snel langer haarBekijk alle artikelen

Hoe krijg je snel langer haar? De 9 beste methodes voor langer haar!

Droom je ervan om langer haar te hebben? Daar heb je meestal behoorlijk wat geduld voor nodig. Maar dat betekent niet dat je het proces niet kunt versnellen...

Wil je weten hoe je langer haar kunt krijgen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hoewel we je helaas niet kunnen vertellen hoe je van de ene dag op de andere lange lokken krijgt (was het maar mogelijk!), kunnen we je wel alles vertellen over bewezen methoden om de gezonde haargroei te stimuleren. Hoe krijg je snel langer haar? Blijf lezen en ontdek het zelf!

Inhoud

Haargroeicyclus: de basics

Voordat we het gaan hebben over hoe je je haar langer kunt laten groeien, leggen we je eerst uit hoe haar eigenlijk groeit.

Hoe groeit haar?

Je haar groeit uit haarzakjes op je hoofdhuid. Elke persoon heeft ongeveer 100.000 haarzakjes op zijn hoofd en uit elk van deze zakjes groeit een haar!

De haargroei volgt een cyclus met vier fasen:

Haar groei cyclus

  • De anagene fase, ofwel haargroeifase, die tussen de twee en zeven jaar duurt
  • De katagene fase, ofwel overgangsfase, die slechts twee tot drie weken duurt
  • De telogene fase, ofwel rustfase, die drie maanden duurt
  • De exogene fase, ook bekend als haarverlies

Hoe snel groeit haar?

Gemiddeld groeit haar met 0,5cm tot 1,7cm per maand. De snelheid waarmee je haar groeit is echter afhankelijk van een aantal factoren, zoals je leeftijd, erfelijke aanleg en geslacht. Lees hier meer de invloeden op hoe snel haar groeit.

Waarom stopt haar met groeien?

Sommige vormen van haaruitval (zoals alopecia androgenetica) kunnen de haargroei vertragen of zelfs helemaal stop zetten.

In veel gevallen is een vertraagde haargroei echter het gevolg van slechte verzorging van het haar en de hoofdhuid. Als de hoofdhuid niet goed wordt verzorgd, kunnen de haarzakjes niet optimaal functioneren! Daarbij kan slechte haarverzorging leiden tot haarschade. Dit kan het uiterlijk van je haar beïnvloeden, waardoor het minder lang lijkt – zelfs wanneer het in een goed tempo groeit.

De sleutel tot succes als het gaat om snel lang haar te krijgen, is de haargroeifase van de levenscyclus te verlengen en tegelijkertijd haarbreuk te voorkomen.

Dus als je wilt weten hoe je langer haar kunt krijgen, is het belangrijk om de haargroeifase te verlengen en haarschade te voorkomen.

Lees verder en ontdek hoe je je haar lang kunt laten groeien!

Voor & na met Hairlust

Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe

*Resultaten kunnen variëren per persoon.

Bekijk alle reviews

Je haar lang laten groeien: ingrediënten om op te letten

Volg een gezonde cleansing routine

Als je wilt weten hoe je langer haar kunt krijgen, moet je eerst wat weten over de verschillende ingrediënten die de haargroei kunnen stimuleren. Dus wil je je haar langer laten groeien? Ga dan op zoek naar producten met deze ingrediënten:

Hoe krijg je snel langer haar: muntolie

Wanneer het op de huid wordt aangebracht, verbetert muntolie de bloedsomloop. Dit is geweldig wanneer je langer haar wilt groeien, omdat de verhoogde bloedtoevoer naar de haarzakjes de haargroei kan ondersteunen. Waarom? Bloed transporteert alle voedingsstoffen en zuurstof die nodig zijn voor een gezonde haargroei. Dus hoe meer bloed er naar je haarzakjes gaat, hoe beter!

Wil je het zelf proberen? Wij adviseren de Grow Perfect™ Thickening Spray. Deze spray is samengesteld met biologische groene muntolie en andere plantaardige ingrediënten die zowel het haar als de hoofdhuid versterken en hydrateren. Zo worden de ideale omstandigheden gecreëerd voor optimale haargroei.

