Shampoo mod hårtabBekijk alle artikelen

Werken shampoos tegen haaruitval echt? Dé ingrediënten om naar uit te kijken

Wist je dat de haargroei shampoo die je kiest invloed heeft op de hoeveelheid haar op je hoofd?

Sommige veelgebruikte shampoo-ingrediënten, zoals natriumlaurylsulfaat, kunnen haaruitval verergeren. Van andere ingrediënten, zoals cafeïne en rozemarijnolie, is aangetoond dat ze een gezonde haargroei bevorderen.

Als je wilt weten hoe je een anti haaruitval shampoo kiest, lees dan verder. We vertellen je op welke ingrediënten je moet letten, welke je moet vermijden en wat onze keuze is voor de beste shampoo tegen haaruitval.

Inhoud

Wat is haaruitval en wat is de oorzaak?

Het is normaal om elke dag 30 tot 150 haren te verliezen. Als je echter meer verliest, kan het zijn dat je last hebt van haaruitval en op zoek moet naar een haargroei shampoo.

Bij de meeste mannen is de oorzaak van hun haaruitval genetisch bepaald. Hormonale veranderingen, aan de andere kant, veroorzaken veel gevallen van dunner wordend haar bij vrouwen. Er zijn echter veel andere mogelijke oorzaken van haaruitval waaronder vitamine- of mineralen tekort, stress, veroudering, en schimmel. Haaruitval kan ook een symptoom zijn van een andere ziekte. Dus als je denkt dat je meer haar verliest dan normaal, maak dan een afspraak met je huisarts om te praten over de mogelijke oorzaken.

Hoe werkt anti haaruitval shampoo?

Ongeacht de oorzaak van je haaruitval helpt een anti haaruitval shampoo om je haar er beter uit te laten zien. In sommige gevallen draagt een anti haaruitval shampoo zelfs bij tot een toename van de haargroei.

De meeste commerciële shampoos helpen niet tegen haaruitval. Sommige haargroei shampoos bevatten zelfs ingrediënten die het dunner worden van het haar verergeren. Door over te schakelen op shampoo voor haaruitval, vermijd je die schadelijke ingrediënten. Bovendien kan je ingrediënten aan je haar toevoegen die een optimale gezondheid van haar en hoofdhuid bevorderen.

De beste anti haaruitval shampoos bevatten ingrediënten die het haarvolume verbeteren, de gezondheid van de hoofdhuid bevorderen, het haar hydrateren en de circulatie naar de haarzakjes stimuleren.

De beste shampoo tegen haaruitval: dé 4 belangrijkste ingrediënten

AnaGain™

AnaGain

Als je op zoek bent naar een shampoo tegen haaruitval, zoek dan naar AnaGain™ op het ingrediëntenetiket. AnaGain™ is een botanische verbinding afkomstig van biologische erwtenscheuten. Onderzoek heeft aangetoond dat AnaGain™ de haargroei stimuleert en haaruitval aanzienlijk vermindert. En het werkt al na drie maanden! Daarom is AnaGain™ een ster-ingrediënt in onze Hair Growth & Repair Shampoo for Men en Hair Growth Serum.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men
Verkoopt snel ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Shampoo voor mannen tegen haaruitval, verrijkt met AnaGain™ en biologische rozemarijn.

€23.95

Lees meer
HairLust - Hair Growth Serum HairLust - Hair Growth Serum
Nieuw 🎉

Hair Growth Serum

Geconcentreerd haargroeiserum ontwikkeld met Redensyl™, RootBioTec™, CAPIXYL™ en AnaGain™.

€59.95

Lees meer

Rozemarijnolie

Rosemary

Geloof het of niet, rozemarijnolie is effectiever bij het bevorderen van de haargroei dan de gebruikelijke minoxidil! Bovendien zorgt het niet voor vervelende bijwerkingen. Rozemarijnolie is een belangrijk ingrediënt in veel van de Hairlust producten, waaronder de Hair Growth & Repair Shampoo for Men en Scalp Follicle Treatment & Volumizer

HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Een kalmerende behandeling voor een jeukende, droge hoofdhuid, verrijkt met RootBioTec™ tegen haaruitval.

