beste shampoo voor vet haarBekijk alle artikelen

De beste shampoo voor vet haar - waar moet je op letten?

Niets is frustrerender dan wakker worden met vettig haar nadat je het net nog de dag ervoor gewassen hebt. Zoals je misschien al weet, is het normaal dat je hoofdhuid olie produceert, maar te veel olieproductie kan je haar vettig doen lijken. Vettig haar is vervelend om te stylen en kan ervoor zorgen dat je je minder zelfverzekerd voelt. Herken je jezelf hierin? Start dan nu met het gebruiken van een ​​speciale shampoo tegen vet haar.

De natuurlijke olie op je huid en hoofdhuid wordt talg genoemd. Je haarzakjes produceren talg en het helpt om vocht op de hoofdhuid vast te houden. Te veel talg zorgt er echter voor dat je haar er vettig uitziet, zelfs als je je haar nog maar net gewassen hebt. Gelukkig voor jou bestaan er speciaal samengestelde shampoos en conditioners tegen vettig haar en ook shampoos die helpen bij een vette hoofdhuid.

Vettig haar kan ervoor zorgen dat je je onzeker voelt over je haar. De beste manier om het te bestrijden is om erachter te komen wat de oorzaak is van die overtollige olieproductie op je hoofdhuid. Hoewel vettig haar het gevolg kan zijn van veel verschillende factoren, is het de moeite waard om het proces te doorlopen om de voor jouw persoonlijke oorzaken te ontdekken. Sommige ingrediënten en producten kunnen jou helpen om de talgproductie van jouw hoofdhuid in evenwicht te brengen.

Blijf lezen om te ontdekken waarom je haar na 1 dag vettig is en waardoor je haar uit balans raakt, maar ook om te weten te komen wat de beste shampoo tegen vet haar is.

Inhoud

Wat veroorzaakt vettig haar?

Verschillende factoren kunnen vettig haar veroorzaken. Het is belangrijk om erachter te komen welke oorzaken persoonlijk op jou van toepassing zijn, zodat je jouw vettige haarproblemen kunt bestrijden. Enkele van de meest voorkomende oorzaken van vet haar zijn onder andere:

  • Te vaak wassen: Als je je haar te vaak wast, kan het uitdrogen. Wanneer je hoofdhuid en haar erg droog zijn, zal je hoofdhuid overtollige olie produceren, meer talg, om het gebrek aan vocht te compenseren.
  • Ophoping: Het regelmatig gebruiken van te veel producten in je haar leidt tot productophoping. Als je geen zuiverende shampoo gebruikt, maakt al die opbouw jouw hoofdhuid vettig.
  • Genetica (of hormonen): je kunt aanleg hebben voor vettig haar op basis van je genetica. Komt vettig haar in jouw familie voor? Daarnaast kan ook hormonale onbalans ertoe leiden dat het lichaam te veel olie in je haar produceert. Een shampoo en conditioner voor vet haar gaan de effecten van hormonale onevenwichtigheden op je hoofdhuid tegen.
  • Haartype: Sommige haartypes worden nu eenmaal sneller vettig dan andere. Is je haar na 1 dag vettig, heb je waarschijnlijk eerder fijn, steil haar en geen krullend haar. Gebruik dus de juiste shampoo en conditioner tegen vettig haar, passend bij je haartype.
  • De verkeerde haarproducten gebruiken: je leven wordt een stuk eenvoudiger wanneer je de juiste combinatie van haarproducten vindt die het beste bij jou en je haar passen. Het gebruik van de verkeerde producten kan een onbalans in de pH-waarden van het haar op jouw hoofdhuid veroorzaken, wat kan leiden tot overmatige talgproductie.

Blijven proberen is de beste methode om erachter te komen wat je vettige haar veroorzaakt. Lees hier meer over hoe je voorgoed van vet haar af kunt komen.

Hoe herken je de beste shampoo voor vettig haar?

De sleutel tot het aanpakken van vettig haar is een geschikte shampoo van hoge kwaliteit. Maar met ontelbare opties op de markt blijft de vraag: hoe vind je de beste shampoo voor vet haar tussen al die andere flessen?