Hoe krijg je snel langer haar: cafeïne

Geloof het of niet, maar dezelfde cafeïne uit thee kan ook sneller je haar lang laten groeien. Cafeïne ondersteunt de haargroei door DHT te blokkeren, een hormoon dat bijdraagt aan haaruitval. Net zoals muntolie zorgt cafeïne ook voor een verhoogde bloedtoevoer naar de haarzakjes.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Hoe krijg je snel langer haar: proteïne

Als je haar niet lang genoeg wordt door een haarbreuk, dan is een proteïne haarbehandeling misschien de oplossing. Je haar is immers gemaakt van proteïne! Het aanbrengen van proteïne kan dus nodig zijn voor een gezonde, sterke haarstructuur die bestand is tegen haarbreuk. Veel soorten proteïne zijn echter niet geschikt voor haarherstel, omdat de moleculen te groot zijn om de haarschacht binnen te dringen. Het gebruik van microproteïnen van plantaardige oorsprong is het geheim achter langer haar. Omdat deze microproteïnen zo klein zijn, dringen ze eenvoudig het haar binnen op de plek waar ze het hardst nodig zijn.

Ga tijdens het shoppen op zoek naar producten zoals Protein Repair™ Hair Mask, die de ingrediënten Dynagen™ en Gluadin® Kera-P LM bevatten. Deze microproteïnen zijn speciaal geformuleerd om het haar te versterken, waardoor het langer en sterker wordt.

Hoe krijg je snel langer haar: basilicumwortelextract

Basilicumwortelextract, ook bekend als RootBioTec™, wordt gewonnen uit de basilicumplant. Basilicum is niet alleen heerlijk, maar bevat ook krachtige antioxidanten en voedingsstoffen. Uit onderzoek blijkt dat haaruitval met 31% vermindert na 2 maanden RootBioTec™ aan te brengen op de hoofdhuid! Dit ingrediënt vind je o.a. in ons Grow Perfect™ Hair Growth Serum. Dit haargroeiserum bevat 4 haargroei actieve ingrediënten: Redensyl™, CAPIXYL™, RootBioTec™ og Anagain™. Over de laatste lees je hieronder meer.

Hoe krijg je snel langer haar: erwtenscheutextract

AnaGain™, verkregen uit erwtenscheuten, is een ander belangrijk ingrediënt als je snel langer haar wilt krijgen. AnaGain™ zorgt ervoor dat er meer haren in de groeifase komen, waardoor er minder haaruitval plaatsvindt en je dikker en langer haar krijgt. Dit komt neer op 78% meer haargroei in slechts 3 maanden!

Hoe krijg je snel langer haar: 9 bewezen methodes

Nu je weet waar je op moet letten tijdens het shoppen, is het tijd om het over haarverzorging te hebben! Als je wilt weten hoe je je haar lang kunt laten groeien, is het aanpassen van je haargewoontes van cruciaal belang.

Hoe krijg je langer haar? #1: Een gezonde haarwasroutine

Wil je je haar lang laten groeien? Kijk dan eerst eens naar de manier waarop je je haar wast. De producten die je gebruikt en hoe vaak je je haar wast kunnen het verschil maken tussen sterk, glanzend haar en slappe, futloze lokken.

Om te beginnen is het belangrijk om een siliconenvrije shampoo en conditioner te kiezen die de haargroei ondersteunen. Wij raden de Grow Perfect™ Duo aan, speciaal ontwikkeld om de haargroei bij dunner wordend haar te bevorderen. Indien je probleem met langer haar te maken heeft met breekbaar haar en droge, gespleten haarpunten, dan is de Split Fix™ Duo de juiste oplossing.

Bekijk daarna eens hoe vaak je je haar wast. Als je je haar te vaak wast, kan het uitdrogen, waardoor het eerder broos en breekbaar wordt. Maar je haar onvoldoende wassen kan leiden tot productophopingen op de hoofdhuid. Deze resten verstoppen de haarzakjes en belemmeren de haargroei.

Wij raden je aan om je haar 2 à 3 keer per week te wassen, afhankelijk van de behoeften van jouw haar.

Gebruik altijd koud water om je haar uit te spoelen (warm water kan je haar uitdrogen, waardoor het broos en breekbaar wordt). Sla hiernaast nooit de conditioner over!

