Waarom zilvershampoo een must-have is voor blondines & hoe het werkt!Bekijk alle artikelen

Waarom zilvershampoo een must-have is voor blondines & hoe het werkt!

Heb je ooit meegemaakt dat je haar een oranje tint kreeg na het blonderen of misschien geel en dof werd na een lange vakantie in de zon? In deze gevallen kan een goede zilvershampoo erg handig zijn om je blonde haar snel op te frissen, zonder een duur uitstapje naar de kapper.

Als je blond haar, grijs haar of blonde highlights hebt en nog geen paarse shampoo gebruikt, bereid je dan voor op een ware openbaring. Laat je niet afschrikken door de paarse kleur – een goede zilvershampoo is een absolute must voor blond haar, of je nu van nature blond bent of geverfd haar hebt.

Blijf lezen om alles te weten te komen over de beste zilvershampoo voor blond haar! Ik laat je zien hoe je deze speciale shampoo voor blond haar het beste kunt gebruiken, zonder je haar een paarse tint te geven. Daarnaast vertel ik je wat de beste zilvershampoo voor blond haar is.

Inhoud

Wat is zilvershampoo of shampoo voor blond haar?

Voordat ik het ga hebben over zilvershampoo en paarse shampoo voor blond haar, moet ik het eerst over koperkleurig haar hebben. Als je blond haar hebt, ben je vast bekend met de gele of zelfs oranje tint die je haar tussen bezoekjes aan de kapper door kan ontwikkelen. Dit staat bekend als een koperkleur en wordt veroorzaakt door blootstelling aan water, UV-straling en luchtverontreiniging.

Paarse shampoo, ook bekend als zilvershampoo, is een verzorgingsproduct dat is samengesteld om die ongewenste koperkleur te neutraliseren. Deze shampoo is bedoeld voor iedereen met licht haar (inclusief blond, platina, grijs, wit, pastel of met highlights), of je haar nu van nature licht is of geverfd is door een kapper. Het magische ingrediënt in deze shampoo is het paarse pigment.

Dus waarom is paarse shampoo paars? Het idee achter paarse shampoo voor blond haar is gebaseerd op de klassieke kleurtheorie. Denk maar eens terug aan het kleurenwiel dat je vroeger op school gebruikte. Als je naar het kleurenwiel kijkt, zie je dat paars zich direct tegenover geel bevindt. Aangezien deze kleuren elkaars tegenpolen zijn, betekent het dat paars de gele tinten kan opheffen. Dus als je paarse shampoo op blond haar aanbrengt, zal het de koperkleur neutraliseren en je haar lichter maken.

De shampoo voor blond haar is de sleutel tot het behouden van die prachtige frisse blonde tint! Als je op zoek bent naar blond haar met een neutrale of koele tint, is het gebruik van de beste zilvershampoo essentieel.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Blauwe, paarse of zilvershampoo: wat is het verschil?

Spoiler alert: er bestaat geen enkel verschil tussen zilvershampoo en paarse shampoo voor blond haar. Beide shampoos bevatten paarse pigmenten, die de gele tint in licht haar neutraliseren. Daarom gebruiken we in dit artikel de termen paarse shampoo en zilvershampoo door elkaar!

Blauwe shampoo werkt hetzelfde als paarse shampoo, maar dan voor brunettes. Aangezien blauw en oranje elkaars tegenpolen zijn in het kleurenwiel, heft blauw de rode en oranje tinten in het haar op. Haarstylisten raden brunettes meestal aan om een blauwe shampoo te gebruiken om ongewenste rode en oranje tinten te neutraliseren.

Hoe vaak moet ik shampoo voor blond haar gebruiken?

Ik raad het je aan om een zilvershampoo net zoals de Enriched Blonde™ Silver Shampoo één of twee keer per week te gebruiken. Als je je haar vaker wast, wissel dan de paarse shampoo voor blond haar af met een andere shampoo voor gekleurd haar, zoals de Split Fix™ Shampoo.

