biotine voor haagroeiBekijk alle artikelen

Biotine voor haargroei: hoe werkt het?

Loop maar eens langs de haarverzorgingsproducten in de apotheek en dit ingrediënt zal je ongetwijfeld op bijna elk product opvallen: biotine vitamines.

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van de voordelen van deze fascinerende vitamine B8, maar niet veel mensen weten precies wat het kan doen voor hun haar, huid en nagels.

In dit artikel verdiep ik me in de voordelen van vitamine B8, het effect van biotine op de haargroei, en het beste biotine supplement voor je haar.

Inhoud

Wat is biotine?

Om de voordelen van vitamine B8 beter te kunnen begrijpen, bekijk ik graag deze krachtige vitamine eens van dichterbij.

Simpelweg gezegd is biotine (ook wel bekend als vitamine H) een in water oplosbare vitamine die deel uitmaakt van de familie B-vitaminen. Het is een van de vele complexe vitamines die ons lichaam helpt bij het omzetten van voeding naar nutriënten en energie. Naast deze ondersteunende rol bij het leveren van energie, is biotine ook geweldig voor je haar, huid en nagels. Dat is de reden waarom zoveel haarverzorgingsproducten biotine vitamines voor haargroei gebruiken!

Het woord ‘biotine’ is afgeleid van het Griekse woord ‘biotos’, dat ‘leven’ betekent. Dit is logisch, aangezien biotine een cruciale rol speelt in de vitale lichamelijke processen. Het is daarom belangrijk dat je voldoende biotine vitamines binnenkrijgt, waarbij een goed biotine supplement zeker kan helpen. Ook zijn er tal van voedingsmiddelen die biotine bevatten, daarover later meer!

Welke soort biotine is het beste voor haargroei?

Afhankelijk van de behoefte van je haar, heb je de keuze uit een biotine supplement of een product met biotine dat je op de huid of het haar aanbrengt. Als je kiest om biotine voor haargroei te gebruiken, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van het juiste product. Hieronder deel ik een kort overzicht van de verschillende manieren waarop je biotine voor haargroei kunt gebruiken.

Biotine innemen als supplement:

De meeste mensen kiezen ervoor om vitamine B8 oraal als supplement in te nemen. Ongeacht of je wel of geen biotine tekort hebt, kan het nemen van een dagelijks supplement ervoor zorgen dat je voldoende biotine vitamines binnenkrijgt. Biotine supplementen zijn verkrijgbaar als tablet of gummies. Een biotine supplement voor haargroei is een van de meest gangbare orale supplementen. Over het algemeen zijn orale supplementen zeer geschikt om langer haar te krijgen, omdat ze snel worden opgenomen in de bloedsomloop.

Biotine aanbrengen op de huid en het haar:

Shampoos en andere producten met biotine die op de huid of het haar moeten worden aangebracht, kunnen een oplossing bieden voor breekbaar of ongezond haar, maar zijn niet zo effectief in het tegengaan van haaruitval. Veel biotineproducten bieden echter wel de voordelen van vitamine B8 en andere nuttige eiwitten, zoals keratine, die gespleten haarpunten en haarschade kunnen verminderen. Dus als je naar gezonde, lange lokken verlangt, kun je deze producten eens uitproberen!

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Hoe werken biotine supplementen voor je haar?

Als je denkt dat je dagelijkse voeding onvoldoende biotine vitamines bevat, of je gewoon op zoek bent naar een extra dosis biotine, kan een supplement een oplossing zijn. Biotine supplementen zijn een eenvoudige, praktische manier om je haargroei gedurende een langere periode te stimuleren.

Hoe werkt biotine?

Dus hoe werken biotine supplementen precies? Ze verrijken en voeden het haar met biotine die gemakkelijk wordt opgenomen. Dit versterkt het haarzakje en de haarschacht, waardoor het haar veerkrachtiger wordt. Bij regelmatig gebruik kunnen biotine supplementen de textuur, glans en veerkracht van het haar verbeteren. Bovendien wordt biotine vaak genomen om de haargroei te stimuleren, en zien veel mensen al na slechts een maand resultaat!

Biotine combineren met andere voedingsstoffen voor je haar

Als je biotine voor haargroei wilt gebruiken, raad ik je aan om een multivitamine te nemen die de voordelen van vitamine B8 combineert met andere haarversterkende ingrediënten, zoals:

 • Silica (uit bamboe-extract) – Dit natuurlijke ingrediënt draagt bij aan het behoud van gezond haar en beschermt de cellen tegen oxidatieve stress.
 • Vitamine D – Stimuleert de haarzakjes en haargroei. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen met alopecia areata een aanzienlijk lager vitamine D-gehalte hebben dan mensen die geen alopecia hebben.
 • Zink – Een tekort aan zink kan haaruitval en broos haar, een droge huid en breekbare nagels veroorzaken.
 • Seleen – Een wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat seleen een rol speelt bij de aanmaak van haar.
 • Vitamine C – Beschermt tegen schadelijke vrije radicalen en stimuleert de productie van collageen, wat goed is voor je haar, huid en nagels.

