijn haar dat er slap en futloos uitziet. Maar het feit dat je geboren bent met fijn haar betekent niet dat je voor altijd moet lijden onder platte lokken! Van de soorten producten die je moet gebruiken voor meer volume in fijn haar tot de dagelijkse gewoontes die je moet vermijden, hier is alles wat je moet weten over de verzorging van je fijne haar.

Als je fijn haar hebt, zal de diameter van elke afzonderlijke streng dun zijn - maar je zult waarschijnlijk wel veel haren op je hoofd hebben. Alles wat je moet weten is de juiste manier om fijn haar te verzorgen en te stylen. Of je nu fijn haar, fijn dun haar of kort dun haar hebt, lees snel verder voor onze beste tips om meer volume te creëren in dun haar!

Inhoud

Wat is fijn haar?

Fijn haar is een soort haarstructuur waarbij de haarstrengen een kleine omtrek hebben. Als je dunner haar hebt weet je dat vast al wel! Fijn haar heeft vaker klitten en wordt ook sneller vet haar. Ook is dit haartype, omdat de haartjes zo fijn zijn, gevoeliger voor gespleten haarpunten en zelfs voor breekbaar haar en haarbreuk (wat leidt tot korte fijne haartjes).

Als je niet zeker weet of je fijn haar hebt, doe dan deze eenvoudige test. Neem een haar en wrijf deze tussen je vingers. Als je de haar tussen je vingers niet kunt voelen, heb je fijn haar.

Maar geen paniek! Er is niets mis met dun haar (of elk ander haartype). Fijn haar heeft ook zeker enkele voordelen. Voor fijn haar is bijvoorbeeld veel minder haarproduct nodig dan voor andere haartypes, wat betekent dat je op de lange termijn geld bespaart. Het is ook snel en gemakkelijk om fijn haar in model te brengen (indien je de juiste technieken voor het stylen van fijn haar kent - daarover later meer).

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Wat is het verschil tussen fijn en dun haar?

Fijn haar verwijst naar de diameter van de individuele haarstreng, terwijl dun haar verwijst naar de dichtheid van het haar. De haardichtheid is hoeveel haren er op je hoofdhuid groeien en hoe dicht ze bij elkaar staan. Zowel fijn haar als dun haar zijn gekoppeld aan de genetica, maar ze kunnen ook worden veroorzaakt door leefstijlfactoren zoals slechte voeding en stress.

Hoewel fijn haar vaak ook wordt gezien als dun haar, kun je toch dik fijn haar hebben (veel fijn haar) of juist dikke haren met een lage dichtheid. Maar of je nu fijn haar, fijn dun haar of kort fijn haar hebt, je haarverzorgingsroutine zal in principe hetzelfde zijn voor meer volume in fijn haar.

6 tips om fijn haar te verzorgen

1. Gebruik volumegevende haarproducten

Mijn nummer één tip voor de verzorging van fijn haar is het gebruik van volumegevende haarproducten die speciaal ontwikkeld zijn voor fijn en futloos haar. Zij zijn het geheim voor een illusie van volle en veerkrachtige haren.

Er zijn veel volume shampoos en conditioners om uit te kiezen. Ik raad producten aan met een lichtgewicht, zachte en sulfaatvrije formule die je fijne lokken niet uitdroogt of beschadigt. Zoek naar versterkende ingrediënten zoals gehydrolyseerde proteïnen en lichtgewicht bevochtigingsmiddelen die je haar volumineus, sterk en gehydrateerd maken, maar het niet verzwaren. Mijn favorieten zijn Volume Wizard™ Shampoo en Volume Wizard™ Conditioner.

Na het wassen en drogen van je haar, maximaliseer je het resultaat door wat Volume Wizard™ Pre-Styling Spray of Volume Wizard™ Hair Powder aan te brengen. Dit haar styling poeder geeft zelfs de fijnste en dunste haartypes veerkrachtig volume, textuur en versteviging, terwijl het er natuurlijk uitziet.

