haar sneller laten groeienBekijk alle artikelen

Jouw haar sneller laten groeien? Top tips & producten voor haargroei!

Mislukte kappersbeurt of niet, iedereen droomt weleens van langere en weelderige lokken, maar haargroei versnellen is geen makkelijke opgave! Helaas is er voor langer haar, zoals de meeste dingen in het leven, geen snelle oplossing. Maar het hoeft geen frustrerend, duur of lastig proces te zijn om je haar sneller te laten groeien! In deze blog vind je een aantal do's and don'ts, zodat jouw haar langer zal groeien dan ooit tevoren.

Klaar om te leren hoe je jouw haren sneller kunt laten groeien? Ik neem je mee door het complete haargroeiproces, van haargroei bevorderen tot de haargroeitips die je in je dagelijkse haarverzorgingsroutine kunt gebruiken: de complete gids voor snel groeiend haar!

Inhoud

Hoe snel groeit haar nu echt?

Wist je dat als we geboren worden, we al onze haarzakjes al hebben? Op ons hoofd bevinden zich ongeveer honderdduizend haarzakjes, waardoor er een hele grote capaciteit voor de haargroei is. Naarmate we ouder worden, kunnen de haarzakjes echter hun haargroei vertragen of compleet stoppen met de haarproductie, wat leidt tot haaruitval en kaalheid.

Maar hoe snel groeit haar? Gemiddeld groeit ons haar ongeveer 0,5 tot 1,7 centimeter per maand, dus in totaal ongeveer 6-20 centimeter per jaar. Een snelle haargroei is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals je leeftijd, geslacht en algemene gezondheid. Als je jouw haar sneller wil laten groeien, moet je niet alleen rekening houden met een verandering in je haarverzorgingsroutine, maar ook met je algemene levensstijl. Zoals Hairlust altijd zegt: de gezondheid van jouw haar komt vanuit binnen en buiten!

De fases van haargroei

Menselijk haar heeft een levenscyclus die bestaat uit drie groeifases, waarbij elke streng zijn eigen schema volgt. Dit betekent dat er op elk moment individuele haren groeien in alle drie de fases. Daarom moet je, als je precies wil weten hoe je haar sneller kunt laten groeien, iets meer detail over elke fase weten. Gelukkig hoef je er in totaal maar drie te onthouden om je haargroei te versnellen!

Haargroeifase

Anagene fase

De anagene fase van de haargroei is de eerste en langste fase. Dit is wanneer je haar actief groeit. Deze actieve groeifase kan wel 2 tot 8 jaar duren! Dit betekent dat, als je haargroei wil stimuleren, het belangrijk is om deze anagene periode zo lang mogelijk te verlengen. Lees verder om te ontdekken hoe!

Catagene fase

De volgende fase wordt de catagene fase genoemd. In tegenstelling tot de anagene fase is dit gedeelte van het leven van je haar vrij kort, en duurt het slechts 4-6 weken. Tijdens deze belangrijke fase stopt je haar met groeien en maakt het zich uiteindelijk los van de bloedtoevoer van je hoofdhuid.

Telogene fase

Nadat de verbinding van het haar van het grotere netwerk is afgesloten, komt het in een rustfase: de zogenaamde telogene fase. Na een periode van 2-3 maanden beginnen de volgroeide haren uit te vallen. Als je dus je handen door je haar haalt en een paar strengen ziet, hoef je je absoluut geen zorgen te maken. Het is gewoon dood haar dat wachtte op het moment dat het uit zou vallen! Om de totale haargroei te stimuleren, is het belangrijk om op deze fase van het groeiproces te focussen door de haaruitval te verminderen.

Kan je de anagene fase verlengen om je haar sneller te laten groeien?