Wil je de voordelen van biotine vitamines en deze andere krachtpatsers zelf ervaren? Probeer dan deze alles-in-één Hairlust Hair Formula supplementen. Profiteer binnenuit van de voordelen van biotine voor haar! Onze Hair Formula Tablets for Women zijn onze sterkste haargroei supplementen voor vrouwen en zijn samengesteld met bamboe-extract (silica), biotine, seleen, zink en haarversterkende aminozuren.

Deze wetenschappelijk bewezen ingrediënten ondersteunen optimale haargroei voor gezondere, mooiere lokken. Of je nou fijn haar wilt verstevigen, een kort kapsel wilt laten uitgroeien, beschadigd haar door blonderen of haarschade door stylingtools wilt verhelpen, raad ik het gebruik van Hairlust Hair Formula supplementen aan als het beste biotine supplement voor haargroei.

Biotine-rijke voeding

Als je de inname van biotine via je voeding wilt verhogen, moet je dagelijks een aantal biotine-rijke voedingsmiddelen eten om voldoende biotine binnen te krijgen. Ook is het belangrijk om te vermelden dat de meeste van deze voedingsmiddelen rauw gegeten of minimaal bewerkt dienen te worden, om van de voordelen van biotine voor haar te kunnen profiteren. De volgende voedingsmiddelen bevatten een hoog gehalte vitamine B8:

 • Zalm
 • Eieren
 • Zoete aardappelen
 • Amandelen
 • Haver
 • Bananen

Als je extra biotine voor haargroei nuttigt, onthoud dan dat biotine vitamine een in water oplosbare vitamine is. Dit betekent dat je elke dag een ruime hoeveelheid van deze voedingsmiddelen moet eten om de inname via voeding hoog te houden. Daarom kiezen veel mensen voor een biotine supplement, als aanvulling op het eten van deze biotine-rijke voedingsmiddelen.

Hoe lang duurt het voordat je resultaat ziet?

Na hoelang zie ik resultaat met biotine?

De meeste mensen die extra biotine voor haargroei innemen, zullen de eerste maanden van verhoogde inname geen merkbare veranderingen zien. Voor het beste resultaat moet je inname consequent zijn en vooral veel geduld hebben! Deelnemers aan dit dubbelblind onderzoek die een biotine supplement voor haargroei namen, merkten pas 90 dagen na deelname zichtbare resultaten op.

Zodra je begint met het nemen van een biotine supplement voor haargroei, moet je er een dagelijks ritueel van maken. Ik kan het je aanraden om een wekker op je telefoon in te stellen, zodat je elke dag op hetzelfde tijdstip wordt herinnerd. Zo sla je nooit een dag over!

Voor & na met Hairlust

Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe

*Resultaten kunnen variëren per persoon.

Bekijk alle reviews

Andere voordelen van vitamine B8

Wist je dat het beste biotine supplement naast gezonder haar nog veel meer voordelen te bieden heeft? Echt waar! Vitamine B8 heeft nog veel meer voordelen dan alleen het stimuleren van de haargroei. Zo kan de dagelijkse inname van het beste biotine supplement ook de gezondheid van je huid en nagels verbeteren!

Samen met de inname van andere belangrijke bestanddelen zoals collageen, wordt een biotine supplement soms aangeraden om huidaandoeningen te verminderen, aangezien veel mensen met een biotine tekort last hebben van kwaaltjes zoals huiduitslag. Hoewel dit niet onomstreden is bewezen, beweren sommige ervaringsdeskundigen dat de inname van biotine vitamines hun huid heeft verbeterd en heeft geholpen om acne onder controle te houden.

En als je kampt met droge of breekbare nagels, vormt biotine een wetenschappelijk bewezen oplossing. 91% van de deelnemers aan dit onderzoek heeft na de inname van biotine vitamines gezondere en sterkere nagels ervaren. Zoals je ziet is het stimuleren van de haargroei niet het enige voordeel van biotine!

Kan biotine bijwerkingen veroorzaken?

Hoewel vitamine B8 voldoende voordelen te bieden heeft, kan zelfs het beste biotine supplement bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken.

Volgens het National Institute of Health in de Verenigde Staten bestaat er geen bewijs dat biotine vitamines in grote hoeveelheden schadelijk is. Enkele mensen hebben tijdens de inname van biotine voor haar echter maagklachten of huiduitslag ervaren, hoewel deze bijwerkingen zeldzaam zijn. In de EU zijn er geen grenzen gesteld aan de maximaal toegestane hoeveelheid B8 in biotine supplementen, aangezien er in klinische onderzoeken geen serieuze bijwerkingen werden aangetoond. Biotine vitamines zijn in water oplosbaar, wat betekent dat een overschot op natuurlijke wijze door het lichaam wordt uitgescheiden.