Hoe herken je de beste shampoo voor vettig haar

Hier zijn enkele belangrijke zaken om in gedachten te houden bij het kiezen van de beste shampoo voor vettig haar. Let op deze ingrediënten in een shampoo en conditioner tegen vet haar:

  • Milde, sulfaat- en siliconenvrije formule: Shampoos die zijn samengesteld met siliconen en sulfaten kunnen meer kwaad dan goed doen voor je haar. Na verloop van tijd kan het gebruik van producten met siliconen en sulfaten ophoping veroorzaken. Die opbouw zorgt er dan weer voor dat het haar overtollige olie produceert. Sla de additieven over en kies voor een mildere, natuurlijkere formule en kies voor een shampoo zonder sulfaten bij vet haar.
  • Biologisch en vegan: de beste shampoo voor vet haar is een natuurlijke shampoo, omdat deze geen extra irritatie veroorzaakt wat mogelijk kan leiden tot een pijnlijke hoofdhuid. Een shampoo voor vette hoofdhuid moet gemaakt zijn met hoogwaardige, biologische en veganistische ingrediënten. Houd het simpel met gecertificeerde natuurlijke producten die de hoofdhuid niet irriteren of het haar niet belasten door te veel haarolie te produceren.
  • Actieve ingrediënten die de hoofdhuid en talgproductie in evenwicht brengen: Jouw shampoo en conditioner voor vet haar zouden voor je moeten werken, niet tegen je. Bekijk de actieve ingrediënten in je shampoo voor vette hoofdhuid om er zeker van te zijn dat ze werken om de pH-waarden van de hoofdhuid in evenwicht te brengen, voor een gezonde talgproductie.

Beste ingrediënten in een shampoo voor vettig haar

Bij het zoeken naar de beste shampoo voor vet haar, zijn de ingrediënten in jouw producten van groot belang. Laten we eens dichter naar de specifieke ingrediënten kijken die je nodig hebt in een shampoo en/of conditioner geschikt voor vettig haar.

Beste ingrediënten in een shampoo voor vettig haar

  • Biologische rozemarijnolie: dit ingrediënt heeft eigenschappen om jeuk te verlichten, overtollige olieproductie te stoppen en ontstekingen rond de haarzakjes te verminderen. Ik heb eerder rozemarijnolie rechtstreeks op mijn haar aangebracht, maar het feit dat het een belangrijk ingrediënt is in een product zoals de Grow Perfect™ Shampoo maakt mijn leven een stuk eenvoudiger. Het is aangetoond dat rozemarijnolie ook effectief is bij het stimuleren van de haargroei.
  • Maris Sal: Dit natuurlijke zout uit de Dode Zee heeft een milde, reinigende werking en is perfect voor het verwijderen van de opbouw op de hoofdhuid. Dit is een belangrijk ingrediënt in shampoo voor vettig haar. Dit mineraalrijke zeezout wordt al eeuwenlang gebruikt als behandeling voor verschillende huidaandoeningen.
  • Biologisch kruipbraamextract: kruipbraam is een vrucht die lijkt op bramen en biedt hydraterende en kalmerende voordelen voor zowel je hoofdhuid als je haar. Kruipbraamextract is ook een krachtige bron van beschermende antioxidanten zoals vitamine A, vitamine C en vitamine E. In een shampoo voor een vette hoofdhuid werkt dit ingrediënt om de hoofdhuid in evenwicht te brengen en ook te voeden.
  • Biologische Aloë Vera: boordevol antioxidanten, enzymen, mineralen, aminozuren, voedingsstoffen en vitamines die ervoor zorgen dat vocht en voeding diep in de haarschacht kunnen doordringen. In een shampoo en conditioner voor vet haar werkt Aloë Vera als een mild hydraterend ingrediënt dat geen irritatie of opbouw veroorzaakt.
  • Biologisch bosbessenextract: dit is één van de beste bronnen van antioxidanten die werkt om vrije radicalen te bestrijden en de bloedcirculatie te verhogen. Ingrediënten met veel antioxidanten zijn goed voor de bescherming van de hoofdhuid, dus kijk zeker uit naar biologisch bosbessenextract bij het zoeken naar een shampoo en conditioner tegen vet haar.
  • Colloïdale havermout: dit hydraterende, antioxiderende en ontstekingsremmende ingrediënt versterkt het haar om gebroken haar te voorkomen. Het is een cruciaal ingrediënt in de Scalp Delight™ Detox Scrub, het helpt overmatige productie van hoofdhuidolie tegen te gaan, waardoor het een belangrijk ingrediënt is in shampoo voor een vette hoofdhuid.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Beste shampoo voor vet haar per haartype