2. Neem je vitamines

Neem je vitamines

Zoals het oude gezegde luidt, je bent wat je eet. Je haarfollikels hebben bepaalde voedingsstoffen nodig om het haar zo efficiënt mogelijk te laten groeien. Als je een tekort aan voedingsstoffen hebt, dan kan je dun haar krijgen en kan je haar breekbaar worden.

Om je lokken zo sterk en gezond mogelijk te houden kun je dagelijks Hairlust Hair Formula Gummies for Women gebruiken. Deze gummies zitten vol met vitamines en mineralen die goed zijn voor je haar, zoals biotine, vitamine C en zink. Daarnaast zijn deze gummies erg lekker, zodat je er zeker aan denkt om ze elke dag te nemen. Als het om vitaminen gaat, is consistentie essentieel!

3. Eet meer proteïne

Eet meer proteïne

Je haar bestaat uit een proteïne die keratine wordt genoemd, dus is het logisch dat het eten van eiwitten van vitaal belang is voor gezond en sterk haar. Voor meer volume in fijn haar moet je zorgen dat je genoeg proteïnerijk voedsel binnenkrijgt. Ideeën nodig? Naast vlees, gevogelte en vis zijn er ook plantaardige bronnen van proteïne, zoals tofu, linzen, bonen en noten. Je kunt ook collageenpoeder toevoegen aan je favoriete dranken voor extra proteïne.

4. Verwijder opeenhoping

Verwijder opeenhoping

Alle haartypes zijn gevoelig voor hard water, haarproducten en een vette hoofdhuid, maar als je fijn dun haar hebt, kan dit je haar er gemakkelijk slap en futloos uit laten zien. Niet wat je wilt! Hoofdhuid scrubben kan hierbij helpen. Om je haar en hoofdhuid een diepe reiniging te geven en voor volumineuzer haar kun je de plantaardige Scalp Delight™ Detox Scrub gebruiken, of vind een andere shampoo voor vet haar.

5. Verzorg je hoofdhuid

Verzorg je hoofdhuid

Op een gezonde hoofdhuid groeit gezond haar. Om ervoor te zorgen dat je hoofdhuid in optimale conditie is om je haar te laten groeien, gebruik je de plantaardige Grow Perfect™ Thickening Spray na elke wasbeurt. Deze leave-in behandeling bevat kalmerende ingrediënten voor de hoofdhuid, zoals biologisch aloëbladsap en kruipbraam fruit-extract. Daarnaast bevat het Gluadin® Kera-P LM en Protectagen™. Dit zijn twee actieve blends die de doorbloeding van de hoofdhuid stimuleren en de haargroei ondersteunen.

Als extra bonus lift de Grow Perfect™ Thickening Spray je haarwortels, waardoor het lijkt alsof je dikker haar hebt. Dat betekent dat je dun haar er stukken beter uitziet!

6. Verzorg je lengte

Verzorg je lengte

Fijn haar is kwetsbaarder, dus het beschadigt en breekt sneller dan andere haartypes. Als je een korter kapsel kiest, zoals een pixie cut of bob, dan hoef je je over deze stap niet echt zorgen te maken. Voor meer volume in fijn haar moet je serieuzer bezig zijn met de verzorging.

Haar, vooral fijn, dun haar breekt sneller als het nat is. Je moet dus extra voorzichtig zijn met het borstelen van je haar na het wassen. Om je natte haar veilig te ontklitten kun je het voorzichtig borstelen met de Wet Hair Detangler Brush of een grove bamboe kam. Begin bij de punten terwijl je haar nog nat is. De Wet Brush heeft zachte borstels die voorzichtig ontklitten zonder aan je fijne haar te trekken. Bovendien heeft het een ergonomisch ontwerp dat gemakkelijker te gebruiken is dan een standaard kam of borstel.