Zoals met alle supplementen is het echter raadzaam om een arts te raadplegen als je een medische aandoening hebt en graag biotine voor haargroei wilt proberen.

Andere geweldige producten voor haargroei

Samen met het beste biotine supplement voor je haar (onze Hairlust Hair Formula Tablets for Women!), zijn er nog andere producten die je kunt proberen om de voordelen van biotine voor haar te versterken. Dit zijn een paar van mijn favoriete producten voor haargroei:

Grow Perfect™ Duo

Als je op zoek bent naar een sulfaatvrije shampoo en conditioner tegen dunner wordend haar, dan is Grow Perfect™ Duo mijn aanbeveling. Deze veelzijdige producten beschermen en versterken je huidige haarlokken en bevorderen dikkere en vollere haargroei met de juiste verzorging voor de hoofdhuid. De producten bevatten Anagain™, afgeleid van erwtenspruiten, waarvan is aangetoond dat het de groeifase van het haar verlengt terwijl het de verliesfase vermindert. Vervolgens leidt dit effectief tot verbeterde haargroei en voller haar in slechts drie maanden.

Grow Perfect™ Hair Growth Serum

Om je resultaten met biotine voor haargroei nog verder te verbeteren, raad ik aan om een ​​plaatselijke haarserum voor haargroei te gebruiken, zoals Grow Perfect™ Hair Growth Serum. Dit product is samengesteld met natuurlijke ingrediënten waarvan klinisch is bewezen dat ze de haargroei verhogen, haaruitval verminderen en de algehele gezondheid van de hoofdhuid verbeteren.

Split Fix™ Hair Mask

Naast het innemen van biotine vitamines, is jezelf verwennen met een wekelijks haarmasker een van de beste manieren om haargroei op de lange termijn te stimuleren.

Deze voedende, vochtinbrengende en herstellende behandeling is perfect voor droog en pluizig haar. Net zoals onze shampoo en conditioner bevat ons Split Fix™ Hair Mask vegan micro-eiwitten en effectieve biologische plantenextracten uit aloë vera, açai en haver om zelfs het allerdroogste haar te hydrateren. Bovendien helpt een wekelijks masker om je haar te versterken en te beschermen tegen haarschade. Welke resultaten kun je verwachten? Zichtbaar gezondere en veerkrachtigere lokken die zonder te splijten kunnen groeien. Als jij je haar sneller wil laten groeien, heb je dit zeker nodig!

Scalp Delight™ Detox Scrub

Gezond haar begint in de hoofdhuid. Het welzijn van de hoofdhuid is dus van cruciaal belang voor een gezonde haargroei. Ik adviseer een wekelijkse hoofdhuid scrub behandeling met Scalp Delight™ Detox Scrub, die tot diep in de huid reinigt om productresten, roos, vuil en talg te verwijderen. Een goed gestimuleerde, frisse hoofdhuid biedt volgens ons de optimale voorwaarden voor haargroei en gezond haar.

Protein Repair™ Hair Mask

Als je last hebt gehad van beschadigd haar of haaruitval als gevolg van chemische haarbehandelingen, kan de Protein Repair™ Hair Mask het perfecte product zijn voor jou! Dit haarmasker is een herstellende proteïne behandeling voor chemisch beschadigd, dof of fijn haar. Het vult belangrijke proteïnen zoals collageen en keratine in de haarzakjes aan en verbetert de elasticiteit, kracht en gezondheid van het haar van binnenuit.

Wat is uiteindelijk het beste biotine supplement voor je haar? Mijn voorkeur gaat uit naar de Hair Formula supplementen. Welke optie je ook kiest, ik hoop dat je meer te weten gekomen bent over de voordelen die biotine te bieden heeft. Meer weten over haar? Ontdek hoe je het beste haar van je leven kunt krijgen op de Hairlust blog!

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
 • terugtrekkende haarlijn

  Terugtrekkende haarlijn? Dit is de beste manier om het te behandelen

 • hoe krijg je dikker haar?

  Hoe krijg je dikker haar? 10 eenvoudige manieren om dikker haar te krijgen!

 • plotselinge haaruitval bij vrouwen

  Plotselinge haaruitval bij vrouwen: Wat kan echt helpen?

 • haaruitval mannen

  Haaruitval bij mannen: waarom word ik kaal?

 • haar sneller laten groeien

  Jouw haar sneller laten groeien? Top tips & producten voor haargroei!

Bekijk alle artikelen