Niet alle shampoos zijn hetzelfde. Om de beste shampoo voor vet haar te vinden, moet je je eigen haarbehoeften identificeren. Je zou je fijne, dunne haar niet willen overbelasten met een ultra-hydraterende shampoo gemaakt voor dik, krullend haar.

1. Voor geïrriteerde, vette of jeukende hoofdhuid

Als jouw hoofdhuid vaak vettig of geïrriteerd aanvoelt, kan deze waarschijnlijk baat hebben bij een effectieve maar zachte exfoliatie. Deze verwijdert opbouw, schilfers en vuil terwijl het tegelijkertijd de pH van de hoofdhuid in evenwicht houdt. In plaats van een gewone shampoo te gebruiken, kun je overwegen om wekelijks een hoofdhuid scrub te gebruiken om je hoofdhuid in balans te brengen en te herstellen. Scalp Delight™ Detox Scrub is een heerlijk verfrissende sulfaatvrije hoofdhuid scrub op basis van biologische plantaardige ingrediënten zoals onder andere colloïdaal havermeel en rozemarijnolie, die de geïrriteerde hoofdhuid helpen kalmeren.

2. Voor haar dat vatbaar is voor roos

Als je haar niet alleen vettig is, maar ook nog eens roos produceert, kun je het beste een formule kiezen die specifiek is afgestemd op de behandeling van roos. Kies voor een sulfaatvrije formule die rijk is aan antimicrobiële ingrediënten, zoals tea tree olie en gepatenteerde dermosoft® decalact MB die roos veroorzakende schimmel genaamd Malassezia zacht maar effectief elimineert. Instant Relief Dandruff Shampoo bevat al deze ingrediënten en is de beste shampoo tegen roos.

3. Voor kwetsbaar of beschadigd haar

Als je kwetsbaar of beschadigd haar hebt, gebruik dan een herstellende shampoo en conditioner tegen vet haar die zacht is voor je haar, maar het niet verzwaart. Het Split Fix™ Duo is uitermate geschikt om beschadigd haar te reinigen zonder het van zijn natuurlijke talg te ontdoen.

4. Voor fijn of dunner wordend haar

Als je last hebt van dunner wordend haar, geen zorgen, je bent niet de enige. Dunner wordend haar is een veelvoorkomend haarprobleem. Als je de haargroei wilt bevorderen en tegelijkertijd een vette hoofdhuid wilt behandelen, dan is Grow Perfect™ Shampoo de beste shampoo voor vet haar voor jou. Dit product is ontwikkeld om de gezondheid van je haar en hoofdhuid te behouden en tegelijkertijd ideale omstandigheden voor haargroei te creëren.

5. Voor blond, gebleekt of grijs haar

Als je blond haar hebt, of het nu natuurlijk of geverfd is, kies dan voor Enriched Blonde™ Silver Shampoo als je favoriete shampoo om je haarkleur te behouden. De violette tinten in dit product gaan eventuele koperachtige tinten tegen die in je haar zouden kunnen voorkomen. Dit product is ook op basis van een milde, sulfaatvrije formule, dus het is ook ontzettend geschikt voor vettig haar.

6. Voor golvende of krullende haartypes

Krullend en golvend haar is van nature droger dan zijn tegenhanger steil haar. Als je krullend haar hebt, zorg er dan voor dat je shampoo voldoende hydrateert zodat je krullen zich goed vormen. Ik raad aan om een ​​zacht hydraterende shampoo en conditioner tegen vet haar te kiezen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het uitdrogen van je krullen.

Wat over droogshampoo voor een vette hoofdhuid?