Iedereen heeft echter ander haar. Als je nog steeds een koperkleurige tint in je haar ziet, kun je vaker een zilvershampoo voor blond haar gebruiken. En als je een paarse gloed opmerkt in je haar, schakel dan over op een pigmentvrije shampoo tot je haarkleur weer geneutraliseerd is.

Je kunt paarse shampoo ook verdunnen met een andere shampoo voor gekleurd haar, als je vindt dat de zilvershampoo te veel pigment in je haar achterlaat.

Is zilvershampoo alleen voor blondines?

Hoewel zilvershampoo meestal wordt gebruikt voor blond haar, kunnen brunettes met blonde highlights ook profiteren van het gebruik van een zilvershampoo.

Werkt een paarse shampoo met kleurpigment op grijs haar? Het korte antwoord: het werkt geweldig op wit, zilver, of grijs haar! Dat is ook een reden waarom paarse shampoo soms zilvershampoo wordt genoemd! Natuurlijk is grijs haar vaak erg fijn en breekbaar, en kan daardoor de neiging hebben om een enigszins gelige look te krijgen als het iets te lang in de zon is geweest. Dan kan de beste zilvershampoo perfect worden gebruikt. Slechts één keer per week of een paar keer per maand is genoeg om de warme, gelige tonen te voorkomen en neutraliseren en je haartoon een boost te geven wanneer dat nodig is.

Hoe kies je de beste zilvershampoo voor blond haar?

Hoe kies je de beste zilvershampoo voor blond haar

Met zoveel keuze in de drogist kan het lastig zijn om de beste zilvershampoo voor blond haar te vinden. Let tijdens het shoppen op deze ingrediënten om de beste zilvershampoo te vinden:

Proteïne

Blond haar, met name geblondeerd haar, heeft extra proteïne nodig. Je haar verkrijgt zijn veerkracht namelijk van een eiwit met de naam keratine. Tijdens het verven van je haar kan deze proteïne beschadigd raken. Hierdoor worden de individuele haarstrengen kwetsbaar en zullen ze snel afbreken. Dit kun je vermijden door proteïne haar behandelingen te gebruiken, of haarproducten te gebruiken rijk aan proteïne.

Daarom moeten de beste zilvershampoos voor blond haar kleine proteïnen bevatten die beschadigd geblondeerd haar herstellen. Enriched Blonde™ Duo bevat Protectagen, ook bekend als rijst proteïne. Het heeft een hydraterend en verzachtend effect op de haarwortels, en voorkomt bovendien pluishaar.

Vochtinbrengende ingrediënten

Haar dat beschadigd is door blonderen heeft ook een grote behoefte aan vochtinbrengende ingrediënten. De beste zilvershampoos bevatten bevochtigingsmiddelen, die vocht uit de omgeving naar het haar toe trekken. Dit zorgt ervoor dat je haar goed gehydrateerd blijft en er de hele dag glanzend en gezond uitziet. Bekende bevochtigingsmiddelen in zilvershampoos voor blond haar zijn onder andere glycerine, propyleenglycol en panthenol.

De Enriched Blonde™ Silver Shampoo is samengesteld met AQUAXYL™, een natuurlijk, plantaardig bevochtingsmiddel dat je haar goed gehydrateerd houdt.

Antioxidanten

Antioxidanten zoals plantenextracten beschermen je lokken door schadelijke omgevingsfactoren, zoals UV-straling en luchtvervuiling, te neutraliseren. Zo kan een koperkleurige tint zelfs worden voorkomen!

Enriched Blonde™ Silver Shampoo bevat krachtige antioxidanten zoals biologisch kruipbraam-extract en biologisch mango-extract. Deze natuurlijke ingrediënten beschermen je haar tegen schade en ongewenste kopertinten.

Paarse pigmenten

En natuurlijk bevatten de beste zilvershampoos paarse pigmenten! De Enriched Blonde™ Silver Shampoo is samengesteld met een paars pigment genaamd CI 60730.

Daarnaast hebben de beste zilvershampoos een dikkere consistentie dan normale shampoos. Hierdoor wordt je haar volledig met het product bedekt door het vormen van een speciaal beschermend laagje aan de buitenkant van de haarlokken. Zo kan het product goed inwerken en zijn magie op het haar uitoefenen.

