De beste volume shampoo en conditioner voor fijn haar + hoe het werkt!Bekijk alle artikelen

De beste volume shampoo en conditioner voor fijn haar + hoe het werkt!

Ik heb meerdere volume boostende producten geprobeerd, maar de beste volume shampoo voor fijn haar kreeg ik maar niet gevonden. Tot nu! Daarom heb ik deze complete volumegids samengesteld met de beste shampoo en conditioner voor fijn haar.

Mijn haar verandert vaak in… hoe zal ik het zeggen? Een platte puinhoop.

Volume krijgen in fijn haar kan een hele uitdaging zijn. Veel producten worden aangeprezen voor hun maximale volume effect, maar omdat ze vaak geformuleerd zijn met agressieve ingrediënten kunnen ze het haar droog, pluizig en snel beschadigd achterlaten. Maar maak je geen zorgen! Ik zal je precies vertellen hoe je de beste volume shampoos en conditioners opspoort welke je haar extra volume geven en het toch zacht en verzorgd laten aanvoelen.

Ik zal je ook mijn favoriete producten vertellen, evenals de meest effectieve manier om ze te gebruiken én nog wat extra geheimen voor volumineus haar. Let’s go.

Inhoud

Wat is volume shampoo?

De beste volume shampoos voor fijn haar zijn ontwikkeld om je haar tijdelijk dikker te laten lijken en voelen.

Ik weet dat fijn haar soms frustrerend kan zijn (geloof me, ik weet waar ik over praat!) en helaas is dat iets dat je niet kan veranderen. Je DNA bepaalt de dikte van je haar, specifiek de omvang van je haarzakjes. Hoe breder het haarzakje, hoe dikker het haar.

Een volume shampoo voor fijn haar is een geweldige manier om de illusie van vol, volumineus haar te krijgen en deze shampoos zijn niet alleen voor mensen met fijn haar. Shampoos voor volume zijn een perfecte optie voor iedereen die zijn haar volume naar een hoger niveau wilt tillen.

Moet ik volume shampoos gebruiken bij dunner wordend haar?

Je kan zeker shampoos voor volume gebruiken voor dun haar, maar als je doel is om het haar dikker te laten teruggroeien is dit niet de beste optie. Hou in gedachte dat fijn haar en dun haar verschillende dingen zijn. Als je te maken hebt met dunner wordend haar kan je beter gebruik maken van een shampoo tegen haaruitval.

Als je op zoek bent naar een product voor dunner wordend haar, dan is het Grow Perfect™ Duo​​ (shampoo and conditioner set) perfect voor jou. Het bevat erwten-extract, ook wel Anagain™, rozemarijn olie en cafeïne om de haargroei te bevorderen. Deze producten zijn ook verrijkt met aloë vera en açaí fruit extract om het haar te beschermen en te hydrateren.

Wat maakt volume conditioners anders?

Een volume conditioner van hoge kwaliteit verzorgt, hydrateert en verzacht je haar, zonder het te verzwaren. Sommige mensen met fijn haar gebruiken geen conditioner, omdat ze bang zijn dat dit het haar plat zal maken. Maak die fout niet! Door geen conditioner te gebruiken zullen je punten uitdrogen en kan dit zorgen voor haarbreuk.

Volume conditioners zijn vaak geformuleerd met meer lichtgewicht ingrediënten dan ultra-hydraterende conditioners die voor droog en beschadigd haar zijn ontwikkeld. De beste conditioner voor fijn haar zal je haar luchtig en volumineus doen aanvoelen, terwijl het wel zacht, sterk en gehydrateerd blijft.

Hoe ontdek je een goede volume shampoo?

Hier hebben we een aantal essentiële zaken om te overwegen wanneer je de beste volume shampoo en conditioner kiest voor fijn haar.

Kies een product dat je haar goed schoonmaakt

Huidcellen, oliën en zelfs styling producten kunnen zich opbouwen op je hoofdhuid en aan je haar blijven plakken, waardoor je haar verzwaart en het de haarzakjes blokkeert. Productopbouw op je hoofdhuid kan fijn haar er plat en levenloos doen uitzien. Op de lange termijn kan het zelfs zorgen voor haaruitval..

Het goede nieuws is dat volume shampoos van hoge kwaliteit het haar reinigen van al het overbodig vuil en tegelijkertijd maximaal volume en luchtigheid creëren.

