Beste volume poeder: Alles wat je moet weten over haar volume poederBekijk alle artikelen

Beste volume poeder: Alles wat je moet weten over haar volume poeder

Heb je al ontelbare haarproducten gebruikt die maximaal volume beloven en ben je altijd teleurgesteld door het resultaat? Ik deel graag mijn geheim met je: volume poeder. Hier lees je alles over hoe je je haar meer volume kunt geven met dit innovatieve stylingproduct – zelfs als je fijn, futloos haar hebt zoals ik.

Begrijp me niet verkeerd, ik draag mijn haar ook graag in een gladde, glanzende paardenstaart. Het is de perfecte stijl voor een elegante uitstraling (of als je haar bijna toe is aan een wasbeurt). Maar soms verlang ik gewoon naar volume. Dan wil ik een volle knot of weelderig golvend haar dat niet slapjes langs mijn gezicht hangt.

Als jij ook worstelt met futloos haar (en wie kent het niet?) of eens iets anders wilt dan een korte bob, dan is haar volume poeder dé oplossing. Lees verder en ontdek de voordelen, ingrediënten waar je op moet letten, hoe je het moet gebruiken en de beste haarpoeder kapsels. Let’s go!

Inhoud

Wat is haarpoeder?

Haar volume poeder is een fijn poeder dat je op je haar sprenkelt of sprayt. Het geeft je haarstijl extra volume, textuur en va-va-voom.

Haarpoeder, textuur poeder en volume poeder zijn in feite hetzelfde. Ze bieden extra textuur, volume, fixatie en een matte finish voor een stijlvolle look. Ook is de haarpoeder ideaal als je een dag van dikker en voller ogend haar wilt genieten, zonder zijn natuurlijk uitstraling te verliezen.

Haar textuur poeders worden meestal gemaakt met silica (niet te verwarren met siliconen). Silica creëert een luchtige wrijving tussen de haarlokken, om te voorkomen dat je kapsel uit model zakt.

Voordelen van haar textuur poeder

haarvolume

Welke fijne voordelen kun je verwachten van haar styling poeder?

  • Het geeft je haar veel volume en body.
  • Het geeft je haar extra textuur, waardoor je het gemakkelijk kunt stylen.
  • Het biedt medium fixatie, zodat je kapsel mooi in model blijft.
  • Het zorgt voor een natuurlijke, matte finish die ook erg fijn is als je snel vet haar krijgt.
  • Het is veelzijdig en geschikt voor de meeste haartypes.
  • Het is eenvoudig in gebruik en kan ook onderweg makkelijk worden aangebracht.
  • Makkelijk mee te nemen door het compacte formaat en niet-vloeibare samenstelling.

Is haar styling poeder slecht voor je haar?

Sommige haar volume poeders bevatten agressieve chemicaliën zoals siliconen, uitdrogende alcohol of parabenen. Ze kunnen je haar en hoofdhuid uitdrogen en jeuk, haarbreuk of zelfs haaruitval veroorzaken. Maar dat betekent niet dat je textuur poeder links moet laten liggen. Je moet gewoon op zoek gaan naar het juiste product!

Als ik stylingproducten koop, ga ik altijd op zoek naar hydraterende en verzachtende ingrediënten voor mijn haar en hoofdhuid. Een volumineuze haardos hoeft niet ten koste te gaan van de gezondheid van je haar. Dit zijn enkele ingrediënten waar ik enthousiast van word:

  • Aloë vera – De godin onder de haaringrediënten. Aloë vera is een gelachtige substantie die vocht aantrekt en het haar op natuurlijke wijze hydrateert.
  • Glycerine – Deze natuurlijke vochtinbrenger houdt vocht vast en zorgt ervoor dat je haar langdurig gehydrateerd blijft.
  • Haverextract – Haver is rijk aan vochtinbrengende omega 3-vetzuren die de lipidenbarrière van de huid herstellen en een geïrriteerde, rode hoofdhuid verzachten.
  • Vitamine E – Een krachtige antioxidant die het haar beschermt tegen vrije radicalen.

Voor wie is haar styling poeder geschikt?

Iedereen! Verlang jij naar volumineus haar met veel body en textuur? Dan is haar volume poeder iets voor jou. Het is geschikt voor alle haartypes, -lengtes, -diktes, en genders. Het is bijzonder handig voor mensen met fijn haar, omdat het je haar een volumeboost kan geven die soms lastig te bereiken is met andere stylingproducten.

Mijn keuze: het beste haar volume poeder

Nu je weet dat haar volume poeder onmisbaar is voor volumineuze lokken, wil ik het beste haar styling poeder met je delen.

