De beste hydraterende conditioners tegen droog en pluizig haarBekijk alle artikelen

De beste hydraterende conditioners tegen droog en pluizig haar

Ben je de strijd tegen onhandelbaar, uitgedroogd en breekbaar haar meer dan zat? Droog haar is mogelijk de boosdoener. Maak je geen zorgen, want met de beste vochtinbrengende conditioner laat je jouw haar weer glanzen van gezondheid.

Pluishaar, gespleten haarpunten, haarbreuk en een ruw gevoel zijn duidelijke tekenen van droog haar. Misschien heb je, net als ik, van nature droog haar of zijn je lokken uitgedroogd door overmatige kleurbehandelingen of hittestyling. Herkenbaar? Dan is er één verzorgingsproduct dat niet aan jouw routine mag ontbreken: vochtinbrengende conditioner tegen pluizig haar.

Hydraterende conditioners zitten boordevol natuurlijke boters, plantaardige extracten en andere voedende ingrediënten die de vochtbalans van je haar herstellen. Het resultaat? Gehydrateerd, zacht haar met een schitterende glans.

In dit artikel ga ik dieper in op de oorzaken van droog haar en deel ik de allerbeste vochtinbrengende conditioners voor droog en pluizig haar.

Inhoud

Wat zijn de oorzaken van droog haar?

Droog haar voelt meestal ruw aan en ziet er dof uit. Bovendien is het vaak lastig te stylen en zijn gespleten haarpunten goed zichtbaar. Hoewel sommige mensen van nature wat droger haar hebben, kan je haar ook uitdrogen door allerlei externe factoren. Dit zijn een paar mogelijke boosdoeners:

Verkeerd wassen

Foute haarwasroutine

Veel shampoos en conditioners bevatten agressieve ingrediënten zoals sulfaten en alcohol, die je haar van zijn natuurlijke oliën ontdoen – met droog, pluizig en breekbaar haar als gevolg. Daarnaast kan overmatig wassen of te heet water je haar dof en droog maken. Daarom is het belangrijk om hydraterende conditioners en maskers te gebruiken om het vochtgehalte van je haar weer op peil te brengen.

Haarschade door blonderen of hittestyling

Haarbeschadiging door hitte

Chemische behandelingen zoals blonderen of je haar regelmatig stylen met een stijltang of haardroger kunnen aanzienlijke schade aanrichten. Deze behandelingen onttrekken vocht aan je lokken, verzwakken de proteïnestructuur en leiden tot breekbaar haar. Als je je haar vaak verft of met hitte behandelt, vergeet dan niet om beschermende producten te gebruiken en je haar regelmatig intensief te verzorgen met een deep conditioner behandeling. Zo herstel je de vochtbalans en voorkom je toekomstige schade.

Blootstelling aan weer en wind

Haarbeschadiging door zon

Omgevingsfactoren kunnen ook droog haar veroorzaken. Droog, koud weer en een lage luchtvochtigheid kunnen vocht uit je haar zuigen. Daarnaast kan overmatige blootstelling aan UV-straling zorgen voor haarbeschadiging door de zon, waardoor je haar gemakkelijker uitdroogt en breekt. Door consequent een vochtinbrengende conditioner en zonnebescherming voor haar te gebruiken, kun je je haar beschermen tegen deze omgevingsfactoren.

Hoe kies je een hydraterende conditioner?

Als je net als ik worstelt met uitgedroogd, pluizig haar, is een goede conditioner voor droog haar onmisbaar in je haarroutine. Hier lees je hoe je de beste vochtinbrengende conditioner voor droog haar kunt kiezen om je lokken te laten glanzen van gezondheid:

Welk haartype heb je?