Voorkom zware oliën of boters in grote hoeveelheden

Zware oliën en boters zijn je vijanden als je fijn haar hebt. Waarom? Omdat ze een hogere molecuul dichtheid hebben, wat je haar naar beneden trekt. Als je volume wilt kan je het beste bij producten blijven die kleine hoeveelheden van de zwaardere ingrediënten hebben, zoals shea boter en arganolie.

Vermijd ultra-hydraterende of gladmakende producten

Diep hydraterende volume shampoos bevatten vaak de hierboven genoemde boters en oliën. Deze hechten aan je haarwortels, zelfs als je het hebt gereinigd, wat het moeilijk maakt om volume te creëren op fijn haar. Deze producten zijn perfect voor droog, pluizig of krullend haar, welke vaak veel hydratatie vereisen om er gezond uit te blijven zien. Maar deze producten zijn geen match voor fijn haar. Ga in plaats daarvan voor producten die focussen op volume met een lichtgewicht hydratatie.

Vermijd hardnekkige ingrediënten zoals sulfaten en siliconen

Sulfaten kunnen de hoofdhuid en het haar uitdrogen, terwijl siliconen het haar een laagje geven, waardoor verzorgende ingrediënten geen kans krijgen. Dit kan fijn haar dat gevoelig is voor haarbreuk en gespleten punten, uitdrogen en beschadigen. Kies in plaats daarvan voor zachte producten die jouw fijne haar beschermen, terwijl ze wel volume aanbrengen.

Zoek naar versterkende ingrediënten

Fijn haar is zeer gevoelig voor breuk, dus de beste volume shampoo en conditioner voor fijn haar bevatten ingrediënten die het haar verstevigen. Ik zal in de volgende alinea een aantal belangrijke ingrediënten uitlichten waar je naar kunt zoeken in een volume shampoo en een volume conditioner.

De beste ingrediënten in volume producten

De beste volume shampoos en conditioners voor fijn haar hebben kwalitatieve ingrediënten nodig. Wanneer je op jacht gaat naar een volume boostend product, let dan op de volgende dingen:

Microproteïnen die het haar versterken

Microproteïnen die het haar versterken

Het merendeel van je haar bestaat uit proteïne, specifiek een proteïne genaamd keratine, welke de structuur van je haar bepaalt. Als je haar weinig proteïne bevat, verliest het zijn elasticiteit en dan wordt het levenloos en breekt het snel.

Gehydrolyseerd tarwe-eiwit is een uitstekende remedie. Het is een microproteïne met moleculen die klein genoeg zijn om de haarschacht te penetreren. Het vult gaten in de structuur van je haar voor een dikkere en vollere look.

Lichtgewicht hydraterende ingrediënten

Lichtgewicht hydraterende ingrediënten

Hydraterende ingrediënten houden je lokken gehydrateerd en beschermd tegen beschadiging zonder ze te verzwaren. Glycerine is een hydraterende bevochtiger die watermoleculen naar je lokken trekt, waardoor je zachtheid en glans krijg, onder een platte look te creëren.

Antioxidanten die het haar beschermen tegen beschadiging

Antioxidanten die het haar beschermen tegen beschadiging

Antioxidanten beschermen je haar tegen vrije radicalen, die de haarzakjes kunnen aantasten en kunnen leiden tot haaruitval, langzamere haargroei en dunner wordend haar.

De beste volume shampoos en conditioners voor fijn haar bevatten ingrediënten die je haar beschermen met antioxidanten, wat je een geweldig volume in het haar geeft​​. Een aantal geweldige antioxidanten die het haar beschermen tegen beschadiging bevatten organische appel en bessen extracten. Ze verbeteren de effectiviteit van volume shampoo voor fijn haar.

Ingrediënten die de gezondheid van je hoofdhuid bevorderen

Ingrediënten die de gezondheid van je hoofdhuid bevorderen

De zorg voor de hoofdhuid wordt vaak vergeten. Maar houd in je achterhoofd dat wanneer je de dikte en gezondheid van je haargroei wilt beïnvloeden je dit vanaf de wortel moet aanpakken.

Waar het haar voornamelijk uit keratine bestaat, bestaat de huid voornamelijk uit collageen. Dat is waarom de beste volume shampoos en conditioners ingrediënten bevatten die de collageen productie bevorderen, zoals extracten van organische pompelmoes en veenbessen. Pompelmoes heeft ook anti-schimmel werkende eigenschappen en bestrijdt bacteriën voor een gezonde hoofdhuid en vol haar.