Hoe krijg je langer haar? #2: droog je haar slim

Om langer haar te krijgen, is de manier waarop je je haar droogt ook ontzettend belangrijk. Nat haar is het kwetsbaarste, dus het is een slimme zet om een bamboe handdoek te gebruiken in plaats van een katoenen handdoek. Bamboevezels zijn gladder dan ruwe katoenvezels en nemen ook meer water op. Dat betekent minder pluizig en breekbaar haar met een bamboe handdoek voor haar!

Klaar je om je haar te ontklitten? Gebruik dan een grove kam of de Wet Hair Detangler Brush. Deze borstel is speciaal ontworpen om nat haar te ontwarren, zonder haarschade.

Hoe krijg je langer haar? #3: behandel je hoofdhuid

Iedereen die wil weten hoe je snel langer haar kan krijgen, moet goed opletten bij deze stap! Zoals we al eerder hebben uitgelegd, groeit haar uit de haarzakjes op de hoofdhuid. Helaas slaan de meeste mensen hoofdhuidverzorging over!

Je kunt ervoor kiezen om regelmatig je hoofdhuid te scrubben, bijvoorbeeld met Scalp Delight™ Detox Scrub. Deze scrub verwijdert op milde wijze opgehoopte productresten, overtollig talg en dode huidcellen die de haarzakjes verstoppen en de haargroei belemmeren. Bovendien bevat het ingrediënten die de haargroei stimuleren, zoals rozemarijn olie (onderzoek uit 2015 heeft aangetoond dat rozemarijn olie vergelijkbare resultaten kan opleveren als minoxidil) en Gluadin® Kera-P LM. Voor de beste resultaten combineer je de detox scrub met onze Scalp Delight™ Scalp Massage Brush met zachte, flexibele siliconen borstelharen die de hoofdhuid zacht exfoliëren en masseren.

Hiernaast raden we je aan om onze Grow Perfect™ Thickening Spray te proberen. Dit unieke product verzorgt de hoofdhuid met een combinatie van muntolie, aloë verasap en microproteïnen. Door de hoofdhuid te kalmeren en te voeden, zorgt deze behandeling voor langdurig gezonder haar. Bovendien laat het je haar er onmiddellijk dikker uitzien door volume te creëren bij de haarwortels!

Hoe krijg je langer haar? #4: voed je haar van binnenuit

Als je langer haar wilt, is het stimuleren van de bloedtoevoer naar de hoofdhuid een belangrijke stap. Maar dit werkt natuurlijk alleen als je überhaupt genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt! Daarom is het zo belangrijk om een gezond eetpatroon te volgen, dat onder andere bestaat uit:

  • Magere eiwitten (denk aan kipfilet, bonen en linzen)
  • Veel fruit en groente (vooral groene bladgroenten!)
  • Gezonde vetten (zoals avocado, zalm en noten)

Om er zeker van te zijn dat je alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt die nodig zijn voor een gezonde haargroei, kun je een haargroeisupplement nemen, zoals onze Hairlust Hair Formula Gummies for Women. Deze heerlijke haarvitamines zitten boordevol biotine, silica, vitamine C en zink – stuk voor stuk essentiële voedingsstoffen voor gezonde haargroei. Daarnaast zijn ze vegan en gemaakt van natuurlijke ingrediënten, dus ze zijn absoluut goed voor je! Zijn gummies niet helemaal jouw ding? Onze supplementen zijn ook verkrijgbaar in tabletvorm met wat extra kracht. (Niet overtuigd? Lees dan hier meer over de werking van haargroeimiddelen)

Hoe krijg je langer haar? #5: hydrateren!

Als je je afvraagt hoe je snel langer haar krijgt, kunnen wij het belang van hydrateren niet vaak genoeg herhalen! Gehydrateerd haar is gelijk aan sterk haar. Zoals je weet is het voorkomen van haarbreuk essentieel als je langer haar wilt. Daarom adviseren wij je om 1 tot 2 keer per week ons Split Fix™ Hair Mask. Dit gecertificeerd biologische haarmasker voedt en hydrateert uitgedroogde lokken van binnenuit dankzij een combinatie van hydraterende plantenextracten.