Hoe gebruik je zilvershampoo: stap voor stap

  1. Spoel je haar eerst grondig met warm water. De warme temperatuur van het water opent de haarschubben en zorgt ervoor dat het paarse pigment van de zilvershampoo goed kan doordringen in de haarschacht.
  2. Breng de zilvershampoo aan en masseer je hoofdhuid, spoel daarna met warm water. Let op: tijdens de eerste wasbeurt produceert de zilvershampoo niet veel schuim.
  3. Was je haar daarna een tweede keer met de zilvershampoo. Masseer de zilvershampoo grondig in, van je hoofdhuid tot je haarpunten. Spoel daarna met warm water. Deze tweede wasbeurt verwijdert vuil en productresten op efficiënte wijze, waardoor er meer zuurstof bij je haarwortels komt. Ook bereidt het je haar voor om de voedingsstoffen uit de conditioner beter op te nemen.
  4. Breng na het wassen van je haar met een zilvershampoo een hydraterend en herstellend Enriched Blonde™ Silver Hair Mask aan dat koperachtige tinten vermindert en beschadigd haar effectief herstelt en voedt. Dit lijkt misschien een onnodige extra stap, maar geloof me - je haar zal je er dankbaar voor zijn!
  5. Gebruik vervolgens een conditioner voor blond of gekleurd haar, zoals de Hairlust Enriched Blonde™ Silver Conditioner. Breng de conditioner aan op je haar, van de wortels tot de puntjes, en masseer het product grondig in. Laat de conditioner 1 tot 3 minuten intrekken en spoel daarna goed uit.

Voor het beste resultaat raad ik het je aan om zilvershampoo voor blond haar één tot twee keer per week te gebruiken, of telkens wanneer je ongewenste kopertinten in je haar opmerkt.

Tip: de zon kan een ongewenste warme tint aan je haar geven. Vooral bij blondines kan de zon je haarkleur sneller doen vervagen en droog haar veroorzaken. Het gebruik van hete stylingtools zoals haardrogers, stijltangen en krultangen kan ook bijdragen aan een ongewenste kopertint. Gebruik dus altijd een hittebeschermer, zoals de Thermal Shield™ Heat Protectant voordat je hitte op je haar gebruikt. Gebruik in de zomer zonnebescherming voor het haar beschermt tegen UV-straling om een gele tint op afstand te houden, zoals de Sun Defense Hair Mist. Dit zal niet alleen voorkomen dat je haar een koperkleur ontwikkelt, maar zal je ook beschermen tegen extra haarschade!

6 Extra must-haves voor blond Haar

Naast het gebruik van een goede zilvershampoo voor blond haar, raad ik je aan om de volgende producten toe te voegen aan je haarverzorgingsroutine:

1. Moisture Hero™ Pre-shampoo Hair Balm

Moisture Hero™ Pre-shampoo Hair Balm

Deze innovatieve vochtinbrengende behandeling is speciaal samengesteld voor droog en pluizig haar, vóór het gebruik van shampoo. Dit voedende masker bevat sterk hydraterende oliën, zoals olijfolie-extract en sheaboter, die droog haar van vocht, vitamines en antioxidanten voorzien. Zo blijft je haar goed gehydrateerd en pluisvrij. Bovendien bevat het masker alleen 100% natuurlijke ingrediënten!

2. Protein Repair™ Hair Mask

Protein Repair™ Hair Mask

Als je beschadigd, geblondeerd haar hebt, raad ik ook het gebruik van een Protein Repair™ Hair Mask aan. Dit verstevigende masker zit boordevol vegan micro-proteïnen zoals Gluadin® Kera-P LM en Dynagen™ die het haar van buitenaf versterken, waardoor je haar er gezonder en veerkrachtiger uitziet.

Dynagen™ helpt ook om haaruitval te verminderen (wat vaak voorkomt bij beschadigd haar). Onderzoeken wijzen op een aanzienlijke verbetering in het volume en de glans van het haar na 90 dagen gebruik!