Een ander geweldig ingrediënt voor het verzorgen van de hoofdhuid en het haar is haver extract. Haver staat erom bekend de lipidebarrière van de huid te herstellen en irritatie te verminderen.

Hoe gebruik je volume shampoo en conditioner?

Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat je nu een expert bent in de beste volume shampoos voor fijn haar en dat je precies weet waar je naar moet zoeken in de beste conditioner voor fijn haar. Maar het is ook van groot belang dat je deze producten op de juiste manier gebruikt. Meer over hoe je dat doet:

1. Shampoo tweemalig je fijne haar

Tweemalig met shampoo wassen

De meeste mensen gooien er een beetje shampoo op, masseren het snel wat in en spoelen het dan uit. Achteraf vragen ze zich af waarom hun hoofdhuid jeukt en waarom het haar niet proper aanvoelt.

De truc is om fijn haar twee keer van shampoo te voorzien. De eerste wasbeurt maakt het haar proper van productopbouw en huidcellen. De tweede wasbeurt geeft echt verzorging aan de schone hoofdhuid om er zeker van te zijn dat alles proper is en je volume kan creëren.

2. Breng conditioner alleen aan vanaf de hoogte van je oren naar beneden.

Wat je ook doet, smeer nooit, ik herhaal NOOIT conditioner op je hoofdhuid. Het aanbrengen van conditioner op je wortels gaat het volumegevende effect van volume shampoo voor fijn haar tegen.

In plaats daarvan, breng het aan vanaf de hoogte van je oren naar beneden, met een focus op de punten. Laat de volume conditioner een paar minuten intrekken en spoel dan goed uit voor een gezonde glans.

3. Gebruik volume styling producten om het volume verder te boosten

Meer volume

Als je volume wil, is het niet voldoende om een oud product te pakken. Je hebt iets specifeks nodig om het volume van je haar een boost te geven - daar zijn ze immers voor bedoeld.

Investeer in de beste volume shampoo en de beste volume conditioner voor fijn haar. Combineer daarna met volume gevende styling producten, zoals Volume Wizard™ Hair Powder​​ of Volume Wizard™ Pre-Styling Spray (Ik heb meer aanbevelingen aan het einde van dit artikel).

4. Vind de beste haarwasroutine voor je haar

Fijn haar is vatbaar voor breuk, dus vermijd overmatig wassen, omdat het de natuurlijke oliën uit het haar stript. Als je de wasdag te lang vermijdt zullen talg en vuil zich ophopen en het haar verzwaren. Lastig, toch?

Probeer je haar maximaal twee tot drie keer per week te wassen en vul aan met een natuurlijke droogshampoo​​ tussendoor. Mijn absolute favoriet is de aerosolvrije Refresh Powder™ Dry Shampoo​​ die je haar onmiddelijk verfrist. Echt, het is wat voor jou werkt en waardoor je haar er op zijn best uitziet. Expirementeer dus om je groove te vinden.

5. Gebruik een bamboe haarhanddoek om je haar te drogen.

Gebruik een bamboehaarhanddoek

Fijn haar is, nou ja… Fijn. En kan gemakkelijk breken. Daarom zou je badstof handdoeken die wrijving en breuk veroorzaken het beste willen vermijden.

Wikkel je haar in plaats daarvan in een bamboe haarhanddoek na het gebruik van de beste volume shampoo voor fijn haar en de beste volume conditioner. Knijp het overtollige water eruit, laat de handdoek tien minuten intrekken (te lang kan een jeukende hoofdhuid veroorzaken) en breng dan een heat protection spray zonder siliconen aan en droog het op een medium hitte.

De beste volume shampoo en conditioner voor fijn haar

Ik geef je mijn top keuzes als het gaat om de beste volume shampoo en conditioner voor fijn haar. Lees verder om erachter te komen waarom dit wat mij betreft de beste keuzes zijn.

Volume Wizard™ Duo (Shampoo and Conditioner)

Als het gaat om de beste shampoo en conditioner voor fijn haar, moet ik gaan voor de Volume Wizard™ Duo. Je kan de conditioner en shampoo voor volume apart verkrijgen, maar samen is dit een super team.