€29.95

Lees meer
HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub
Verkoopt snel ⚡️

Hair & Scalp Detox Scrub

Verfrissende scrub voor de droge, jeukende of vette hoofdhuid.

€26.95

Lees meer

Proteïne

Protein

Breuk als gevolg van broos haar kan ook bijdragen tot het dunner worden van het haar. Zoek een shampoo tegen haaruitval die gehydrolyseerde proteïnen bevat om het haar van buitenaf te versterken. Deze kleine eiwitten in de haargroei shampoo dringen de haarschacht binnen en bouwen beschadigde haarstructuren opnieuw op.

HairLust - Hair Growth & Repair Set HairLust - Hair Growth & Repair Set
Verkoopt snel ⚡️
Bespaar 16%

Hair Growth & Repair Set

Herstellende shampoo en conditioner die optimale omstandigheden creëert voor een gezonde haargroei.

€47.90

€39.95

Lees meer
HairLust - Protein Reconstructor Mask HairLust - Protein Reconstructor Mask
Bespaar 50%

Protein Reconstructor Mask

Proteïnebehandeling voor haar die de belangrijkste proteïnen opnieuw opbouwt en de elasticiteit verbetert.

€29.95

€14.97

Lees meer

Aloë vera extract

Aloe Vera Extract

Als je op zoek bent naar een shampoo tegen haaruitval, zal het je opvallen dat veel formules aloë vera extract bevatten. En dat is niet voor niets! Aloë vera wordt van oudsher gebruikt om haaruitval te behandelen. Hoewel er geen wetenschappelijke onderzoeken zijn die een direct verband leggen tussen aloë vera en het voorkomen van haaruitval, is deze plant rijk aan vitamine A, C en E, die allemaal bijdragen aan gezonde cellen en schade door vrije radicalen voorkomen.

Beste shampoo tegen haaruitval: vermijd deze ingrediënten

Welke ingrediënten moet je vermijden als je op zoek bent naar een shampoo voor dun haar? Let op de volgende ingrediënten:

Natrium lauryl sulfaat (SLS)

Veel commerciële haargroei shampoos zijn geformuleerd met SLS, een agressief chemisch reinigingsmiddel en oppervlakte-actieve stof. SLS ontdoet het haar en de hoofdhuid van hun natuurlijke beschermende oliën, waardoor je uitgedroogd, broos haar en een droge en jeukende hoofdhuid krijgt.

Maar wat misschien nog beangstigender is, is dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat SLS een degeneratief effect heeft op de celmembranen van de hoofdhuid. SLS irriteert de huidcellen van je hoofdhuid, wat de haargroei kan belemmeren. Sla dit ingrediënt zeker over als je op zoek bent naar een shampoo voor haaruitval!

Parabenen

Shampoo fabrikanten voegen vaak conserveringsmiddelen genaamd parabenen toe aan hun formules om de houdbaarheid te verlengen. Jammer genoeg kunnen parabenen, net als SLS, de hoofdhuid irriteren en zelfs allergische reacties veroorzaken. Vermijd elke shampoo tegen haaruitval die dit ingrediënt bevat!

Methylchloorisothiazolinone (MCI)

Veel haarproducten bevatten methylchloroisothiazolinone, ook bekend als MCI. MCI is een conserveringsmiddel dat cosmetica beschermt tegen de groei van bacteriën, gist en schimmels. MCI wordt vaak gemengd met methylisothiazolinone (MI). MCI-MI wordt in verband gebracht met allergische reacties. Volgens een onderzoek, kreeg maar liefst 8% van de deelnemers te maken met een allergische reactie. Om deze reden heeft de EU het mengen van MCI-MI in leave-on formules zoals lotion verboden.

