Hair volumeBekijk alle artikelen

Hair Volume: Dé ultieme gids voor meer volume in plat haar

Het kan lastig zijn om die volle, volumineuze look te krijgen, vooral als je werkt met haar dat al aan de dunnere kant is. Dun haar kan moeilijk te stylen zijn, omdat het de neiging heeft om plat te gaan liggen, wat je ook doet. Daardoor kan het extra lastig zijn om het gewenste haarvolume te bereiken. Hoe krijg je dan wel meer volume in plat haar? In dit artikel komt alles aan bod, van geweldige hair volume supplementen en volumesprays tot alledaagse tips en trucs.

Er zijn verschillende hair volume producten en stylingtrucs die je kunt gebruiken om het haar te transformeren van dun en slap naar volumineus en vol. Van het uitproberen van een nieuwe hair volumespray tot het veranderen van je styling gewoontes, er is een oplossing voor iedereen. Wil je leren hoe je snel en eenvoudig meer hair volume kunt toevoegen aan plat haar, met als resultaat een prachtige bos lokken? I've got you!

Aangezien ik veel zal spreken over verschillende hair volume producten, zoals hair volumesprays, volume poeders en volume shampoos, kan het nuttig zijn om een paar dingen te weten over hoe ze eigenlijk werken. Lees verder om alles te weten te komen over hair volume producten.

Inhoud

Hoe werken hair volume producten?

Dus hoe werken al die hair volume producten op de markt nou eigenlijk, om het effect te geven waar je naar op zoek bent? Nou, het komt allemaal neer op chemie en weten welke volumeverhogende ingrediënten je met elkaar moet samenbrengen om de beste resultaten te creëren.

De manier waarop de meeste hair volume producten werken, is door een soort 'net' van voeding te creëren rondom elke haarlok. Dit netje helpt je lokken er dikker uit te laten zien en aan te voelen, door de veel voorkomende problemen die samengaan met plat en fijn haar, aan te pakken.

Bovendien creëren hair volume producten zoals volumespray extra stevigheid om je haar daadwerkelijk van de hoofdhuid te tillen, waardoor het lijkt alsof er meer volume in fijn haar ontstaat. Bepaalde soorten hair volumesprays bevatten ook speciale ingrediënten die het haar een kationische lading geven - simpel gezegd, deze lading zorgt ervoor dat het haar nog meer lift en gewichtloosheid krijgt.

Wat moet er in een goede volumespray zitten?

Aeresol spray vs non-aerosol spray

Hair volumesprays voor futloos haar zijn er in vele vormen. Over het algemeen zijn er twee soorten hair volumesprays:

  • Non-Aerosol haarsprays op basis van natuurlijke componenten met grotere deeltjes en een medium hold. Een non-aerosol haarspray wordt verpakt als een vloeistof, meestal in een flesje met pompverstuiver.
  • Aerosol haarsprays op basis van synthetische polymeren of plastificeermiddelen met kleinere deeltjes en sterke fixatie. Een aerosol haarlak is verpakt in een houder onder druk, en met behulp van een ontluchtingsventiel wordt de onder druk staande suspensie in de lucht uitgestoten in een nevel die wordt voortgestuwd door dit gas.

Jarenlang waren aerosol volumesprays de norm, maar de laatste jaren zijn non-aerosol haarsprays populairder geworden, vooral omdat ze niet schadelijk zijn voor het milieu op de manier waarop traditionele aerosol haarsprays dat wel zijn vanwege het gehalte aan chloorfluorkoolwaterstoffen.

Als je echt om de gezondheid van je haar geeft, dan zou het geen verrassing voor je zijn dat ik je over het algemeen aanraden om aerosol haarsprays te vermijden. Het is een goede vuistregel. Je haar zal je dankbaar zijn.

Wanneer je op zoek bent naar een goede hair volumespray tegen futloos haar (of een goed hair volume product), moet je controleren hoeveel van de volgende belangrijke ingrediënten ze bevatten. Hoe beter de mix van ingrediënten, hoe meer volume je haar krijgt.

Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste ingrediënten die een hair volumespray kan bevatten.

goede ingrediënten voor volume

1. Bevochtigingsmiddelen

Ingrediënten die vallen in de categorie van bevochtigingsmiddelen, zoals xylitylglucoside, anhydroxylitol, glucose, glycerine, en betaïne, kunnen super waardevolle toevoegingen zijn aan een hair volumespray voor futloos haar.

