wimperserumBekijk alle artikelen

Wimperserum: alles wat je moet weten voor volle en lange wimpers!

Als je vollere, donkerdere en langere wimpers wilt, dan ben je zeker niet de enige! Maar liefst 3 op de 4 vrouwen vindt dat hun wimpers te licht, te dun of te kort zijn.

Hoewel mascara, valse wimpers en wimperextensions je wimpers langer en voller kunnen laten lijken, kunnen ze je natuurlijke wimpers juist beschadigen. Plus, wat als je op zoek bent naar een meer permanente oplossing die niet hoeft te worden verwijderd voor het slapen of om de paar weken moet worden bijgewerkt? Daarvoor komt een wimpergroeiserum van pas!

Wimpergroeiserums stimuleren de haargroei terwijl ze de wimpers op een natuurlijke manier voeden. Niet alle serums voor vollere en langere wimpers zijn echter hetzelfde! Lees verder om te ontdekken hoe je het beste wimperserum voor jouw wimpers kunt vinden. Als je ons niet gelooft, bekijk dan de voor en na de foto hieronder!

Inhoud

Hoe werkt de wimpergroei-cyclus?

Voordat we het kunnen hebben over vollere en langere wimpers, moeten we het eerst hebben over hoe de wimpergroei precies werkt.

De meeste mensen hebben ongeveer 90 tot 160 wimpers langs de bovenste wimperlijn. Elke wimper bestaat uit een haarschacht (het deel van de wimper dat je kunt zien) en een wortel waaruit de wimper groeit.

Wimper groeicyclus

Net als het haar op je hoofd, groeien je wimpers in een cyclus van drie stadia:

 • De anagene of groeifase, die tussen de vier en tien weken duurt. Ongeveer 35-40% van je bovenste wimpers bevinden zich op elk moment in deze fase.
 • De catagene of afbraakfase, die ongeveer 15 dagen duurt.
 • De telogene of rustfase, die tussen de vier en negen maanden duurt. Ongeveer 50% van je wimpers zit op elk moment in de telogene fase.

Na de telogene fase valt de wimper uit en zo begint de cyclus opnieuw. Dus als je 's morgens een paar wimpers op je kussen ziet - geen paniek! Het uitvallen van wimpers is een natuurlijk onderdeel van de groeicyclus. Elk van je wimpers bevindt zich in een andere fase van de groeicyclus en daarom verlies je niet al je wimpers in één keer.

Dus, hoe lang groeien de wimpers? Aangezien de anagene fase van de groeicyclus veel korter is dan de anagene fase van je haar op de hoofdhuid (die jaren kan duren), heb je zelden langere wimpers dan 12 mm. Gemiddeld groeien wimpers tussen de 0.12mm tot 0.14mm per dag.

Waarom vallen wimpers uit?

Zoals we al eerder zeiden, vallen de wimpers na de telogene fase van de groeicyclus vanzelf uit. De manier waarop je je wimpers behandelt kan er echter ook voor zorgen dat ze vroegtijdig uitvallen. Daarom is de sleutel tot je wimpers sneller laten groeien, het stimuleren van meer groei tijdens de anagene fase en het voorkomen van het breken of uitvallen van de wimpers. Dit kan je bereiken door de wimpers met extra zorg te behandelen (later meer daarover).

Hieronder zie je de resultaten. Deze voor en na foto toont het effect van het gebruik van wimpergroeiserum gedurende 3 maanden.

Hairlust eyelash serum voor na

Waarom zijn mijn wimpers kort, licht of dun?

Er zijn verschillende redenen waarom je wimpers kort, licht of dun kunnen zijn:

 • Genetica – Afhankelijk van je achtergrond kunnen je wimpers lichter van kleur zijn of korter. De wimpers van sommige mensen hebben niet zo'n natuurlijke krul, waardoor ze bijvoorbeeld korter kunnen lijken dan ze daadwerkelijk zijn.
 • Leeftijd – Naarmate we ouder worden, worden onze wimpers dunner. Dit komt doordat de groeicyclus vertraagt, waardoor het langer duurt om nieuwe wimpers te laten groeien nadat de oude zijn uitgevallen. Bovendien worden de wimpers brozer en droog, waardoor ze vroegtijdig kunnen afbreken of uitvallen.
 • Onjuiste verzorging – Het gebruik van een uitdrogende mascara of het dragen van valse wimpers en wimperextensions kan leiden tot dunne, broze of korte wimpers.
 • Ontoereikende voeding – Haarfollikels hebben een bepaalde hoeveelheid vitaminen en mineralen nodig om gezond haar te laten groeien. Als je niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt, kan de groei van je haar eronder lijden - ook de groei van je wimpers. Onvoldoende voeding kan ook betekenen dat het haar dat wel groeit brozer is en vatbaar voor breuk.
 • Medische aandoeningen – Bepaalde aandoeningen zoals alopecia, hypothyreoïdie, of trichotillomanie kunnen leiden tot verlies van wimpers. Soms kan haaruitval (inclusief wimperuitval) ook een bijwerking zijn van medicatie. Als je vermoedt dat je wimperverlies wordt veroorzaakt door een medische aandoening, neem dan contact op met je huisarts.