Volume Wizard™ Hair Powder

Dit product staat voor mij met stip op nummer één. Hieronder lees je waarom:

  • Bevat verzorgende ingrediënten – Weet je nog, die ingrediënten waar je op moest letten? Dit volume poeder bevat ze allemaal, zodat je haar en hoofdhuid optimaal worden verzorgd en gehydrateerd.
  • Vrij van siliconen, uitdrogende alcohol, parabenen, minerale oliën en parfum – Uitdrogende en agressieve chemicaliën kunnen ontstekingen veroorzaken in de haarzakjes, waardoor de haargroei wordt belemmerd. Maar dit haarpoeder heeft een verzachtende werking, ideaal voor de gevoelige hoofdhuid.
  • Praktische verpakking – Ik fris mijn haar graag op tijdens een avondje uit of een lange werkdag. Dit reisflesje poederspray past eenvoudig in mijn tas, zodat ik mijn lokken altijd en overal een snelle volumeboost kan geven.
  • Non-aerosol – Veel haarverzorgingsproducten zitten propvol giftige stoffen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik zit hier niet op te wachten. Met de Volume Wizard™ Hair Powder hoef je je daar geen zorgen om te maken, want het is veilig voor jou én het milieu.

Hoe gebruik je haar volume poeder?

Nu je het perfecte haar volume poeder hebt gevonden, wil je natuurlijk weten hoe je dit product het beste kunt aanbrengen. Hieronder leggen we haarfijn uit hoe je styling poeder optimaal kunt gebruiken.

Stap 1: breng aan op droog haar

Sprenkel of spray een kleine hoeveelheid poeder op je haarwortels, maar niet direct op je scheiding. Ga niet te enthousiast te werk, maar breng het beetje bij beetje aan.

Stap 2: activeer het textuur poeder

Laat het haarpoeder enkele seconden inwerken en masseer het dan zachtjes met je vingertoppen in je haar om het te activeren. Je kunt ook een kleine hoeveelheid aanbrengen op de lengte van je haar om meer volume en textuur te creëren. Maar pas op dat je niet te veel gebruikt, een klein beetje poeder geeft al een groot effect.

Stap 3: breng je haar in model

Nu je het volume poeder hebt aangebracht, kun je je haar in model brengen (later vertel ik je meer over de beste haarpoeder kapsels!). Maak je geen zorgen dat je haar uitzakt, je kunt het poeder de hele dag door ‘reactiveren’ en door je haar verdelen.

Andere producten voor een optimaal resultaat

Door styling poeder te combineren met andere producten die je haar extra volume geven, kan jouw good hair day niet meer stuk! Deze producten raad ik aan:

Volume Wizard™ Shampoo and Conditioner

Deze set is ideaal om je haar meer volume te geven na het wassen. Volume Wizard™ Duo bestaat uit een voedende shampoo en conditioner die je haar veerkracht en body geven. Ze bevatten versterkende tarweproteïnen en vederlichte vochtinbrengers die fijn, futloos haar omtoveren in zachte, gezonde en veerkrachtige lokken.

Volume Wizard™ Pre-Styling Spray

Terwijl een volume poeder perfect is voor het stylen van droog haar, werkt een volume spray ook op vochtig haar. Volume Wizard™ Pre-Styling Spray is mijn keuze om een kapsel vol volume en beweging te bereiken. Dankzij de inhoud van sucrose en glycerine laat het je haar gehydrateerd en gevoed aanvoelen.

Scalp Delight™ Detox Scrub

Voelt je haar slap of zwaar aan? Dat kan te wijten zijn aan een ophoping van talg, vuil, haarproducten of mineralen uit hard water. De oplossing is een zuiverende haarscrub. Dit product houdt je hoofdhuid fris en voorkomt dat die ophoping je haar verzwaart.

Haarpoeder versus droogshampoo?

Deze producten kunnen eenvoudig door elkaar worden gehaald, maar zijn niet hetzelfde. Een volume poeder is een stylingproduct dat je haar body, textuur en fixatie biedt, terwijl droogshampoo is bedoeld om vet haar op te frissen. Ze geven allebei een matte finish, maar als je voornamelijk worstelt met vet haar, is een droogshampoo de beste keuze. Vergeet niet dat je haar textuur poeder en natuurlijke droogshampoo kunt combineren voor een optimaal effect!

Hoe voorkom je ophoping van stylingproducten

Hoe vermijd je ophoping van stylingproducten

Styling poeder is een geweldig hulpmiddel, maar het is wel belangrijk om je haarverzorging erop aan te passen om ophoping te voorkomen. Zo doe je dat:

1. Zuiver je haar

Een clarifying shampoo reinigt je haar iets intensiever dan een gewone shampoo en is zeer geschikt om vuil, talg en stylingproducten te verwijderen. Als je dit niet doet, kunnen de haarzakjes verstopt raken, wat kan leiden tot irritatie, jeuk en zelfs haaruitval. Als je regelmatig volume poeder gebruikt, raad ik aan om één keer per week een milde hoofdhuidscrub te gebruiken in plaats van je gewone shampoo.

2. Twee keer wassen met shampoo

De eerste wasbeurt verwijdert vuil, oliën, talg en productresten. Er kan echter nog wat achterblijven op je haarwortels en lokken, dus vaak heb je een tweede wasbeurt nodig om je haar grondig op te frissen. Dit geldt met name als je een milde, sulfaatvrije shampoo gebruikt.

