zonnebescherming voor het haar: haar zonnebrandBekijk alle artikelen

Zonnebescherming voor het haar: Waarom een zonnespray voor het haar te gebruiken?

Is je haar ooit lichter en stug geworden of is jouw hoofdhuid in de zomer al eens verbrand geweest door de zon? Dit zijn beide heel duidelijke kenmerken van zonneschade. Vergeet niet dat de zon naast onze huid, ook ons ​​haar ernstig kan beschadigen! Wil je leren hoe je je haar kan gaan beschermen en wat de beste zonnebescherming voor haar is, lees dan zeker verder om te ontdekken hoe je zonneschade in de toekomst kunt voorkomen.

Ik hou mijn haar graag het hele jaar door gezond, gehydrateerd en pluisvrij (of toch zo veel mogelijk als ik kan). Ik bedoel, wie niet? In de winter geef ik mijn haar wat extra liefde met onder andere hydraterende maskers en oliën. In de zomer ben ik dan weer een hele grote voorstander van een zonnespray voor het haar en zonnebescherming voor het haar. Maar ook ik had tot voor kort nog nooit gehoord over zonnespray voor de hoofdhuid, laat staan ​​zonnespray voor het haar. Lees snel verder voor de beste producten voor zonnebescherming voor het haar.

Of je je haar nu deze zomer wilt beschermen of je haar dat al beschadigd is wilt behandelen, ontdek hier hoe belangrijk zonnebescherming voor het haar is en hoe belangrijk het in jouw routine zou moeten zijn.

Inhoud

Ik herinner me dat toen ik opgroeide, ik in de zomer veel buiten speelde. Ik vond het heerlijk om de hele dag op het strand door te brengen en in zwembaden (vol met chloor) te zwemmen. Als gevolg hiervan was mijn haar lichter dan normaal, maar het was ook niet altijd even gezond. Op een dag wees de moeder van mijn vriend erop hoe mijn haarkleur heel wat lichter was geworden. Het was echter ook pluizig en droog. 'Je haar voelt aan als stro,' merkte ze op. "Het kan beschadigd zijn door de zon." Oeps.

Hoewel ik er jarenlang niets aan heb gedaan, was het helaas wel waar. Ik was me wel bewust van zonbescherming voor mijn huid, maar zonnebescherming voor het haar? Het kwam nooit in me op om een zonnespray voor haar te gebruiken. Ik wist niet eens dat zonnespray voor het haar bestond of dat het gebruik van zonnespray voor de hoofdhuid één van de eenvoudigste manieren is om de schadelijke effecten van te lang buiten zijn te bestrijden.

Nu ben ik een beetje ouder en ook wel een beetje wijzer betreffende de producten die ik voor mijn haar gebruik. UV bescherming voor het haar is voor mij nu net zo belangrijk als UV huidbescherming. Nu de zomer snel nadert, word ik eraan herinnerd dat ik me bewust moet zijn van UV bescherming voor het haar en mijn haar ook wat extra aandacht moet geven. Dit doe ik door haarproducten te gebruiken die speciaal zijn ontwikkeld voor bescherming tegen de zon, zoals onder andere een zonnespray voor het haar en zonnespray voor de hoofdhuid.

Waarom zonnebescherming voor het haar zo belangrijk is

De meesten van ons doen ons best om de huid van ons lichaam te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon, maar we vergeten vaak ons haar en onze hoofdhuid. Ons haar en onze hoofdhuid hebben ook bescherming tegen de zon nodig! Een een studie uit 2019 vond dat UV stralen niet alleen de huid aantasten, maar dat ze ook het haar kunnen beschadigen, zeker bij langdurige blootstelling aan de zon. Niets doet zo'n pijn als een door de zon verbrande hoofdhuid. UV bescherming voor het haar en zonnespray voor de hoofdhuid zijn net zo belangrijk als SPF voor het lichaam.