Hoe kan ik de wimpergroei versnellen?

Als je je wimpers sneller wil laten groeien kun je een aantal van deze natuurlijke methodes uitproberen.

Wimpers sneller laten groeien

1. Gebruik een tijdje geen mascara

Geloof het of niet, de ingrediënten in mascara kunnen je wimpers uitdrogen, waardoor ze brozer worden en vatbaar zijn voor uitvallen.

2. Verwijder je make-up voor het slapen gaan

Als je ervoor kiest om oogmake-up te dragen, zorg er dan voor dat je deze verwijdert voordat je naar bed gaat. Het laatste wat je wilt is die uitdrogende mascara-ingrediënten de hele nacht op je wimpers! Wees altijd extra voorzichtig bij het verwijderen van oogmake-up om te voorkomen dat je de wimpers per ongeluk uittrekt. Gebruik een oogmake-up remover op basis van olie om mascara, eyeliner en oogschaduw voorzichtig en zorgvuldig te verwijderen.

3. Doe je wimperkruller weg

Je hebt ons waarschijnlijk niet nodig om je te vertellen dat wimperkrullers je wimpers uittrekken! Hoewel het misschien niet zo erg lijkt om hier en daar een wimper uit te trekken, kunnen die verloren wimpers in de loop van de tijd echt oplopen.

4. Gebruik geen nepwimpers en extensions

Hoewel valse wimpers kunnen helpen om vollere en langere wimpers te creëren, kunnen ze je echte wimpers wel degelijk beschadigen. Het is bijna onmogelijk om de lijm van valse wimpers en extensions volledig te verwijderen zonder je natuurlijke wimpers uit te trekken, dus het is het beste om deze alleen voor speciale gelegenheden te bewaren.

5. Probeer een haargroeisupplement

Wimpers zijn gewoon haar, dus het is logisch dat het nemen van een haargroeisupplement de wimpergroei kan stimuleren!

Hairlust Hair Formula Gummies for Women bevatten een voedende mix van vitaminen en mineralen die aantoonbaar een gezonde haargroei ondersteunen, waaronder siliciumdioxide, biotine, foliumzuur, vitamine C en zink. Plus, ze zijn suikervrij en veganistisch, zodat je zeker weet dat ze goed voor je zijn. Geen synthetische smaken of kleurstoffen te vinden! Bij consequent gebruik zal je merken dat je haar en wimpers er gezonder uit gaan zien.

6. Gebruik vitamine E olie

Als je wimpers breekbaar of droog zijn, kan vitamine E de oplossing zijn. Vitamine E is een krachtige antioxidant die de gevoelige wimperhaartjes beschermt terwijl het vochtinbrengend werkt. Maar wees voorzichtig: het is moeilijk om vitamine E op je wimpers aan te brengen, en je wilt deze olie niet in je ogen krijgen!

Natuurlijk moet je, als je op zoek bent naar een groot verschil in het uiterlijk van je wimpers, een sterk serum voor vollere en langere wimpers gebruiken die je wimpers sneller laat groeien. Blijf verder lezen om het beste wimperserum te vinden!

Wat doen wimpergroeiserums en hoe werken ze?

Wimpergroeiserums werken effectief door de wimpers te voeden en de haargroei te stimuleren. Alle wimperserums vallen in een van de drie hoofdcategorieën op basis van hun belangrijkste actieve bestanddelen.

Peptide

Peptiden zijn kleine eiwitten die de follikelgroei stimuleren en de natuurlijke haarproductie bevorderen. Door een op peptiden gebaseerd serum voor wimpers op de wimperlijn aan te brengen, kun je de haarfollikels daar stimuleren om je wimpers sneller te laten groeien.

Vitamine

Wimpergroeiserums op basis van vitaminen werken door de wimpers van buitenaf te voeden. Door de wimpers te voeden met vitaminen, voorkom je breuk en uitval. Hierdoor zul je ook langere wimpers hebben die er gezonder uitzien.

Prostaglandine

Deze groeiserums zijn afgeleid van een medicijn dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor de behandeling van een oogaandoening die glaucoom wordt genoemd. Dit type serum voor wimpers werkt door de anagene fase van de haargroeicyclus in de wimpers kunstmatig te verlengen.

Prostaglandine wimperserums bevatten ingrediënten zoals isopropylcloprostenaat, isopropyl phenylhydroxypentene dihydroxycyclopentylheptenaat, en dechloro dihydroxy difluoro ethylcloprostenolamide.

Hoewel ze effectief zijn, kunnen deze wimperserums ernstige bijwerkingen hebben (meer daarover later).

Hoe vind ik het beste wimperserum?