Bevochtigingsmiddelen zijn belangrijk omdat ze het haar helpen om vocht vast te houden, wat kan helpen bij het stimuleren van het volume in haar. Ze kunnen op basis van suiker zijn, zoals glucose of glycerine, of soms ook op plantaardige basis. Over het algemeen laten bevochtigingsmiddelen het haar meer vocht absorberen, wat essentieel is voor het verminderen van droogte, pluizig haar en slappe haarlokken. Dit zou een van de belangrijkste ingrediënten moeten zijn in elke volumespray voor futloos haar.

2. Suiker en zout

Deze ingrediënten uit de keuken zijn geweldige ingrediënten om je haar meer volume te geven. Je hebt misschien wel eens een zoutspray gebruikt om een beachy textuur in je haar te krijgen. Maar wist je dat suiker ook een geweldig alternatief is om textuur en volume in je haar te brengen? Dankzij de vochtbindende eigenschappen laat suiker je haar zacht en gevoed aanvoelen - in tegenstelling tot de meeste zoutsprays die behoorlijk uitdrogend kunnen zijn.

3. Ingrediënten ter ondersteuning van de hoofdhuid

Ingrediënten zoals aloë vera bladsap, haverextract en muntbladolie spelen een cruciale rol in het behouden van een goede gezondheid van de hoofdhuid, wat op zijn beurt het haarvolume stimuleert. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe hair volumespray tegen plat haar, ga dan de ingrediëntenlijst na voor natuurlijke toevoegingen zoals açai, aloë vera en dergelijke om er zeker van te zijn dat het product ook goed is voor je hoofdhuid.

Een gezonde hoofdhuid is niet alleen belangrijk voor de algehele gezondheid van je haar, maar speelt ook een grote rol bij het verbeteren van je natuurlijke haarvolume. Wanneer je veel haarproducten gebruikt, hebben ze de neiging om zich op te hopen op je hoofdhuid, waardoor je haar zwaarder wordt. Een goede verzorging van je hoofdhuid vermindert deze opbouw, wat resulteert in glanzender, levendiger haar.

4. Versterkende proteïnes

Ons haar bestaat voornamelijk uit de proteïne keratine. Dus om je haar sterker, gezonder en volumineuzer te maken, kies je voor haarverstevigende producten die geformuleerd zijn met gehydrolyseerde proteïnen van bijvoorbeeld tarwe of rijst.

Mijn favoriete volumespray, Volume Wizard™ Pre-Styling Spray, bevat sucrose (ook wel tafelsuiker genoemd), hydraterende glycerine, versterkend tarwe-eiwit, en biologische extracten van grapefruit, haver en cranberry. Het vinkt alle vakjes aan! Het laat je haar er direct dikker en volumineuzer uitzien met slechts een paar sprays, terwijl het een zacht gevoel behoudt.

Welke andere producten kunnen haarvolume stimuleren?

Volume mousse en sprays

Naast het gebruik van een hair volumespray voor futloos haar zijn er andere hair volume producten waarmee je kunt experimenteren om dikker haar te krijgen. Hier zijn enkele van de meest gebruikt opties voor plat haar:

Volume shampoos en conditioners

Je haar wassen met de verkeerde shampoo en conditioner kan je haar er plat, vet en futloos uit laten zien. Als je het volume van je haar wilt maximaliseren, is het belangrijk om je haarroutine goed te beginnen met een volume shampoo en conditioner van hoge kwaliteit. Waarin verschillen volume shampoos van andere? Ze zijn samengesteld met versterkende ingrediënten zoals microproteïnen die elke haarstreng dikker maken. Daarnaast bevatten de beste volumegevende haarproducten lichtgewichte hydratatie middelen die je haar voeden en hydrateren zonder het zwaar of vet te maken. Volume Wizard™ Shampoo en Conditioner zijn mijn geheim om mijn fijne haar er super volumineus en gezond uit te laten zien!

Haarpoeders

Haarpoeders zijn een uitstekende manier om veel veerkracht, volume, textuur en versteviging aan je haar toe te voegen. Ze geven ook een matte finish waardoor al dat extra volume er natuurlijk uitziet! Mijn favoriet is Volume Wizard™ Hair Powder dat hydraterende en verzachtende ingrediënten bevat zoals aloë vera, haverextract en vitamine E. Dit volumepoeder is zo gemakkelijk te gebruiken - spray het gewoon op je haaraanzet en masseer het met je vingers om je haar naar wens te stylen.