Om het haar sneller te laten groeien, moet je zorgen dat je haar zo lang mogelijk in de anagene fase zit. Het goede nieuws is dat je precies deze anagene fase kunt verlengen en je haargroei kunt versnellen door een aantal eenvoudige aanpassingen. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je een gezond dieet volgt, regelmatig gaat sporten en haarvriendelijke verzorgingsproducten gebruikt.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

7 redenen waarom jouw haar stopt met groeien

Er zijn verschillende andere redenen waarom je haar misschien niet sneller kan groeien. Gelukkig zijn de meeste van deze redenen gewoon slechte gewoontes die met een beetje wilskracht kunnen worden veranderd! Het ding is, velen van ons zijn schuldig aan onbewuste haargroei don’ts, dus het is belangrijk om te leren wat ze precies zijn. Om echt lang haar te krijgen, moet je op de volgende problemen letten:

Reden #1: Je stijlt je haar te veel

Overstyling hair

Een van de belangrijkste tips om haargroei te versnellen is om het niet te vaak te verhitten. Na verloop van tijd kunnen dingen als haar drogen, stijlen en krullen ons haar flink beschadigen, waardoor je haarpunten gespleten worden of zelfs afbreken. Met dit soort schade kun je het haar niet sneller laten groeien omdat het afbreekt voordat het groeiproces compleet is. Als je dan toch hitte wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je altijd hittebescherming voor haar gebruikt zoals de Thermal Shield™ Heat Protectant.

Dit geldt ook voor chemische styling. Als je het haar sneller wilt laten groeien, overweeg dan om dat permanentje of die chemische straightening behandeling niet te ondergaan. Het ziet er misschien mooi uit, maar kan zorgen voor zwaar beschadigd haar. En dat is het tegenovergestelde van wat je zou moeten doen voor een versnelde haargroei.

Reden #2: Je eet en drinkt niet gezond genoeg

Slechte voeding

Jij zelf hebt helaas geen invloed op je leeftijd of genen. Maar ik heb wel een gouden tip om het haargroei-proces erg te verbeteren: verander je eetgewoontes! Hoe groeien haren dan precies sneller? Een uitgebalanceerd dieet rijk aan vitamines en mineralen is wat je nodig hebt om haar sneller te laten groeien. Eieren, avocado's, bessen, noten en zoete aardappelen zijn bijvoorbeeld allemaal geweldige voedingsmiddelen voor je haar. Hoe snel groeit je haar dan? Zet deze voedingsmiddelen op je lijstje om erachter te komen!

Zorg ook dat je voldoende water drinkt. Je kunt het aan je haar zien als je uitgedroogd bent, het wordt dan droog, dof en breekbaar. Door genoeg water te drinken wordt je haar gezonder. Drink minstens 2-3 liter water per dag om je haar sneller te laten groeien. Je kunt al snel het verschil zien!

Reden #3: Je gebruikt de verkeerde haarproducten

Een andere eenvoudige haargroeitip is om eens goed te kijken naar de haarproducten die je op dit moment gebruikt. Gebruik je de juiste shampoo en conditioner? Probeer een speciaal samengestelde shampoo en conditioner voor haargroei, zoals Grow Perfect™ Duo. Of als haarbreuk en gespleten punten je verhinderen lang en gezond haar te laten groeien, kies dan voor de voedende en herstellende Split Fix™ Duo.

Overweeg ook om een dagelijks haargroeisupplement in te nemen om jouw haargroei een kickstart te geven en te versnellen. Deze kunnen helpen om je haar de benodigde vitamines en mineralen te geven.

Reden #4: Medicatie belemmert snelle haargroei

Wist je dat bepaalde medicijnen de haargroei kunnen vertragen? Zo kan bijvoorbeeld de de pil de productie van androgeen afremmen, de fase die een snelle haargroei bevordert. Als je jouw haar sneller wilt laten groeien, kijk dan eens naar de medicijnen die je op dit moment gebruikt. Praat natuurlijk altijd eerst met je zorgverlener over de beste aanpak hiervan!