Nu je de drie belangrijkste soorten wimperserums kent, moet je natuurlijk het beste wimperserum vinden voor jou. Maar hoe doe je dat? We raden aan om de voor- en nadelen van elk type wimpergroeiserum af te wegen. Voor elk type wimpergroeiserum laten we je hier weten hoe goed het werkt om je wimpers sneller te laten groeien en wat de bijwerkingen zijn. Zo kan jij de beste keuze voor een wimperserum maken.

Prostaglandine wimperserum

Het goede nieuws over prostaglandine wimperserums is dat ze voor de meeste mensen werken. Het slechte nieuws is dat de bijwerkingen de neiging hebben om de resultaten te overtreffen.

Prostaglandine wimperserums hebben veel mogelijke negatieve bijwerkingen, waaronder:

 • Verlaagde oogdruk als het wimperserum in het oog komt
 • Donkerder worden van de oogleden
 • Permanente kleurverandering van de ogen (d.w.z. blauwe ogen kunnen bruin worden!)
 • Ongewenste haargroei op andere plaatsen dan de wimpers
 • Jeuk, zwelling, ontsteking en roodheid

Aangezien prostaglandine wimperserums ernstige bijwerkingen kunnen hebben, hebben zowel het Zweedse Bureau voor Medische Producten als de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) waarschuwingen tegen deze serums uitgevaardigd.

Wist je dat het gebruik van prostaglandine-analogen in wenkbrauw- en wimperserums illegaal is in een aantal landen, waaronder Canada en Zweden?

Peptide wimperserums

Dit soort serum voor wimpers biedt dezelfde groei als de prostaglandine wimperserums, maar dan met veel minder bijwerkingen.

Vitamine wimperserums

Hoewel deze wimperserums niet zo goed werken om je wimpers sneller te laten groeien, zijn ze geweldig om de gezondheid van de wimpers te verbeteren.

Daarom denken we dat het beste wimperserum er één is die zowel peptiden als vitaminen bevat, zoals ons Hairlust Superb Lash Eyelash Enhancing Serum.

Het Superb Lash Eyelash Enhancing Serum is een veilig alternatief voor een prostaglandine wimperserum. Deze voedende, diep verzorgende formule bevat een klinisch bewezen peptidencomplex in combinatie met een innovatieve mix van actieve plantaardige stoffen, zoals plantaardige aloë vera, jojoba-olie, koffiezaadolie, erwteneiwit en rode klaverbloem, en zorgt voor sterkere, dikkere en gezondere wimpers.

Hoe breng je het serum voor wimpers aan?

Een Superb Lash Eyelash Enhancing Serum gebruiken is gemakkelijk! Zo doe je dat:

 • Stap 1: Begin met het reinigen van het gezicht om make-up, dode huid en overtollige oliën te verwijderen bij het gebied rond de ogen.
 • Stap 2: Breng een laagje wimpergroeiserum aan langs elke wimperlijn. Zorg ervoor dat het serum op de basis van de wimpers wordt aangebracht, en niet op de wimpers zelf.
 • Stap 3: Wacht vijf tot tien minuten voordat je make-up aanbrengt.

Voor het beste resultaat raden we aan om het wimperserum 's ochtends en 's avonds te gebruiken. Om resultaten te zien, moet je consequent blijven! Indien je de aanwijzingen consequent opvolgt, dan zul je binnen vier tot zes weken vollere en langere wimpers mogen verwachten.

Wat gebeurt er als ik stop met het gebruik van een wimperserum?

Als je stopt met het gebruik van een op prostaglandine gebaseerd wimperserum, kan het zijn dat je wimpers gaan uitvallen, waardoor je wimpers er dun uitzien.

Omdat peptide- en vitamineserums de groeicyclus van de wimpers niet actief veranderen, leiden ze niet tot hetzelfde resultaat als je stopt ze te gebruiken. In plaats daarvan vervagen de resultaten geleidelijk aan in de loop van de tijd. Dat is nog een reden waarom de wimperserums op basis van peptiden en vitaminen de beste keuze zijn om wimpers sneller te laten groeien!

We hopen dat we al je vragen over wimpergroei hebben beantwoord en je nu precies weet hoe je het beste wimperserum kunt kiezen!

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
 • zonnebescherming voor het haar: haar zonnebrand

  Zonnebescherming voor het haar: Waarom een zonnespray voor het haar te gebruiken?

 • Haarborstel van zwijnenhaar vs. vegan haarborstel: Voor- en nadelen

  Haarborstel van zwijnenhaar vs. vegan haarborstel: Voor- en nadelen

 • Krullend haar stijlen: een uitgebreid handboek

  Krullend haar stijlen: een uitgebreid handboek

 • De Wet hair look: zo krijg je het + de benodigde producten

  De Wet hair look: zo krijg je het + de benodigde producten

 • De voordelen van aloë vera voor haar + aloë vera verzorging

  De voordelen van aloë vera voor haar + aloë vera verzorging

Bekijk alle artikelen