De volume shampoo is sulfaat- en siliconenvrij, dus het stript je haar niet en veroorzaakt geen opbouw. Het is geformuleerd met biologisch grapefruitextract, glycerine en gehydrolyseerd tarweproteïne om het haar vol en gehydrateerd te houden.

De Volume Wizard™ Conditioner is de beste conditioner voor fijn haar als je het mij vraagt. Het verzorgt de haarstrengen door het gebruik van ingrediënten zoals biologische inuline, cranberry-extract en tarwe-eiwit, waardoor ze gehydrateerd en gewichtloos stuiteren.

Bonustips om het volume in fijn haar te vergroten.

Nu je meer weet over volume shampoos en conditioners die de wortels versterken voor fijn haar, wil ik nog wat andere tips delen die je lokken extra va va voom geven.

Gebruik volume verhogende styling producten

Als je die wow factor wilt creëren kan je het beste de volume shampoo voor fijn haar combineren met de volume conditioner én met styling producten voor fijn haar. Een aantal van mijn favorieten:

Volume Wizard™ Hair Powder

Deze innovatieve volume poeder geeft onmiddellijk volume en textuur met medium hold en een matte finish. Het is perfect voor iedereen die meer volume en textuur aan het haar wil toevoegen en tegelijkertijd een natuurlijke finish wil bereiken.

Volume Wizard™ Pre-Styling Spray

Volume Wizard™ Pre-Styling Spray creëert de perfecte basis voor elk kapsel door textuur en volume te geven. Breng het aan voor het drogen of spray het op droog haar voor een snelle volumeboost.

Grow Perfect™ Thickening Spray

Grow Perfect™ Hair Thickening Spray is een 3-in-1 hoofdhuidbehandeling die zowel de hoofdhuid kalmeert, de bloedsomloop verbetert om de normale werking van de haarzakjes te ondersteunen, en meteen volume geeft aan de wortels. Het is een geweldige optie om natuurlijk volume toe te voegen als je ook een geïrriteerde hoofdhuid hebt of als je de haargroei wil stimuleren.

Ocean Water Sea Salt Spray

Deze voedende sea salt spray geeft een volumineuze beachy vibe zonder je haar uit te drogen. Het voegt textuur toe aan alle haartypes en is het perfecte product voor het creëren van een warrige golvende look met veerkracht.

Mineral Clay Wax

Deze natuurlijke haarwax geeft een sterke hold, textuur en een matte finish. Het biedt stevige styling met een droge finish, terwijl het conditionerende voordelen biedt.

Curl Crush™ Defining Mousse

Deze krullen mousse is een geweldig product om veerkrachtige en volumineuze krullen te krijgen. In tegenstelling tot veel producten voor krullend haar, zal dit stylingproduct fijn haar niet verzwaren. In plaats daarvan is het resultaat veerkrachtig volume, terwijl pluis op afstand wordt gehouden.

Neem haarsupplementen

Gezond haar begint van binnenuit, dus het toevoegen van haarsupplementen aan je routine is een goede manier om voedingsstoffen binnen te krijgen.

Je kan Hair Formula Tablets for Men of for Women proberen. Als je niet zo van tabIetjes houdt, kies dan voor lekkere gummies! Er zijn gummies voor mannen en voor vrouwen.

Verhelder je haar

Na verloop van tijd hopen producten en vuil zich op. Dat is waar zuivering om de hoek komt kijken. De beste clarifying shampoos verwijderen grondig het vuil van je hoofdhuid. Zorg ervoor dat je slechts een paar keer per maand met een zuiverende shampoo wast, anders kan je het haar uitdrogen.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Als je op zoek bent naar volume, kies dan een de beste volume shampoo en conditioner voor fijn haar. Naast mijn andere tips en trucs om je haar een boost te geven, pronk je in een mum van tijd met dat volume.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

    Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

  • hoe krijg je dikker haar?

    Hoe krijg je dikker haar? 10 eenvoudige manieren om dikker haar te krijgen!

  • dun haar bij vrouwen

    Dun haar bij vrouwen: 8 tips om het haar meer volheid geven

  • Beste volume poeder: Alles wat je moet weten over haar volume poeder

    Beste volume poeder: Alles wat je moet weten over haar volume poeder

  • beste clarifying shampoo

    De beste clarifying shampoo: hoe kan je je hoofdhuid grondig reinigen?

Bekijk alle artikelen