bamboe kussensloopBekijk alle artikelen

Bamboe versus zijden kussensloop: 4 redenen om voor bamboe te gaan

Pluizig haar, een droge huid en allergieën. Allemaal vervelend, toch? Geloof het of niet, je hoofdkussen kan bijdragen aan al deze hinderlijke problemen. Slaap je op een katoenen kussensloop? Dan is het tijd voor een upgrade.

Zijden kussenslopen en bamboe kussenslopen worden allebei geprezen door beautyspecialisten, maar welk materiaal is beter? En hoe zit het met satijnen kussenslopen? Lees verder om alles te weten te komen over de voordelen van bamboe, silk en satijnen kussenslopen. Daarnaast deel ik met je welk kussensloop het beste voor je haar is.

Inhoud

Kan mijn kussensloop mijn huid en haar verbeteren?

Huid en haarverbetering

Jazeker! Traditionele kussenslopen zijn gemaakt van katoen of een katoen-polyester mix. Hoewel deze stoffen niet duur zijn, hebben ze ook een ruw oppervlak waardoor er ’s nachts wrijving ontstaat met je haar en huid. Hierdoor kan je ’s ochtends met pluishaar en rimpels wakker worden.

Katoen is ook sterk absorberend, waardoor het vocht onttrekt uit je huid en haar terwijl je slaapt. Als je ooit wakker bent geworden met droog, breekbaar haar en een uitgedroogde huid, dan weet je precies wat ik bedoel.

Bamboe, zijden en satijnen kussenslopen zijn echter gemaakt van een veel gladder materiaal. Je haar en huid glijden er overheen, waardoor er ’s nachts minder wrijving ontstaat. Bamboe, zijden en satijnen kussenslopen absorberen ook minder vocht, waardoor je huid en haar beter gehydrateerd blijven.

Overstappen naar een bamboe of zijden kussensloop is een eenvoudige manier om je hele uitstraling te veranderen, vooral als je het beste kussensloop voor je haar kiest (hier vertel ik je straks meer over).

Wie heeft er baat bij een bamboe of zijden kussensloop?

Dus wie profiteert het meest van de overstap naar een bamboe kussensloop?

Mensen met allergieën

Bamboe en zijden kussenslopen zijn hypoallergeen. Hierdoor is het onwaarschijnlijk dat ze een allergische reactie zullen veroorzaken. Ook voorkomen ze een toename van huisstofmijten in je kussen. Huisstofmijtallergie is een veel voorkomende allergie, daarom zijn bamboe en zijden kussenslopen een goede keuze voor mensen met een allergie.

Mensen met een droge huid

Aangezien bamboe en zijden kussenslopen minder vocht opnemen, blijft je huid ’s nachts beter gehydrateerd. Daarom zijn ze voor mensen met een droge huid beter dan een katoenen kussensloop. Hetzelfde geldt als je last hebt van een droge hoofdhuid.

Mensen met een gevoelige huid

Bamboe kussenslopen en silk kussenslopen hebben een glad oppervlak, waardoor er ’s nachts minder wrijving ontstaat met je huid en haar. Minder wrijving betekent minder ontstekingen, goed nieuws dus voor iedereen met een gevoelige huid.

Mensen met krullend, golvend of beschadigd haar

Heb jij een van de bovenstaande haartypes? Dan weet je dat de strijd tegen pluishaar geen pretje is. Door je katoenen kussensloop om te ruilen voor een bamboe, zijden of satijnen kussensloop, kun je het uiterlijk van je haar enorm verbeteren. Niet alleen in de ochtend, maar gedurende de hele dag. Het gebruik van een bamboe kussensloop kan de gezondheid van je haar op de lange termijn zelfs verbeteren!

Psst ... kussenslopen van bamboe en zijde zijn beide populaire keuzes voor mensen die de Curly Girl Method volgen - een haarverzorgingsroutine speciaal ontworpen om de definitie van krullend haar te verbeteren.

Wist je dat de gezondheid van je haar, hoofdhuid en huid kan afhangen van welk kussensloop je gebruikt?

Wat zijn de voordelen voor je haar?

Voordelen

Dus hoe kan een bamboe kussensloop of zijden kussensloop voordelen voor je haar opleveren?

Bamboe en silk kussenslopen hebben een zachte, gladde textuur die ideaal is voor het verminderen van pluizig haar. Katoenen kussenslopen creëren te veel wrijving met het haar, waardoor de haarschubben open gaan staan en je haar ’s ochtends pluist en klit. Bamboe en zijden kussenslopen zijn daarentegen volledig glad, waardoor je haar zonder enige frictie over het kussen glijdt. Door de verminderde wrijving blijft je kapsel langer mooi en heb je minder snel last van pluishaar.

Bamboe en silk kussenslopen zijn ook perfect voor mensen met beschadigd, krullend of golvend haar. Deze haartypes neigen eerder naar droog haar en een katoenen kussensloop zal dit probleem alleen maar verergeren. Een bamboe kussensloop of een zijden kussensloop zal geen vocht onttrekken uit je haar, dus word je wakker met goed gehydrateerde lokken. Zoals je vast al weet, is hydratatie de sleutel tot gezond en sterk haar!