Houd je haar de hele dag door gevoed met Split Fix ™ Leave-in Conditioner die het haar hydrateert en voedt om gespleten haarpunten, pluis en klitten te voorkomen.

Hoe krijg je langer haar? #6: vermijd directe hitte

Als je snel lang haar wilt, moet je het gebruik van hete stylingapparaten verminderen (lees: stoppen). Dit omvat stijltangen, föhns, krultangen, etc. Als je absoluut je haar moet föhnen, zorg er dan voor dat je een hittebeschermende spray op je haar gebruikt, zoals de Thermal Shield™ Heat Protectant. Nog beter, zet je föhn op een lage tot koude temperatuur - met deze tips riskeer je de minste haarbeschadiging door hitte.

Als je in de directe zon blijft, bescherm je haar dan met een hoed of gebruik een UV-beschermend product op jouw haar.

Hoe krijg je langer haar? #7: creëer een haarritueel voor het slapengaan

Wil je weten hoe je je haar lang kunt laten groeien? De manier waarop je slaapt kan de oplossing zijn! Net zoals je ’s avonds je vaste huidverzorgingsritueel hebt, is het belangrijk om ook je haar voor te bereiden op de nacht:

  • Borstel je haar eerst door om de doorbloeding van de hoofdhuid te stimuleren en de natuurlijke oliën door je haar te verdelen.
  • Kies daarna voor een eenvoudige beschermende haarstijl, zoals een losse vlecht of de pineapple methode. Tip: gebruik hair rings om haarbreuk tijdens het slapen te voorkomen.
  • Vervang tot slot je katoenen kussensloop en dekbedovertrek met een Silky Bamboo Pillowcase en Silky Bamboo Duvet Cover. De gladde textuur van bamboe voorkomt pluizig haar en klitten, zodat je wakker wordt met gladder, gezonder uitziend haar. Bovendien droogt bamboe je haar niet uit, wat bij katoen wel het geval is. Vaarwel broos haar!

Hoe krijg je snel langer haar? #8: krijg veerkracht

Ironisch genoeg, als je langer haar wilt, zijn een kappersschaar en een knipbeurt je beste vriend. Natuurlijk is het niet het gewone kapsel zelf dat het haar sneller doet groeien. Nee, het is door te voorkomen dat het haar gaat splijten dat een regelmatige knipbeurt een goed idee kan zijn. Gespleten haar zal zich een weg banen naar boven in de lokken en in het ergste geval kan dat ertoe leiden dat je bij je volgende knipbeurt enkele centimeters moet afknippen. Wij raden je aan om met jouw kapper te praten, zodat je samen het ritme kunt vinden dat het beste bij jouw haartype past!

Hoe krijg je snel langer haar? #9: vermijd strakke kapsels

Ons allerlaatste advies op de vraag "hoe kan ik snel lang haar laten groeien" is zeker een belangrijk punt, want het gaat over je dagelijkse kapsel en stijl. Zorg ervoor dat je de juiste accessoires gebruikt bij het opsteken van jouw haar, en trek je haar niet te strak of te veel.

Een strakke paardenstaart geeft je wat je kapper een "chemisch kapsel" zal noemen. Dit gebeurt wanneer je haar het breekpunt bereikt en afbreekt waar het elastiekje zit. Wij raden je aan de zachte hair rings te gebruiken, die gemakkelijk en comfortabel zijn voor het haar, en schade aan de haarlokken minimaliseren.

We hopen dat al je vragen over hoe je langer haar kunt krijgen zijn beantwoord!

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • Werkt koffie in je haar? De voordelen van cafeïne shampoos

    Werkt koffie in je haar? De voordelen van cafeïne shampoos

  • haaruitval oorzaken

    Haaruitval: Dit zijn 8 oorzaken van haaruitval bij vrouwen & mannen!

  • rozemarijn olie voor haargroei

    Werkt rozemarijn olie voor haargroei echt? Voordelen en hoe je het gebruikt

  • hoe snel groeit haar

    Hoe snel groeit haar? 7 factoren die de haargroei snelheid beïnvloeden

  • Beste shampoo voor gekleurd haar: hoe voorkom je dat je haarkleur vervaagt?

    Beste shampoo voor gekleurd haar: hoe voorkom je dat je haarkleur vervaagt?

Bekijk alle artikelen