In het algemeen raad ik aan om een droogshampoo te vermijden voor vettig haar. In plaats van meer producten toe te voegen, wat kan leiden tot een overmatige talgproductie, probeer je best je hoofdhuid in evenwicht te brengen door de juiste shampoo en haarverzorgingsroutine te vinden.

Maar laten we eerlijk zijn - als je een snelle oplossing nodig hebt, is droogshampoo handig! Als je een droogshampoo wilt gebruiken, ga dan voor een natuurlijke droogshampoo die geen aerosol bevat, dus zonder al die schadelijke chemicaliën. Deze producten verstoren je hoofdhuid niet zoals traditionele droogshampoos dat doen.

Mijn favoriet is Refresh Powder™ Dry Shampoo, die is samengesteld met 99% natuurlijke ingrediënten, waaronder biologische aloë vera en haverextract die een geïrriteerde en vette hoofdhuid kalmeren.

Welke conditioner is het beste voor vettig haar?

Een shampoo en conditioner tegen vet haar kan de winnende combinatie zijn om je haar op zijn best te laten voelen. Voor vettig haar gebruik je een lichtgewicht conditioner op basis van natuurlijke ingrediënten zonder siliconen of zware oliën. Gebruik bijvoorbeeld de Scalp Delight™ Detox Conditioner, de perfecte conditioner voor vet haar. Het gebruik van zowel een shampoo als een conditioner voor vettig haar zal je helpen om jouw doelen voor gezond haar te bereiken.

Gebruik de conditioner alleen op de punten en middenlengte van je haar en niet op de hoofdhuid om vette wortels te voorkomen. De punten van je haar (in het algemeen van je oren tot aan de punten van je haar) zijn meestal de droogste delen van je haar. Je conditioner voor vettig haar zal hier het meeste effect hebben.

Hoe je jouw haarwasroutine kunt perfectioneren

Zoek eerst uit hoe vaak je je haar moet wassen. Ieders haar is anders, dus zorg ervoor dat je weet hoe lang je tussen de wasbeurten kunt (of zou moeten) gaan. Een vaste haarwasroutine zal een vettig uitziend kapsel verminderen. Zorg er ook voor dat je de juiste shampoo gebruikt. De beste shampoo voor vet haar zal je haar en hoofdhuid effectief reinigen en in balans brengen, waardoor overmatig wassen van je haar eindelijk overbodig wordt.

Vermijd daarnaast zware, vette producten. Door weg te blijven van shampoos met zware ingrediënten zoals siliconen, zal de toegevoegde olie aan je haar verminderen. Vermijd ook om je haar de hele dag door vaak aan te raken. Olie van je vingers kan op je haar terechtkomen, waardoor het er sneller vettig uitziet.

Wanneer je je haar wast, richt het product dan op de wortels om de hoofdhuid te reinigen en de overtollige olie die in de wortels vastzit te verwijderen. Was je haar indien nodig 2 maal na elkaar.

Probeer een Scalp Message Brush om te exfoliëren en ophoping te verwijderen. Deze borstel stimuleert ook de haarzakjes, wat kan leiden tot nieuwe haargroei. Lees hier meer over een het exfoliëren met een hoofdhuid scrub. Gebruik een verzachtende hoofdhuid behandeling na het wassen om een ​​kalmerende hydratatie te geven aan een normaal vette hoofdhuid.

Onthoud dat het best een proces kan zijn om te vinden wat persoonlijk werkt voor jou om vettig haar tegen te gaan. De juiste combinatie van shampoo en conditioner voor vettig haar zal een wereld van verschil maken in je gezonde haarverzorgingsroutine.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

    Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

  • hoe krijg je dikker haar?

    Hoe krijg je dikker haar? 10 eenvoudige manieren om dikker haar te krijgen!

  • dun haar bij vrouwen

    Dun haar bij vrouwen: 8 tips om het haar meer volheid geven

  • Beste volume poeder: Alles wat je moet weten over haar volume poeder

    Beste volume poeder: Alles wat je moet weten over haar volume poeder

  • De beste volume shampoo en conditioner voor fijn haar + hoe het werkt!

    De beste volume shampoo en conditioner voor fijn haar + hoe het werkt!

Bekijk alle artikelen