3. Haarsupplementen

Haar supplementen

Iedereen die gezond haar wil, kan baat hebben bij het nemen van haarvitamines. Waarom? Omdat haarsupplementen alle vitamines en mineralen bevatten die je haarzakjes nodig hebben om gezond en sterk haar te produceren. Hair Formula Gummies for Women zijn zowel vegan als suikervrij, dus zijn ook nog eens goed voor je gezondheid. Bovendien smaken ze heerlijk, dus zal je ze niet snel vergeten in te nemen!

4. Bamboe beddengoed

Bamboo Pillowcase

Geloof het of niet, maar je kussensloop kan een groot verschil maken voor de gezondheid van je haar. De meeste mensen slapen op katoenen beddengoed, maar katoenvezels zijn slecht voor je haar! Katoenvezels zijn ruw en wrijven ‘s nachts tegen je haar. Die wrijving kan ervoor zorgen dat je haar ’s ochtends pluizig, droog en breekbaar aanvoelt.

Daarom adviseer ik om voor een bamboe kussensloop te kiezen in combinatie met een bamboe dekbedovertrek. Bamboe is veel gladder dan katoen, waardoor je haar gemakkelijk over het kussensloop glijdt. Hierdoor word je wakker met gladder, gezonder uitziend haar. Met een bamboe kussensloop behoort een bad hair day tot het verleden!

5. Bamboe haarhanddoek

Bamboo Hair Towel Wrap

Ook is het een slimme zet om je katoenen handdoek te vervangen door een bamboe haarhanddoek. Haar is op zijn kwetsbaarst als het nat is. Dus als je na het douchen een ruwe katoenen handdoek over je haar wrijft, doe je je haar geen plezier. Zoals ik al eerder zei, heeft bamboe veel gladdere vezels dan katoen. Ook kan het meer vocht absorberen, dus je haar droogt ook nog eens sneller wanneer je een bamboe haarhanddoek gebruikt.

Wat te vermijden bij het gebruik van een paarse shampoo?

Het is eenvoudig om te overdrijven als je een nieuw haarproduct zoals een zilvershampoo en conditioner gebruikt. Onthoud deze dingen om haardrama’s te voorkomen:

Vermijd overmatig gebruik

Onthoud dat minder soms meer is! Door paarse shampoo te lang in te laten trekken, zal je haar niet alleen een paarse tint krijgen, maar ook uitdrogen. Daarom raad ik je aan om het gebruik langzaam op te bouwen en te testen wat het beste bij jouw haartype past. En als je last hebt van droog haar of een droge hoofdhuid, gebruik dan producten die biologische plantaardige oliën combineren met milde reinigingsmiddelen.

Gebruik de juiste kleur

Zoals al eerder benoemd, bestaan er verschillende soorten gepigmenteerde shampoos. Heb je blond, grijs of geblondeerd haar? Kies dan voor een paarse shampoo. Als je donkerblond of bruin haar hebt, ga dan voor een blauwe shampoo. Blauwe shampoo is het meest geschikt voor de rode tinten die vaak ontstaan in bruin haar.

Als je twijfelt, kies dan voor een paarse shampoo in plaats van een blauwe shampoo, aangezien een blauwe shampoo je blonde haar groen kan doen kleuren.

Ik hoop dat je dit artikel over zilvershampoo nuttig vond! Als je je eigen zilvershampoo voor en na foto neemt, tag ons dan! Ik zie graag hoe jij de geadviseerde producten ervaart!

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • De 6 beste natuurlijke haarmaskers om droog en beschadigd haar te herstellen

    De 6 beste natuurlijke haarmaskers om droog en beschadigd haar te herstellen

  • Hoe gebruik je een haarmasker? Volg dit deep conditioner stappenplan

    Hoe gebruik je een haarmasker? Volg dit deep conditioner stappenplan

  • De beste hydraterende conditioners tegen droog en pluizig haar

    De beste hydraterende conditioners tegen droog en pluizig haar

  • haar porositeit

    Haar porositeit gids: Hoog versus laag poreus haar en waarom het uitmaakt

  • beste haarolie voor droog haar

    Beste haarolie voor droog haar - 9 redenen om natuurlijke haarolie te gebruiken

Bekijk alle artikelen