Gebruik na het ontklitten van nat haar met de wet brush geen gewone katoenen handdoek om je haar te drogen. Misschien wist je nog niet dat het drogen van je haar met een goedkope handdoek superschadelijk is voor je haar. Laat je dun haar dus gewoon aan de lucht drogen, of beter nog, met een Bamboo Hair Towel Wrap. Bamboe handdoeken zijn heerlijk zacht en ze zijn veel beter voor fijn, dun haar dan katoen. Bovendien absorberen ze heel snel, waardoor je haar heel rap droog is.

Als je je haar wil versterken kan je ook proteïne voor je haar toevoegen, bijvoorbeeld met de Protein Repair™ Hair Mask. Dun haar is kwetsbaarder en breekt sneller, daarom bevat dit masker natuurlijke proteïnen die je haar van binnenuit versterken voor meer volume in fijn haar.

Maak geen hele strakke staart of knot en gebruik hair rings in plaats van gewone haarelastiekjes. Als je te hard aan je fijne haar trekt of je elastiekjes te strak draait kan je haar breken en zelfs uitvallen.

Gebruik tenslotte altijd een hittebeschermer, zoals de Thermal Shield™ Heat Protectant, voordat je hittetools op je haar gebruikt. Sla deze stap nooit over!

Problemen met fijn haar én hun oplossingen

Haarklitten

Als je fijn en dun haar hebt, weet je vast wel dat dun haar ook extra snel gaat klitten. Maar als je het de hele tijd borstelt kan je haar sneller breken. Wat kun je het beste doen voor meer volume in fijn haar?

Als je veel sport of buiten loopt of fietst gaat je fijne haar eerder klitten, dit kun je voorkomen door je haar bijvoorbeeld in te vlechten als je gaat sporten of langere tijd buiten doorbrengt.

Als je je haar goed hydrateert gaat het ook minder snel klitten. Dit spreekt natuurlijk voor zich, maar het is belangrijk om een conditioner te gebruiken na elke wasbeurt! Als je haar wat extra voeding nodig heeft kun je een leave-in conditioner gebruiken om te voorkomen dat je haar te droog wordt en gaat klitten.

Vet haar

Fijn en dun haar wordt sneller vettig dan dikkere haartypes. Waarom? Omdat de olie van je hoofdhuid eerder over je fijne haar verspreid wordt.

Om te zorgen dat je haar niet te vettig wordt kun je het 1 tot 3 keer per week wassen met een milde shampoo zoals de Volume Wizard™ Shampoo of Grow Perfect™ Shampoo. Deze shampoos bevatten geen sulfaten, dus je haar wordt er niet droog van (wat, zoals je al weet, zal leiden tot klitten). Als je conditioner gebruikt voor je haar, gebruik deze dan vanaf je oren naar beneden, waar je haar de meeste voeding nodig heeft. Als je merkt dat je haar te vet wordt tussen de wasbeurten in, gebruik dan een droogshampoo poeder, deze neemt de extra olie op.

Slap en levenloos haar

Als je het niet goed in model brengt kan je fijne dunne haar er slap en levenloos uitzien. Gelukkig kun je makkelijk voor extra volume zorgen met deze styling tips en trucs voor meer volume in fijn haar. Je kunt het bijvoorbeeld volume geven vanaf de wortels met onze Volume Wizard™ Hair Powder of Volume Wizard™ Pre-Styling Spray of probeer een haarklei. Voor extra volume en body kun je je haar ondersteboven föhnen en fixeren met Final Touch Hair Spray.

Andere tips om je haar volume te geven:

  • Zorg dat je haar 100% droog is en borstel het goed door voordat je naar buiten gaat.
  • Gebruik niet teveel styling producten. Voor fijn en dun haar heb je niet veel nodig, het maakt je haar alleen maar zwaarder waardoor het er slap en levenloos uitziet.
  • Heb je er weleens aan gedacht om je scheiding te verplaatsen? Ook als je je scheiding maar een centimeter opschuift lift je je haar en creëer je volume vanaf de wortels.