Zijden, bamboe of satijnen kussensloop: welk materiaal is het beste?

Eerst bespreek ik de voor- en nadelen van deze drie materialen en daarna verklap ik welke optie het beste is.

Bamboe kussensloop

Bamboe kussenslopen zijn gemaakt van de snelgroeiende bamboeplant. Om de stof te maken wordt de bamboe eerst tot een pulp vermalen. Daarna worden de natuurlijke vezels uit de pulp onttrokken en tot een garen gesponnen. Bamboe wordt beschouwd als een duurzame stof omdat de bamboeplant, technisch gezien een grassoort, tot wel 90cm in één dag kan groeien!

Bamboe satijn

De voordelen van een bamboe kussensloop:

  • Bamboe is ontzettend zacht en wordt vaak vergeleken met kasjmier wat betreft het gevoel. De zachte, gladde textuur voorkomt dat je haar ’s nachts gaat pluizen of klitten.
  • Net zoals een zijden kussensloop voert bamboe vocht af en remt het de groei van huisstofmijt.
  • Bamboe is een natuurlijk verkoelende en ademende stof, zodat je de hele nacht op ‘de koele kant van het kussen’ kan blijven liggen. Zeg gedag tegen vet haar!
  • Een bamboe kussensloop is zeer slijtvast, machine wasbaar en ziet er wasbeurt na wasbeurt nog steeds gloednieuw uit.
  • Bamboe bevat van nature antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen, goed nieuws voor mensen met acne dus. Bovendien zorgt dit ervoor dat je kussenslopen in de loop van de tijd geen nare geur ontwikkelen.

De nadelen van een bamboe kussensloop:

  • Hoewel een bamboe kussensloop glad en luxueus aanvoelt, is het niet zo glad als een zijden kussensloop. Veel mensen vinden dit juist een voordeel, omdat een zijden kussensloop vaak zo glad is dat je in je slaap van je kussen glijdt!

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Zijden kussensloop

Zijde wordt gemaakt van de cocons van zijderupsen. Zijderupsen zijn eigenlijk de larven van een bepaald soort mot. Nadat de zijderupsen zijn gelegd, worden ze gevoed met een stevig dieet van moerbeibladeren. De omvang van de rupsen neemt drastisch toe en ze beginnen zijde te spinnen om een cocon te maken. Deze cocons worden vervolgens gekookt, waardoor de rupsen sterven. Daarna wordt de zijde voorzichtig afgewikkeld en tot zijdedraad gesponnen. Er zijn ongeveer 5.000 zijdewormen nodig om slechts één kilo zijde te produceren. Zijden kussenslopen worden geweven met deze zijdedraad.

De voordelen van een zijden kussensloop:

  • Het gladde oppervlak van zijde voorkomt dat je haar ’s nachts gaat pluizen.
  • Een zijde kussensloop voelt ongetwijfeld luxueus aan! Daarom is zijden linnengoed al eeuwenlang in trek bij vorsten en vorstinnen.
  • Zijden kussenslopen gaan de groei van huisstofmijt in je kussens tegen, goed nieuws voor mensen met een allergie dus.
  • Zijde remt ook de groei van bacteriën, waardoor een zijden kussensloop een goede keuze is voor mensen die snel last hebben van acne of hoofdhuid puisten.

De nadelen van een zijden kussensloop:

  • Aangezien zijde zo lastig te oogsten en te produceren is, is het vrij duur. Hoewel een zijden kussensloop zeker een aantal pluspunten heeft, kun je met andere materialen (zoals bamboe) tegen een lagere prijs van dezelfde voordelen profiteren.
  • Een zijden kussensloop is moeilijk te onderhouden. Om een lange levensduur te garanderen, moeten ze professioneel worden gereinigd. Aangezien veel deskundigen adviseren om je beddengoed wekelijks te wassen, zijn de kosten en het ongemak van het reinigen van silk kussenslopen voor de meeste mensen een groot nadeel.
  • Een zijden kussensloop is strak geweven, waardoor er geen goede luchtdoorstroming ontstaat en het kussen al snel te warm aanvoelt.
  • De productie van de zijdewormen is niet diervriendelijk, hierdoor is een silk kussensloop geen optie voor vegans of andere mensen die begaan zijn met dierenwelzijn.

Satijnen kussensloop

En hoe zit het met satijn? Satijn is een zachte, glanzende stof die lijkt op zijde. In tegenstelling tot zijde is satijn echter een synthetische stof die wordt gemaakt van polyester en rayon.

De voordelen van een satijnen kussensloop:

  • Aangezien satijn een synthetische stof is, ligt de prijs een stuk lager.
  • Satijn is erg glad, dus het zal geen wrijving veroorzaken met je haar of huid.