Langdurige blootstelling aan de zon kan op veel manieren schadelijk zijn, waaronder vroegtijdige veroudering van de huid en huidkanker. Daarom is UV bescherming voor het haar net zo belangrijk. De harde UV stralen beschadigen de opperhuid van het haar en schaden het keratinegehalte van het haar. Keratine is de proteïne in je haar waardoor het er glanzend en gezond uitziet. Zonder keratine blijft ons haar door de zon beschadigd en dof. Producten zoals, een zonnespray voor het haar creëren een barrière tussen de zonnestralen en het haar en zijn dus perfect ter zonnebescherming voor het haar. Hiernaast is een zonnespray voor de hoofdhuid ideaal om een barrière tussen de zonnestralen en de hoofdhuid te creëren.

Zonnespray voor het haar kan een krachtig haarverzorgingsproduct zijn. Terwijl we onze armen en benen insmeren met zonnecrème, zouden we ook moeten denken aan zonnepsray voor het haar en zonnespray voor de hoofdhuid maar daarover later meer.

Tekenen van door de zon beschadigd haar

zon beschadigd haar

Zonbeschadiging van het haar komt vrij vaak voor, vooral tijdens de zomermaanden. De zon droogt haarlokken en follikels uit, met als resultaat dat het haar er minder gezond uitziet. Als je te veel tijd in de zon hebt doorgebracht, is het misschien tijd om je haar te controleren op schade. De meest voor de hand liggende kenmerken van door de zon beschadigd haar zijn:

  • Vervaagde haarkleur
  • Broosheid
  • Dofheid
  • Gespleten haarpunten
  • Schilferige hoofdhuid
  • Verbrande hoofdhuid
  • Droogheid
  • Pluizigheid

Haarkleur vervaging is wel het laatste wat je wilt als je betaalt om je haar in een salon te laten kleuren. En als je blond bent, zie je misschien iets koperkleurige tinten in je haar (godzijdank voor zilver shampoos om blonde tinten koel en levendig te houden).

Over het algemeen kan door de zon beschadigd haar je haar onhandelbaar maken en het er ongezond uit laten zien. Gelukkig zijn er manieren om je haar alle SPF- en UV bescherming voor het haar te geven die het verdient.

Hoe je je haar kunt beschermen tegen de zon

UV bescherming voor het haar hoeft niet moeilijk te zijn. Zelfs een minimale hoeveelheid bescherming tegen de zon kan een lange weg gaan voor je haar.

zonnebescherming

Gebruik een UV beschermingsspray voor haar

Er zijn nog steeds manieren om plezier te hebben in de zon zonder je haar te beschadigen. Een zonnespray voor het haar is de meest voor de hand liggende en gemakkelijke oplossing om zonnebescherming voor het haar toe te passen. Spray gewoon wat zonnespray voor het haar over je haar wanneer je ook zonnecrème op je huid aanbrengt en je bent klaar om te gaan! Bovendien bevat een zonnespray voor het haar meestal een aantal andere goed voedende ingrediënten voor het haar, zodat het tegelijkertijd kan werken als een hydraterende leave-in conditioner.

Accessorize met een hoed

Een andere geweldige manier om zonnebescherming voor het haar te garanderen, is door een hoed te dragen. De hoed beschermt je ogen en is nog een leuk accessoire ook. Het is daarbovenop ook optimaal voor bescherming tegen de zon, omdat het een barrière vormt tussen UV-stralen en je haar.

Blijf uit de zon

Een manier om je haar en hoofdhuid te beschermen, is om in de schaduw te blijven en de zon helemaal te vermijden. Of je nu geniet van een dagje aan het zwembad onder een parasol of op het strand onder een palmboom ligt, uit de directe zon blijven is de ultieme UV bescherming voor het haar net zoals het is voor je huid. Maar laten we eerlijk zijn, niemand kan de zonnestralen volledig vermijden en je kunt zelfs in de schaduw verbranden, dus vergeet je (haar) zonnecrème niet!

Geen scheidingen in het haar

Als je je in de zon bevindt zonder hoed, vermijd dan elke scheiding in je haar. Dit minimaliseert op zijn minst directe blootstelling van de zon op jouw hoofdhuid en kan je UV bescherming voor het haar garanderen. Draag je haar daarom vast met spiraal elastiekjes om je hoofdhuid te beschermen tegen de zon.