Haarschuim

Schuim en mousse zijn populaire keuzes voor het toevoegen van gewichtloos meer volume in fijn haar. Ze werken vooral goed op korte kapsels voor krullen. Als je krullen de neiging hebben plat te vallen aan de bovenkant, probeer dan Curl Crush™ Defining Mousse die je haar veerkrachtig volume en definitie geeft. Om aan te brengen, scrunch je de mousse gewoon in vochtig haar na het wassen. Gebruik een grove bamboe kam voor een gelijkmatige verdeling en breng de krullen vervolgens in vorm met je handen. Laat je haar natuurlijk drogen of gebruik een haardroger op lage temperatuur voor het beste resultaat.

Oliën

Hoewel het misschien tegenstrijdig lijkt dat een haarolie kan helpen om dunne lokken op te tillen, is het tegenovergestelde waar! Haaroliën met voedende ingrediënten zoals abrikozenpitolie en pepermuntolie kunnen de algehele gezondheid en textuur van je haar verbeteren, wat een gezondere hoofdhuid en gezonder en levendiger haar bevordert.

Bij het aanbrengen van haaroliën is het de kunst om het product vooral te richten op de uiteinden en het midden van het haar. Als je te veel olie op de bovenkant van je hoofd en je wortels aanbrengt, kan dat leiden tot zwaardere lokken, wat precies het tegenovergestelde is van wat je wilt.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Meer hair volume in minder dan 5 minuten

Naast het gebruik van een volumespray of andere hair volume producten om die lift te krijgen waar je naar op zoek bent, zijn er ook een paar simpele stylingtips en -trucs die je kunt gebruiken:

Lift je haarwortels op

Ten eerste, als je je haar van bovenaf droogt met een haardroger, vraag je om platte lokken. Na het wassen en aanbrengen van al je favoriete producten, draai je het beste je hoofd ondersteboven, breng volumizing spray aan en droog je haar. Drogen zorgt voor een natuurlijke lift aan de haarwortels, waardoor je haar net dat beetje extra volume krijgt dat de hele dag blijft zitten. Als je wilt gaan voor een meer natuurlijke look, laat dan de natuur zijn gang gaan en droog je haar natuurlijk. Bovendien voorkom je door je haar natuurlijk te drogen de negatieve effecten van hitteschade.

Wissel je scheiding af en toe

Hier is nog een andere makkelijke hair volume truc waar je misschien nog nooit van gehoord hebt: als je consequent je haar naar één kant draagt, probeer dan de scheiding een keer te veranderen. Als je haar constant in dezelfde scheiding ligt, 'train’ je het haar om platter te liggen. Door je haarscheiding af en toe om te wisselen, krijg je meer volume in fijn haar en wordt je haar bij de wortel gelift. Probeer het maar!

Toupeer je haar

Je haar touperen is een van de oudste hair volume trucs. Agressief of overmatig touperen kan je haar wel beschadigen, dus wees voorzichtig!
Begin met het langzaam terug kammen van je haar, beginnend bij de haaraanzet en borstel zachtjes naar beneden voor een mooie, volumineuze look.

Maak het af met haarspray

Nadat je je haar naar wens hebt gedroogd en gestyled, kan een fixatie met een haarspray je de hele dag helpen om het volume vast te houden. Voor extra stevigheid en volume hang je je haar voorzichtig ondersteboven en spuit je de haarspray vanaf de wortels tot aan de uiteinden.

Op zoek naar langer houdend hair volume? Probeer deze verzorgingstips:

1. Begin met de hoofdhuid

Een gezond hoofd vol haar begint altijd bij de hoofdhuid. Zorg ervoor dat je hoofdhuid in topvorm is door het gebruik van hoofdhuidvriendelijke producten die het haar van wortel tot in de puntjes voeden. Het is ook een goed idee om ongeveer één keer per week ophoping te verwijderen door je hoofdhuid te scrubben. Dit kun je doen met een zachte scrub voor de hoofdhuid om overtollige productopbouw en dode huid weg te halen.

Combineer met een lichtgewichte conditioner dat je haar niet verzwaart, zoals de Scalp Delight™ Detox Conditioner ontwikkeld om zelfs fijn of vettig haar te schikken.