Reden #5: Je bent gestrest

Je bent gestrest

Langdurige stress kan leiden tot plotselinge haaruitval bij vrouwen en mannen genaamd telogen effluvium. Hoe groeit je haar sneller? Een van de sleutels tot succes om haar sneller te laten groeien is het leren omgaan met en het verminderen van je dagelijkse stress. Ik snap dat dit niet makkelijk is, maar je hele lichaam, en dus ook je haar, zullen je bedanken.

Reden #6: Je draagt je haar in te strakke kapsels

Een hele simpele tip voor snelle haargroei-resultaten? Stop met het vastbinden van je haar in strakke kapsels met strakke rekkers of spelden. Gebruik in plaats daarvan hair rings om de schade onder controle te houden, hoofdpijn te voorkomen en het haar sneller te laten groeien! Ze zien eruit als leuke oude telefoonkabels, en zullen na verloop van tijd niet uitrekken zoals gewone elastiekjes.

Reden #7: Je hebt een hormonale onbalans

Andere gezondheidsproblemen zoals hypothyreoïdie en andere hormonale disbalans kunnen leiden tot haaruitval.

Top tips: Hoe je jouw haar sneller laat groeien

Hieronder deel ik nog een aantal extra haargroei-tips. Nu je weet wat je niet moet doen, zal ik je laten zien wat echt helpt om haargroei te stimuleren. Lees snel verder!

Haargroei-Tip #1: Haarverzorging van binnen en buiten

Hoe groeit je haar dan juist sneller? Dat begint met de juiste voeding en verzorging van het haar. Zorg ervoor dat je niet alleen een uitgebalanceerd voedingspatroon hebt, maar dat je ook de juiste haarverzorgingsproducten gebruikt. Een goed voorbeeld is om dagelijks een supplement in te nemen dat de haargroei stimuleert. Als je je afvraagt hoe je je haar sneller kunt laten groeien, is dit een van de beste methodes.

Haargroei-Tip #2: Besteed aandacht aan je hoofdhuid

Om echt goed op je haargroei te letten moet je op de hoofdhuid focussen. Je hoofdhuid kan een indicator zijn voor de algehele gezondheid van je haar. Als je merkt dat je veel last hebt van een vette hoofdhuid of een droge hoofdhuid, probeer dan een Scalp Delight™ Detox Scrub om dode huid te verwijderen en een snellere haargroei te bevorderen.

Haargroei-Tip #3: Een regelmatige knipbeurt

Een regelmatige knipbeurt

Een van de gemakkelijkste haargroei-tips die kappers aanbevelen is simpel: laat je haar regelmatig knippen. Een knipbeurt stimuleert de haargroei door gespleten haarpunten te verwijderen voordat ze de kans krijgen om de haarschacht op te reizen, wat leidt tot het breken van de haarschacht. Voor meer inspiratie, bekijk deze kapsels voor lang, dun haar en halflange kapsels.

Haargroei-Tip #4: Probeer een haarmasker of haarkuur

Hoe kunnen haren sneller groeien? Wel, een goede manier om een snelle haargroei te bevorderen is het gebruik van een haarmasker één keer per week. Mijn favoriet is Split Fix™ Hair Mask dat het haar effectief voedt en hydrateert om te voorkomen dat gebroken haar. Het is een van mijn beste haargroeitips!

Haargroei-Tip #5: Gebruik een ander kussensloop

Een van de laatste haar-stimulerende tips die ik je kan geven is om je oude kussensloop om te ruilen voor een kussensloop van bamboe. Wist je dat je haar namelijk beschadigd kan worden tijdens je slaap? Daarom is het cruciaal om je delikate haar te beschermen met een haarvriendelijk kussensloop. De Silky Bamboo Pillowcase is speciaal gemaakt om het pluizen of afbreken van je haar te voorkomen, waardoor het langer en gezonder door kan groeien.

Neem ook eens een kijkje naar de bijbehorende duvet cover. Deze luxe bamboe dekbedovertrekken zijn er in 8 verschillende kleuren!