MCI-MI is echter nog wel toegestaan in uitwasbare producten zoals haargroei shampoo en conditioner. Zorg er dus voor dat je het etiket controleert op deze ingrediënten-combinatie voordat je een shampoo tegen haaruitval koopt!

Hoe kies je een shampoo voor dun haar?

Volg deze stappen als je op zoek bent naar een shampoo voor haaruitval:

 • Lees altijd het ingrediënten-label voordat je iets koopt. Trap niet in marketing trucjes! Voordat je een shampoo tegen dun haar koopt, moet je eerst het ingrediënten-label bekijken.
 • Blijf bij bewezen, effectieve ingrediënten. Nu je weet welke ingrediënten het beste zijn tegen haaruitval (en welke je moet vermijden), kan je het etiket van het product bestuderen om er zeker van te zijn dat de haargroei shampoo meer goed dan kwaad zal doen voor je haar. Als een shampoo tegen haaruitval bepaalde ingrediënten vermeldt, ga dan na of die vermeldingen gegrond zijn en zoek naar wetenschappelijke resultaten.
 • Zoek naar een keurmerk. Om er zeker van te zijn dat je shampoo voor haaruitval veilig en duurzaam is vervaardigd, moet je op het label naar een kwaliteitsstempel zoals de Ecocert COSMOS-norm zoeken.

Onze keuze voor de beste shampoo tegen haaruitval

Dit zijn onze topkeuzes voor de beste shampoo tegen haaruitval.

De beste shampoo tegen haaruitval voor mannen

The Best Shampoo for Hair Loss for Men

Onze Hair Growth & Repair Shampoo for Men heeft een eiwitrijke formule die een optimale gezondheid van de hoofdhuid en sterk, gezond haar bevordert. De formule van deze haargroei shampoo bevat biologische rozemarijnolie, die effectiever is dan minoxidil als het gaat om het bevorderen van haargroei!

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men
Verkoopt snel ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Shampoo voor mannen tegen haaruitval, verrijkt met AnaGain™ en biologische rozemarijn.

€23.95

Lees meer

De beste shampoo tegen haaruitval voor vrouwen

The Best Shampoo for Hair Loss for Women

We hebben Hair Growth & Repair Shampoo samengesteld om droog, beschadigd haar te voeden en te herstellen en een gezonde haargroei te bevorderen. Dus of je nu een vrouw bent met haaruitval als gevolg van breuk of beschadiging of door een andere oorzaak, deze anti haaruitval shampoo kan helpen.

Het geheim zit hem in de toevoeging van veganistische microproteïnen aan de haargroei shampoo, die helpen het haar van buitenaf weer op te bouwen. Bovendien hebben we hydraterende aloë vera toegevoegd, dat van oudsher wordt gebruikt als behandeling tegen haaruitval.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo
Verkoopt snel ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo

Sulfaatvrije shampoo met eiwitten die optimale omstandigheden creëren voor een gezonde haargroei.

€23.95

Lees meer
HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner

Hair Growth & Repair Conditioner

Natuurlijke conditioner met proteïnen die de optimale voorwaarden creëert voor gezonde haargroei.

€23.95

Lees meer

De beste shampoo tegen haaruitval voor blondines

The Best Shampoo for Hair Loss for Blondes

Blondjes hebben misschien meer plezier, maar hun haar heeft wat extra liefde nodig. Deze shampoo voor dun haar is geformuleerd met versterkende veganistische microproteïnen en antioxidantrijke, hydraterende ingrediënten zoals organisch mango-extract en organisch bosbessenextract. Deze anti haaruitval shampoo bevat ook paarse pigmenten, die koperkleurige tinten tegengaan.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes

Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes

Zilvershampoo die blond of grijs haar verfrist door ongewenste kopertinten te neutraliseren.

€23.95

Lees meer
HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner for Blondes HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner for Blondes

Hair Growth & Repair Conditioner for Blondes

Zilver conditioner die blond of grijs haar verfrist door ongewenste kopertinten te neutraliseren.