De beste kapsels en stijlen voor fijn haar

Een flatteus kapsel voor fijn en dun haar zal je helpen om je haar er zo goed mogelijk uit te laten zien. Hier zijn enkele van de beste looks voor meer volume in fijn haar:

Lange pony

Fijn haar breekt sneller, hierdoor kun je veel korte, dunne haartjes rondom je gezicht krijgen die we babyhaartjes noemen. Haar supplementen kunnen je helpen om deze babyhaartjes uit te laten groeien waardoor je haar er dikker uitziet. Je kunt er ook voor kiezen om een pony te laten knippen. Door meer volume te creëren rondom je gezicht ziet je haar er dikker en voller uit.

Bob

Door je fijn en dun haar te knippen kan het er met weinig moeite dikker en voller uitzien. Waarom? Omdat lang haar zwaarder is, waardoor het er slap en levenloos uitziet. Een kort kapsel geeft je haar een lift! Of je nu gaat voor een bob op kinlengte of een halflange bob, een korter kapsel is een uitstekende keuze voor fijn dun haar.

Pixie

Als je echt lef hebt, kan een Pixie kapsel echt wonderen doen voor fijn en dun haar. Het is ook echt super makkelijk en snel in model te brengen. Een pixie past niet bij iedereen, maar je moet dit korte kapsel zeker overwegen als je dun haar hebt!

Slicked Back

Je haar glad maken is lekker makkelijk voor dames met fijn haar. Je hebt veel minder losse haartjes om te temmen dan andere haartypes! Bovendien ziet naar achteren gekamd haar er altijd netjes en verzorgd uit.

Rommelige slag

Rommelige slag voegt de broodnodige textuur toe aan fijn, dun haar, waardoor het er dikker uitziet. Als je van nature slag in je haren hebt, overweeg dan om je haar met een beetje textuurspray aan de lucht te laten drogen. Zo niet, dan kun je altijd met een krultang wat slag creëren. Gebruik wel eerst hittebeschermer voor haar!

Bekijk hier meer kapsels voor lang haar.

Wat zijn de beste producten voor fijn, dun haar?

Klaar om te shoppen? Hier vind je alle producten die je nodig hebt om het beste uit fijn en dun haar te halen:

  1. Haar supplementen - Versterkt fijn en dun haar van binnenuit.
  2. Volume Wizard™ Duo - Shampoo en conditioner die zelfs het fijnste haar luchtig volume en body geven.
  3. Volume Wizard™ Hair Powder - Voegt veerkracht, volume en textuur toe met een matte finish.
  4. Grow Perfect™ Thickening Spray - Houdt je hoofdhuid gezond en zorgt voor meer volume bij de wortels voor dikker uitziend haar.
  5. Scalp Delight™ Detox Scrub - Elimineert de opbouw die fijn haar zwaar maakt.
  6. Protein Repair™ Hair Mask - Versterkt fijn en dun haar met een mix van plantaardige eiwitten om haarbreuk en gespleten haarpunten te voorkomen.
  7. Wet Hair Detangler Brush - Zachtjes en veilig ontklitten van breekbaar fijn haar.
  8. Volume Wizard™ Pre-Styling Spray - Geeft body en direct volume terwijl het het haar voedt.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • Beste volume poeder: Alles wat je moet weten over haar volume poeder

    Beste volume poeder: Alles wat je moet weten over haar volume poeder

  • De beste volume shampoo en conditioner voor fijn haar + hoe het werkt!

    De beste volume shampoo en conditioner voor fijn haar + hoe het werkt!

  • beste clarifying shampoo

    De beste clarifying shampoo: hoe kan je je hoofdhuid grondig reinigen?

  • haarwax vs haarklei

    Haarwax vs. haarklei: welke is beter voor je haar?

  • beste shampoo voor vet haar

    De beste shampoo voor vet haar - waar moet je op letten?

Bekijk alle artikelen