Beste producten om te gebruiken voor de door zon beschadigd haar

Bepaalde producten kunnen je helpen tijdens jouw zoektocht naar UV bescherming voor het haar. Of je nu je haar wilt beschermen tegen de zon of schade die al is aangericht ongedaan wilt maken, de juiste producten zullen je haar gezond houden en voorkomen tekenen van schade door de zon.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

1. Haar zonnebrand spray

Sun Defense Hair Mist is je beste vriend als het gaat om UV bescherming voor het haar. Deze zonnespray voor het haar vormt een onzichtbare beschermingslaag op jouw haar en hoofdhuid. Zo dient de zonnespray voor het haar tegen eventuele schade door blootstelling aan de zon. Dit product is speciaal gemaakt voor beschadigd, pluizig of droog haar, maar alle haartypes kunnen gebruik maken van de beschermende eigenschappen. Als er één product is om deze zomer te gebruiken als zonnebescherming voor het haar, dan is het wel deze zonnespray voor het haar.

2. Kalmerende hoofdhuidbehandeling

Grow Perfect™ Thickening Spray is gemaakt met 99,6% natuurlijke ingrediënten om je droge hoofdhuid te kalmeren. Hoewel het geen zonnespray voor de hoofdhuid is, is het wel een geweldig leave-in-product dat kan helpen je haar te herstellen na te veel blootstelling aan de zon. Dit product is vooral handig als je per ongeluk je hoofdhuid hebt verbrand en nu last hebt van pijn of begint te vervellen.

3. Zachte herstellende shampoo

AAls je al aanzienlijke schade door de zon aan je haar hebt en je probeert de droogheid, veroorzaakt door die overmatige blootstelling aan de zon, om te keren, dan heb je producten nodig die je haar herstellen. Droog haar ontstaat wanneer je haar niet genoeg vocht opneemt of vasthoudt en je shampoo kan daar een belangrijke rol in spelen. Split Fix™ Shampoo reinigt je haar zachtjes en reconstrueert elke haarstreng om breuk in de toekomst te voorkomen.

4. Beschermende haarolie

Split Fix™ Hair Oil is gebaseerd op een voedende mix van biologische zonnebloemzaad-, kokos-, argan- en abrikozenpitolie. Het biedt natuurlijke warmte- en zonnebescherming voor het haar om breuk, pluis en gespleten punten te voorkomen. Het is een geweldig product dat zowel dient tegen UV bescherming voor het haar als voeding geeft aan door de zon beschadigde lokken, terwijl het haar er glad en glanzend uitziet.

5. Diep hydraterende haar behandeling

Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm is geformuleerd om je haar diep te voeden, waardoor het pluisvrij en zijdezacht wordt. Met ingrediënten zoals biologische sheaboter en vitamine E, zal dit product je haar gehydrateerd en gezond maken. Na een dag op het strand kan het de haarbehandeling zijn die je nodig hebt als je vergeten bent om zonnebescherming voor het haar of een haar SPF te gebruiken.

6. Heat Protection Spray

Het gebruik van een hittebeschermende spray is een must voor iedereen, maar vooral voor degenen met reeds door de zon beschadigde lokken! Kies voor een natuurlijke, siliconenvrije heat protection spray zoals Thermal Shield™ Heat Protectant geformuleerd met door van planten afgeleide DayMoist CLR™ om een schild van bescherming op het haar te vormen en het haar voor te bereiden op föhnen, stijlen en hittestyling.