Haargroei-Tip #6: Stimuleer haargroei met een koude douche

Ok, misschien niet je favo tip, maar: Spoel je haar na met koud water aan het einde van elke douchebeurt. Het kan je echt helpen om je haar sneller te laten groeien. Tegelijkertijd helpt het ook om het haar gezond en pluisvrij te houden.

Koud water verzegelt de buitenste laag van het haar, wat helpt om vochtverlies, kapot haar en hitte schade te voorkomen. Slechts 10 seconden spoelen is al genoeg. Dus wees niet bang voor een koude kreet - het kan een groot verschil maken.

Probeer specifieke producten en remedies die voor snelle haargroei zorgen

Haargroeimiddelen

Samen met de vorige haargroei tips, zijn hier een paar andere snelle methodes die je kunt proberen om het haargroei proces te versnellen. Hieronder vindt je een aantal van mijn beste natuurlijke producten en trucjes.

Oliën voor verbeterde en versnelde haargroei

Hoe groeit je haar sneller? Overweegen om pepermunt,- of rozemarijn olie voor haar aan te schaffen. Hoe laten deze je haren sneller groeien? Het is aangetoond dat deze het haar helpen sneller te groeien dankzij hun hoofdhuid-stimulerende eigenschappen. Als je die producten niet bij de hand hebt, kun je ook zonnebloem, kokos of lavendelolie proberen om je haar sneller te laten groeien.

Gebruik producten met cafeïne

Een andere natuurlijke manier hoe het haar sneller kan groeien, is het gebruik van producten die cafeïne bevatten. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat cafeïne de verlenging van de haarschacht verbetert, wat resulteert in een langdurige anagene groeifase bij zowel mannen als vrouwen. Dit betekent natuurlijk niet dat het drinken van vier koppen koffie per dag een goed idee is voor jou en je haargroei! In plaats daarvan kun je beter op zoek gaan naar haarverzorgingsproducten die specifiek zijn geformuleerd met cafeïne om je haargroei te stimuleren, zoals shampoos met cafeïne.

Zoek naar haarproducten met deze andere belangrijke ingrediënten

Naast bepaalde oliën en cafeïne zijn er andere, meer gespecialiseerde ingrediënten en verbindingen die kunnen helpen bij het stimuleren van de haargroei. Gepatenteerde ingrediënten zoals AnaGain™ en RootBioTec™ hebben aangetoond dat ze niet alleen haaruitval voorkomen, maar ook een vollere en snellere haargroei bevorderen.

Of je nu graag een verknipt kapsel uit wilt laten groeien, last hebt van haaruitval of gewoon wil experimenteren met een nieuwe lengte, leren hoe je haar sneller kunt laten groeien is veel eenvoudiger met al deze haargroei-tips. Hoewel je niet opeens op magische wijze Rapunzel-lokken zal krijgen, ben ik er zeker van dat deze haargroei-tips je kunnen helpen om jouw haargroei in een mum van tijd te verbeteren.

Wil je meer haargezondheid en haargroei-tips? Bekijk dan de Hairlust blog!

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • Werkt koffie in je haar? De voordelen van cafeïne shampoos

    Werkt koffie in je haar? De voordelen van cafeïne shampoos

  • haaruitval oorzaken

    Haaruitval: Dit zijn 8 oorzaken van haaruitval bij vrouwen & mannen!

  • rozemarijn olie voor haargroei

    Werkt rozemarijn olie voor haargroei echt? Voordelen en hoe je het gebruikt

  • hoe snel groeit haar

    Hoe snel groeit haar? 7 factoren die de haargroei snelheid beïnvloeden

  • Beste shampoo voor gekleurd haar: hoe voorkom je dat je haarkleur vervaagt?

    Beste shampoo voor gekleurd haar: hoe voorkom je dat je haarkleur vervaagt?

Bekijk alle artikelen