3. Gebruik een kleine hoeveelheid haar textuur poeder

Er bestaat zoiets als te veel van het goede – bijvoorbeeld elke dag een hele pot volume poeder over je hoofd kieperen. Dit kan je haar plakkerig maken of je hoofdhuid irriteren. Breng een kleine hoeveelheid aan wanneer je haar een oppepper kan gebruiken en combineer het met een volume shampoo en conditioner voor een optimaal resultaat.

4. Kies producten met milde, natuurlijke ingrediënten

Haarproducten kunnen agressieve chemicaliën bevatten die het haar uitdrogen of snel ophopingen veroorzaken. Kies daarom voor stylingproducten met natuurlijke ingrediënten die je haar laten stralen én gezond houden.

De beste kapsels met haarpoeder

Dit zijn een paar gemakkelijke haarstijlen die nóg leuker worden met styling poeder:

Losse knot

Met een losse knot zit je altijd goed. Bovendien draai je deze nonchalante look zo in elkaar. Maar hoe krijg je toch dat volume? Daar kan volumepoeder je een handje bij helpen. Zo doe je dat:

Borstel je haar en breng een beetje styling poeder aan op je haarwortels. Zorg ervoor dat je het op verschillende plekken aanbrengt om overal volume te creëren..

Stap 2. Activeer het poeder

Buig je hoofd voorover en woel met je vingers door je haarwortels. Schud je haar van heen en weer om volume te creëren. Ga niet te hardhandig te werk (headbangen is zeker niet nodig), anders raakt je haar in de knoop. Als je je vingers liever niet gebruikt, probeer dan een scalp massager.

Stap 3. Draai je haar in een knot

Nadat je het poeder hebt ingemasseerd, draai je je haar in een hoge knot. Ik kam graag door mijn haar met mijn vingers voor een nonchalante look, maar je kunt ook een borstel of grove kam gebruiken.

Zodra je tevreden bent met de vorm van je knot, kun je nog wat plukjes haar lostrekken rondom je gezicht. Zo lijkt het net alsof je haar van nature zo geweldig zit. Je kunt je haar eventueel vastzetten met een paar speldjes of een haarklem voor extra hoogte.

Golvend of krullend haar met textuur

Er is niets erger dan slappe krullen. Oké, er zijn misschien veel ergere dingen – maar is het niet vreselijk als je krullen perfect in model zitten en ze na twee minuten alweer uitzakken?

Stap 1. Krul je haar

Gebruik een krultang (vergeet de heat protectant spray niet!) of probeer heatless curls om je haar in model te brengen.

Stap 2. Breng haarpoeder aan

Breng volume poeder aan op je krullen (ook op de haargrens bij je nek). Laat het even inwerken en woel dan zachtjes met je vingers door je haarwortels om het poeder te verdelen en te activeren.

Stap 3. Fixeer je haar

Fixeer je krullen met een natuurlijke haarspray. Vergeet niet dat haarpoeder een paar minuten nodig heeft om in te werken, dus schrik niet als je haar meer volume heeft dan je had verwacht.

Een volle paardenstaart

Ik draag mijn haar graag in een paardenstaart, maar het is zo vervelend als het elastiekje uitzakt en mijn staart er ineens slapjes bijhangt. Zo creëer je met haarpoeder een volle staart:

Stap 1. Bereid je haar voor

Net zoals bij een losse knot, borstel je eerst je haar en breng je het textuur poeder aan bij de haarwortels. Masseer het poeder in je haar en schud het heen en weer om volume te creëren.

Stap 2. Zet je staart vast

Maak een hoge paardenstaart bovenop je hoofd en zet hem vast met een sterk haarelastiek dat je haar niet beschadigt. Je kunt ook een haarclip gebruiken om meer hoogte te creëren, of geef je haar extra textuur met een krultang.

Net uit bed-look

Volume poeder doet ook wonderen voor kort haar. In tegenstelling tot wax of gel geeft textuur poeder je haar een natuurlijke matte uitstraling. Het perfecte stylingproduct om een nonchalante net uit bed-look te creëren dus.

Stap 1. Breng het haarpoeder aan

Breng het styling poeder gelijkmatig aan op je haar, vooral bij de wortels en bovenop je hoofd.

Stap 2. Breng je haar in model

Gebruik je vingers om het product in te masseren en je haar in model te brengen. Experimenteer tot je de juiste look hebt gevonden. Meer fixatie nodig? Breng dan een kleine hoeveelheid Mineral Clay Wax aan.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Wil je die nonchalante strandlook zonder zand en zee nabootsen? Dan is textuur poeder dé oplossing. Probeer het eens om je haarwortels te liften en je lokken een volumeboost te geven.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

    Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

  • hoe krijg je dikker haar?

    Hoe krijg je dikker haar? 10 eenvoudige manieren om dikker haar te krijgen!

  • dun haar bij vrouwen

    Dun haar bij vrouwen: 8 tips om het haar meer volheid geven

  • De beste volume shampoo en conditioner voor fijn haar + hoe het werkt!

    De beste volume shampoo en conditioner voor fijn haar + hoe het werkt!

  • beste clarifying shampoo

    De beste clarifying shampoo: hoe kan je je hoofdhuid grondig reinigen?

Bekijk alle artikelen