UV bescherming voor je haar: de beste ingrediënten

Wil je je gezonde haar beschermen tegen mogelijke schade? Er bestaan specifieke ingrediënten om naar uit te kijken in een UV bescherming voor je haar die optimaal zijn voor haarhydratatie en -herstel. Zoek naar deze bij het kopen van een zonnebescherming voor het haar:

Best hair ingredients for uv protection

  • Phytessence™ ook wel Frans Eiken Extract genoemd - Dit wonderingrediënt is een natuurlijk UV filter dat het haar beschermt tegen de uitdrogende en schadelijke effecten van de zon.
  • Biologische aloë vera -Aloë vera heeft van nature verzachtende eigenschappen. In haarproducten bestrijdt dit ingrediënt pluizig haar en laat het haar gehydrateerd en glad aanvoelen.
  • Acai extract - Geladen met vetzuren, acai-fruit geeft een lichtgewicht gevoel, vocht en een natuurlijk ogende glans aan het haar.
  • Bosbessen extract - Bosbessen zijn een natuurlijke bron van antioxidanten. Het extract bevordert een gezonde hoofdhuid door de bloedcirculatie te verbeteren, wat handig is in je zonnebescherming voor het haar bij het bestrijden van schadelijke UV stralen die schade veroorzaken.
  • Glycerine - Dit van planten afgeleide ingrediënt heeft vocht inbrengende eigenschappen, wat betekent dat het vocht vasthoudt in het haar voor langdurige hydratatie. Vaarwel pluizig en statisch haar.

Je kunt al deze geweldige ingrediënten vinden in de Sun Defense Hair Mist, mijn favoriete zonnespray voor het haar. Naast het voorkomen van schade door de zon, maakt het mijn haar zacht, gehydrateerd en het ruikt nog heerlijk ook!

Ingrediënten om te vermijden

Vocht is essentieel in UV bescherming voor het haar. Als je haar al uitgedroogd is, vermijd dan producten die siliconen bevatten of zijn geformuleerd met uitdrogende alcoholen. Kies in plaats daarvan een natuurlijke, niet-aerosol spray als zonnebescherming voor het haar. Ik raad altijd biologisch gecertificeerde producten aan zonder schadelijke chemicaliën.

Behandelingen voor door de zon beschadigd haar en hoofdhuid

Is de zonschade aan je haar al geleden? Dan is het tijd om je inspanningen te richten op de best mogelijke behandelingen. Hydratatie is essentieel wanneer je je haar wilt herstellen.

Voedende haarmaskers en oliën zijn een goed startpunt om droog haar diep te hydrateren. Haarmaskers om broos of droog haar te behandelen, zoals Split Fix™ Hair Mask, zijn essentieel om haar dat te veel werd blootgesteld aan UV straling weer tot leven te brengen. Dit haarmasker is de perfecte diepe conditioneringsbehandeling om droog, broos haar te herstellen. Jojoba-olie esters helpen het haar effectief vocht te behouden, haarbreuk en pluis te verminderen, en het haar beter bestand te maken tegen gespleten haarpunten.

Om er zeker van te zijn dat je zowel je hoofdhuid als je haar een speciale behandeling geeft, gebruik Grow Perfect™ Thickening Spray. Het kalmeert en hydrateert de geïrriteerde hoofdhuid.

Zoals ik eerder aangaf, kan het gebruik van shampoo met natuurlijke, hoogwaardige ingrediënten je haarverzorgingsroutine verbeteren. Het gebruik van hydraterende shampoo is een uitstekende manier om je haar te behandelen. Afzonderlijk geformuleerd voor dun haar, blond haar, en krullen zodat je ervoor kan zorgen dat je haar de aandacht krijgt die het verdient.

Al met al kan haar SPF een geweldig product zijn om je haar gevoed en gezond te houden door zonnebescherming voor het haar te bieden, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt. Onthoud dat haar door de zon kan worden beschadigd op dezelfde manier als de huid, dus UV bescherming voor het haar is cruciaal om in je haarverzorgingsroutine te implementeren als je je haar gezond wilt houden.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

    Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

  • hoe krijg je dikker haar?

    Hoe krijg je dikker haar? 10 eenvoudige manieren om dikker haar te krijgen!

  • pluizig haar

    Wat te doen tegen pluizig haar? 9 Bewezen tips tegen pluishaar

  • vitamine tegen haaruitval

    Haaruitval? Dit zijn de 10 beste vitamines tegen haaruitval!

  • zwaar beschadigd haar door blonderen herstellen

    Zwaar beschadigd haar door blonderen herstellen: 10 makkelijke stappen!

Bekijk alle artikelen