2. Gebruik twee keer shampoo

Een andere manier om te voorkomen dat je haar door overtollige olie en ophoping wordt belast, is door je shampoo twee keer te gebruiken. Dat is precies hoe het klinkt! Was je haar gewoon twee keer na elkaar (met een sulfaatvrije shampoo, natuurlijk). Masseer je hoofdhuid zachtjes met je vingertoppen om hardnekkig vuil of olie te verwijderen. Voor fijn en futloos haar raad ik Volume Wizard™ Shampoo, terwijl je voor het stimuleren van haargroei in dun haar de Grow Perfect™ Shampoo kunt proberen.

3. Gebruik de juiste haarborstel

Als je de verkeerde borstel op nat haar gebruikt, veroorzaakt dat onnodige schade en maakt het je haar levenloos en slap. Daarom is het zo belangrijk om de juiste haarborstel te gebruiken op nat of vochtig haar. Zoek naar natte borstels met zachte borstelharen die niet aan kwetsbare natte haren trekken.

4. Verwissel je kussensloop

Wist je dat je je haar kan beschadigen terwijl je slaapt? Echt waar! De meeste kussenslopen zijn gemaakt van katoen, wat ruw kan zijn voor je haar en niet alleen haarbreuk of pluishaar kan veroorzaken, maar ook vettig haar dat leidt tot plat haar. Om je haar gezond te houden, zelfs als je slaapt, kun je je katoenen kussensloop vervangen voor een bamboe kussensloop.

6 Goede hair volume producten

Voel je je overspoeld met informatie? Hieronder vind je mijn top 6 producten om je haar meer volume te geven. Kies er één of een paar uit om je haar een maximale volume boost te geven!:

1. Volume Wizard™ Duo

Zeg vaarwel tegen plat en futloos haar en hallo tegen gevoede lokken met veerkrachtig en luchtig volume! Volume Wizard™ Shampoo en Conditioner helpen volheid te geven, zelfs in fijn haar, zonder je hoofdhuid en haar uit te drogen.

2. Volume Wizard™ Pre-Styling Spray

Bereik salonwaardige volume thuis door deze volumespray aan te brengen vóór het drogen, of besprenkelijk het op droog en futloos haar voor een snelle volumeboost gedurende de dag. Het creëert de perfecte basis voor elk kapsel door textuur en body te bieden, waardoor het de hele dag blijft.

3. Volume Wizard™ Hair Powder

Geef je fijn haar meer volume met dit haar styling poeder dat elke haarlok versterkt en dikker maakt. Het is perfect voor iedereen die meer body en textuur aan zijn haar wil geven met een natuurlijke finish.

4. Grow Perfect™ Thickening Spray

Grow Perfect™ Thickening Spray: Deze volumespray zorgt voor een onmiddellijke lift bij gebruik op schoon, vochtig haar 1-3 keer per week!

5. Mineral Clay Wax

Deze lichtgewicht, 100% natuurlijke haarwax geeft je haar een stevige styling met een droge, matte finish, terwijl het hydraterende en conditionerende voordelen biedt. De parfumvrije formule is geschikt om volume toe te voegen en vast te houden aan alle haartypes.

6. Hair Formula Supplements

Geef je haar een boost van binnenuit met vitamines voor je haar, zoals biotine en zink. De formule in deze supplementen versterkt en verdikt je futloos haar.

Als je (zoals velen van ons) niet bepaald gezegend bent met de soort volle, wilde lokken dat je ziet bij filmsterren en runway models, maak je dan geen zorgen. Hoewel er een kern van waarheid zit in leren rocken wat je hebt, willen we soms allemaal gewoon ons haar een beetje oppeppen. En hoewel je misschien fijn haar hebt, zijn er zoveel manieren om het haarvolume te krijgen dat je altijd al wilde! Of het nu gaat om het gebruik van een hair volumespray met de juiste ingrediënten, een nieuwe haarverzorgingsroutine, of een combinatie van de twee, het is makkelijker dan ooit om mooi, natuurlijk uitziend volume in haar te krijgen.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • Beste volume poeder: Alles wat je moet weten over haar volume poeder

    Beste volume poeder: Alles wat je moet weten over haar volume poeder

  • De beste volume shampoo en conditioner voor fijn haar + hoe het werkt!

    De beste volume shampoo en conditioner voor fijn haar + hoe het werkt!

  • beste clarifying shampoo

    De beste clarifying shampoo: hoe kan je je hoofdhuid grondig reinigen?

  • haarwax vs haarklei

    Haarwax vs. haarklei: welke is beter voor je haar?

  • beste shampoo voor vet haar

    De beste shampoo voor vet haar - waar moet je op letten?

Bekijk alle artikelen