€23.95

Lees meer

Naast haargroei shampoo: Je haarverzorgingsroutine

Wat kan je, naast het gebruik van shampoo voor dun haar, nog doen om gezond, dikker uitziend haar te bevorderen? Volg deze haarverzorgingstips, waarvan bewezen is dat ze een gezonde haargroei stimuleren en breuk voorkomen voor voller uitziend haar.

Scrub je hoofdhuid

Exfoliate the Scalp

Wanneer heb je voor het laatst je hoofdhuid gescrubd? Je hoofdhuid is tenslotte huid, dus is het logisch dat hij regelmatig moet worden gescrubd om goed te functioneren. Waarom? Omdat een ophoping van overtollig talg, dode huidcellen en haarproducten op de hoofdhuid de haarzakjes kan verstoppen en een gezonde haargroei kan belemmeren. Om haaruitval tegen te gaan, moet je je hoofdhuid regelmatig scrubben.

Om je hoofdhuid effectief te scrubben, raden we je Hair & Scalp Detox Scrub aan. Deze milde scrub is samengesteld met plantaardige ingrediënten zoals organisch aloë bladsap, rozemarijnolie en haverextract die opbouw verwijderen voor een gezonde, evenwichtige hoofdhuid die in optimale conditie is voor de haargroei.

HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub
Verkoopt snel ⚡️

Hair & Scalp Detox Scrub

Verfrissende scrub voor de droge, jeukende of vette hoofdhuid.

€26.95

Lees meer
HairLust - Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Massage Brush
Verkoopt snel ⚡️

Scalp Massage Brush

Hoofdhuid massage borstel voor een zachte peeling en ontspannende stimulatie.

€12.95

Lees meer

Bevorder de doorbloeding van je hoofdhuid

Promote Scalp Circulation

Een andere manier om een gezonde haargroei te bevorderen is het stimuleren van de doorbloeding van de hoofdhuid. Je haarzakjes hebben bepaalde voedingsstoffen nodig om haar te laten groeien. Deze voedingsstoffen worden geleverd door je rode bloedcellen, dus is het logisch dat je een gezonde haargroei kunt bevorderen door de bloedtoevoer naar je hoofdhuid te stimuleren.

Er zijn twee manieren om de doorbloeding van de hoofdhuid te bevorderen: handmatige stimulatie (ook wel hoofdhuidmassage genoemd) en chemische stimulatie (bijvoorbeeld met rozemarijnolie).

Onze Scalp Massage Brush maakt het gemakkelijk om hoofdhuidmassages in je routine op te nemen, dankzij de zachte siliconen borstelharen en het gemakkelijk vast te pakken handvat. Daarnaast bevat onze Scalp Follicle Treatment & Volumizer biologische rozemarijnolie, waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het helpt bij haaruitval. Voor het beste resultaat, gebruik je deze haargroei boosters samen!

HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Een kalmerende behandeling voor een jeukende, droge hoofdhuid, verrijkt met RootBioTec™ tegen haaruitval.

€29.95

Lees meer

Neem een haargroeisupplement

Take a Hair Growth Supplement

De doorbloeding van de hoofdhuid stimuleren is echter alleen effectief als je de juiste voedingsstoffen eet voor een optimale haargroei.

Daarvoor hebben we Hair Growth Formula Gummies. Deze heerlijke haarsupplementen bevatten alle vitaminen en mineralen die je haarzakjes nodig hebben voor een optimale werking, waaronder biotine, vitamine C, foliumzuur en zink. Bovendien zijn ze veganistisch, glutenvrij en gemaakt van natuurlijke ingrediënten, dus je weet dat ze goed voor je zijn!

Tip: onze haarsupplementen zijn er ook in een krachtig tablet-formaat, en we hebben ook speciale gummy and tablet formules voor mannen.

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies
Bespaar tot 50%

Hair Growth Formula Gummies

Suikervrije kauwbare vitaminen voor vrouwen met natuurlijke aardbeiensmaak.