Laten we beginnen met de basis. Was je haar en laat het natuurlijk laat drogen. Is je haar helemaal droog? Kijk dan goed naar je lokken om je natuurlijke haartype te bepalen:

  • Steil: geen slag of krul
  • Slag: golvend haar, losse S-vormige krullen
  • Krullend: gedefinieerde krullen, variërend in sterkte
  • Kroezend: strakke, dicht opeengepakte krullen

Om je haartype beter te begrijpen, is het belangrijk om ook de structuur van je haar te bestuderen. Wrijf eens een lok haar tussen je vingers. Is het gevoel subtiel of nauwelijks merkbaar? Dan heb je waarschijnlijk fijn haar. Als je het haar duidelijk tussen je vingers kunt voelen, heb je een gemiddelde haarstructuur. Voelt het haar ruw en dik aan? Dan heb je een grove haarstructuur.

Hoe poreus is je haar?

De porositeit van je haar is de mate waarin het producten en vocht kan opnemen en vasthouden. Je kunt gemakkelijk bepalen of je haar een lage, gemiddelde of hoge porositeit heeft met deze simpele test. Zo doe je dat:

Was je haar om eventuele productresten te verwijderen. Als je haar proper en droog is, pluk je één haar uit je hoofd en doe je die in een glas water. Drijft de haar naar het wateroppervlak? Dan heeft het een lage porositeit. Als de haar snel naar de bodem zinkt, heeft het een hoge porositeit. Blijft de haar in het water zweven of zakt hij geleidelijk naar beneden? Dan heeft je haar waarschijnlijk een gemiddelde (of normale) porositeit.

Houd rekening met je haarschade en vochtbalans

Als je op zoek bent naar de beste hydraterende conditioner voor droog haar, is het belangrijk om rekening te houden met bestaande haarschade. Als je je haar regelmatig bleekt of verft, of vaak hittestyling gebruikt, is je haar waarschijnlijk aan de droge kant en kun je te maken hebben met haarbreuk en gespleten punten. In dat geval heb je een herstellende en vochtinbrengende conditioner nodig die specifiek deze problemen aanpakt.

Houd ook rekening met het gehalte vocht en proteïne van je haar. Is je haar erg slap en slierterig (dan heb je een gebrek aan proteïne), of juist droog en kwetsbaar? Het juiste evenwicht vinden tussen proteïne en vocht is essentieel, dus de beste hydraterende conditioner tegen pluizig haar bevat vaak beide.

Beste ingrediënten en wat je beter kunt vermijden

De beste ingrediënten voor droog haar

De beste vochtinbrengende conditioner voor droog haar zal je haar intensief hydrateren, de haarschubben sluiten voor optimaal vochtbehoud en je haar tegen toekomstige schade beschermen. Hieronder vind je de beste ingrediënten voor een hydraterende conditioner tegen pluizig haar, en vertel ik je welke je beter kunt vermijden.

  • Natuurlijke, biologische ingrediënten, bij voorkeur gecertificeerd veganistisch
  • Hydraterende oliën en boters
  • Vochtinbrengers zoals glycerine of Aquaxyl™
  • Versterkende microproteïnen om beschadigde haarschubben te herstellen en vocht beter vast te houden
  • Beschermende plantenextracten die rijk zijn aan antioxidanten die je haar beschermen tegen schade en uitdroging

Als je op zoek bent naar de beste conditioner voor droog haar, dan raad ik je aan om siliconen, sulfaten, minerale oliën en parabenen te vermijden. Deze ingrediënten kunnen juist bijdragen aan uitdroging en productresten in het haar achterlaten.

De beste conditioner voor pluizig, poreus haar

Maak kennis met de ultieme hydratatieheld voor je haar: Moisture Hero™ Conditioner. Deze diep voedende conditioner voor droog, pluizig en grof haar herstelt de vochtbalans en zorgt voor zachte, glanzende en pluisvrije lokken. Biologisch granaatappelextract, jojoba-olie, Theobroma cacaoboter en krachtig Aquaxyl™ bieden intensieve hydratatie, en prebiotische inuline en veganistische microproteïnen versterken de haarschubben om het vocht beter vast te houden. Met andere woorden, de beste conditioner voor droog haar met een hoge porositeit als je het mij vraagt. Combineer met de ultrahydraterende Moisture Hero™ Shampoo voor de beste resultaten.