De nadelen van een satijnen kussensloop:

  • Satijn heeft geen van de antibacteriële of schimmelwerende eigenschappen van bamboe of zijde.
  • Satijn is ook niet hypoallergeen.

Bamboe versus zijden kussensloop voor haar

Zowel zijden als bamboe kussenslopen zijn goede opties om het meeste uit je schoonheidsslaapje te halen. Een bamboe kussensloop heeft echter nog een aantal extra voordelen ten opzichte van een zijden kussensloop:

  1. Bamboe is voordeliger. Bamboeplanten groeien ontzettend snel, waardoor de materiaalkosten laag blijven. Zijde is daarentegen een stuk duurder om te oogsten omdat het van de zijderups komt. Bamboe voelt net zo glad en zacht als zijde, maar is een stuk betaalbaarder.
  2. Bamboe is makkelijker te onderhouden. Aangezien bamboe niet erg absorberend is, is het vlekbestendig en verkleurt het niet na verloop van tijd. Het kussensloop kan eenvoudig worden gewassen in de wasmachine. Zijden kussenslopen moeten daarentegen professioneel worden gereinigd om lang mooi te blijven.
  3. Bamboe is duurzamer. Zelfs na herhaaldelijk wassen blijven bamboe kussenslopen er zo goed als nieuw uitzien. Bamboe is ook een stuk slijtvaster. Bij zijde ontstaan helaas snel haaltjes, bijvoorbeeld door een gebroken nagel.
  4. Bamboe ademt beter dan zijde. Met een bamboe kussensloop kun je de hele nacht op de koele kant van het kussen slapen. Silk kussenslopen zijn strakker geweven, waardoor ze sneller opwarmen.
  5. Bamboe kussenhoezen zijn diervriendelijk, terwijl voor de productie van een zijden kussensloop duizenden zijdewormen worden gedood.

Mijn keuze, het beste kussensloop voor je haar

Nu laat ik je eindelijk weten welk kussensloop de beste keuze voor je haar is (tromgeroffel!)… Het is Silky Bamboo Pillowcase! Dit hypoallergene en antibacteriële kussensloop is gemaakt van 100% bamboevezel. Dit bamboe kussensloop is zacht en glad, waardoor het voelt alsof je op een wolk slaapt. Omdat het van vegan materialen is gemaakt, maak je met de aanschaf van dit diervriendelijke kussensloop een milieubewuste keuze. Daarom heb ik dit kussensloop uitgeroepen tot de beste keuze voor je haar! Dit bamboe kussensloop is beschikbaar in 8 verschillende kleuren en 7 verschillende maten. Er zit er dus sowieso een voor je tussen!

Tip: Combineer jouw Silky Bamboo Pillowcase met een bijbehorend Silky Bamboo Duvet Cover. Dit bamboe dekbedovertrek is gemaakt van hetzelfde bamboe lyocell materiaal - dus je krijgt dezelfde voordelen. Je zult je beste schoonheidsslaap hebben!

3 manieren om je gezondheid te verbeteren met bamboe:

Zijn er nog meer bamboe producten voor haarverzorging? Jazeker! Probeer bijvoorbeeld:

  • Bamboo Towel Pillowcase - Als je ‘s nachts graag haarmaskers gebruikt, is dit bamboe handdoek kussensloop onmisbaar. Het zachte, absorberende bamboe kussensloop beschermt je kussen tegen vocht en zorgt ervoor dat je met zacht, glad haar wakker wordt.
  • Bamboo Hair Towel Wrap - Net zoals katoenen kussenslopen pluizig haar kunnen veroorzaken, doen katoenen handdoeken dat ook. Probeer deze zachte haarhanddoek gemaakt van een bamboe-katoen mix voor pluisvrij haar. Het zal je haar ook nog eens 10 keer sneller drogen!
  • Bamboo Hair brushes – Deze bamboe haarborstels zijn een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele haarborstels. Aangezien bamboe snel groeit en geen schadelijke chemicaliën nodig heeft om te groeien, is het veel duurzamer dan hout of plastic. De bamboe haarborstels zijn beschikbaar in vier verschillende stijlen en zijn geschikt voor elk haartype.

Ik hoop dat ik je hebben overtuigd van de voordelen van een bamboe kussensloop ten opzichte van een zijden kussensloop!

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • De 6 beste natuurlijke haarmaskers om droog en beschadigd haar te herstellen

    De 6 beste natuurlijke haarmaskers om droog en beschadigd haar te herstellen

  • Hoe gebruik je een haarmasker? Volg dit deep conditioner stappenplan

    Hoe gebruik je een haarmasker? Volg dit deep conditioner stappenplan

  • De beste hydraterende conditioners tegen droog en pluizig haar

    De beste hydraterende conditioners tegen droog en pluizig haar

  • haar porositeit

    Haar porositeit gids: Hoog versus laag poreus haar en waarom het uitmaakt

  • beste haarolie voor droog haar

    Beste haarolie voor droog haar - 9 redenen om natuurlijke haarolie te gebruiken

Bekijk alle artikelen