€32.95

Lees meer
HairLust - Hair Growth Formula Gummies for Men HairLust - Hair Growth Formula Gummies for Men
Bespaar tot 50%

Hair Growth Formula Gummies for Men

Suikervrije kauwbare haarvitaminen voor mannen, rijk aan biotine, dat het haar in stand houdt.

€32.95

Lees meer

Gebruik conditioner voor je haar

Condition Your Hair

Je hoofdhuid produceert natuurlijke oliën die door de haarschacht gaan en je haar gezond en gehydrateerd houden. Maar als je lang haar hebt, is het moeilijker voor die natuurlijke oliën om je punten te bereiken. Daarom is lang haar vaak droger, vooral aan de punten. Als je lang haar hebt, gebruik dan altijd een conditioner na de haargroei shampoo.

Tip: je kunt 15% besparen als je een set van shampoo en conditioner koopt!

HairLust - Hair Growth & Repair Set HairLust - Hair Growth & Repair Set
Verkoopt snel ⚡️
Bespaar 16%

Hair Growth & Repair Set

Herstellende shampoo en conditioner die optimale omstandigheden creëert voor een gezonde haargroei.

€47.90

€39.95

Lees meer
HairLust - Hair Growth & Repair Set for Blondes HairLust - Hair Growth & Repair Set for Blondes
Bespaar 16%

Hair Growth & Repair Set for Blondes

Kleurcorrigerende zilvershampoo en conditioner set voor blond, grijs of geblondeerd haar.

€47.90

€39.95

Lees meer

Wees voorzichtig met ontklitten

Take Care When Detangling

Ook al is je haaruitval niet direct te wijten aan haarbeschadiging en haarbreuk, uitvallen door haarbreuk helpt zeker niet. Om haaruitval door haarbreuk te voorkomen, moet je extra voorzichtig zijn met het ontklitten van nat haar.

Haar is het kwetsbaarst als het nat is, dus gebruik een kam met brede tanden of onze Detangle Wet Brush als je nat haar ontklit. Begin altijd aan de uiteinden van je haar en werk zo naar de wortels toe, waarbij je de klitten voorzichtig uit elkaar trekt.

HairLust - Detangle Wet Brush, Roze HairLust - Detangle Wet Brush, Roze

Detangle Wet Brush, Roze

Haarborstel ontworpen voor gebruik op nat, warrig haar om haarbreuk te verminderen.

€9.95

Lees meer
HairLust - Detangle Wet Brush, Perzik HairLust - Detangle Wet Brush, Perzik

Detangle Wet Brush, Perzik

Haarborstel ontworpen voor gebruik op nat, warrig haar om haarbreuk te verminderen.

€9.95

Lees meer

Onthoud dat haargroei een langzaam proces is, dus het kan tot vier maanden duren voordat je zeker weet of een shampoo tegen haaruitval voor jou werkt of niet. Om je vooruitgang te volgen, zorg ervoor dat je voor en na foto's maakt wanneer je de beste shampoo tegen haaruitval gebruikt! En als je ervoor kiest om Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo te gebruiken, deel dan je resultaten met ons!

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.4 van de 56.000+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
 • Statisch haar? Wat te doen tegen statisch haar en tips!

  Statisch haar? Wat te doen tegen statisch haar: 9 tips!

 • Shampoo zonder siliconen: alles over siliconenvrije shampoo en conditioner

  Shampoo zonder siliconen: alles over siliconenvrije shampoo en conditioner

 • Tør hovedbund? 10 tips til at slippe af med en tør og kløende hovedbund

  Last van een droge en jeukende hoofdhuid? Probeer deze 9 tips

 • Grijs haar? Ontdek 5 manieren om je grijs blonde haar te omarmen

  Grijs haar? Ontdek 5 manieren om je grijs blonde haar te omarmen

 • Last van een jeukende hoofdhuid? Vind de beste shampoo voor droge, jeukende hoofdhuid

  Last van een jeukende hoofdhuid? Vind de beste shampoo voor droge, jeukende hoofdhuid

Bekijk alle artikelen