De beste conditioner voor droog, kwetsbaar haar

Is je haar gevoelig voor haarbreuk en gespleten punten? Dan is Split Fix™ Conditioner dé oplossing voor jouw haarprobleem. Deze hydraterende conditioner voor droog haar vormt een beschermend schild rondom broze lokken. Natuurlijke ingrediënten zoals biologische aloë vera, cacaoboter en açaí voeden het haar van binnenuit, en vetzuren uit jojoba-esters bestrijden gespleten punten en verminderen toekomstige haarschade. Het resultaat? Weelderige, glanzende lokken die lang en gezond groeien zonder te breken of splijten.

Deze vochtinbrengende conditioner zonder proteïnen is perfect als je op zoek bent naar een extra hydratatieboost en proteïnerijke producten je haar kwetsbaar maken.

Extra tip: kies voor het Duo en bespaar 15% door deze conditioner voor droog haar samen met de milde Split Fix™ Shampoo aan te schaffen.

De beste conditioner voor droge krullen

Ben jij gezegend met natuurlijk krullend of golvend haar? Dan heb ik de beste vochtinbrengende conditioner gevonden voor jouw prachtige krullen. Curl Crush™ Conditioner is een hydraterende conditioner die geschikt is voor alle soorten krulhaar. Deze conditioner voor droog haar bevat vochtinbrengende plantaardige ingrediënten zoals biologische aloë vera en bamboe-extract evenals versterkende rijstproteïne. Deze unieke samenstelling versterkt en verzorgt je krullen, biedt veerkracht en definitie en minimaliseert pluishaar. Combineer met Curl Crush™ Shampoo voor de beste resultaten.

Wil je even pauze nemen van je vertrouwde krulshampoo? Dan raad ik een reinigende conditioner met weinig schuim aan (ook wel co-wash genoemd), zoals Curl Crush™ Co-Wash, om je haar en hoofdhuid te reinigen en tegelijkertijd het vochtgehalte van je krullen weer op peil te brengen.

De beste conditioner voor droog, geblondeerd haar

Van een zomerse balayage tot glamorous platinablond: blondines hebben nu eenmaal meer plezier! Maar regelmatig je haar bleken heeft ook een keerzijde: deze agressieve chemische behandeling beschadigt en verzwakt je haar, waardoor het eerder splijt en breekt.

Een intensief hydraterende conditioner tegen pluizig haar is onmisbaar als je de ongewenste bijwerkingen van blonderen tegen wilt gaan. Maak kennis met Enriched Blonde™ Silver Conditioner. Deze romige paarse conditioner voor droog, geblondeerd haar bevat unieke violetpigmenten om ongewenste gele, oranje en koperkleurige tinten te neutraliseren. De vochtinbrengende ingrediënten zorgen ervoor dat je beschadigde lokken er weer gezond, glanzend en sterker dan ooit uitzien. Combineer met Enriched Blonde™ Silver Shampoo voor de beste resultaten.

De beste hydraterende conditioner voor fijn haar

Klaar om voorgoed afscheid te nemen van fijn, dunner wordend haar? Grow Perfect™ Conditioner kan je daarbij helpen. Deze vochtinbrengende conditioner, met actieve ingrediënten zoals AnaGain™, stimulerende cafeïne en biologische rozemarijnolie, hydrateert futloos haar en helpt overmatige haaruitval te vertragen door de bloedsomloop te stimuleren en de haargroei te bevorderen. Ik raad aan deze conditioner voor droog haar te combineren met de sulfaatvrije Grow Perfect™ Shampoo voor een doeltreffende routine om haaruitval een halt toe te roepen.

De beste conditioner voor volume

Veel mensen denken dat het onmogelijk is om tegelijkertijd goed gehydrateerde én volumineuze lokken te hebben. Dat dacht ik ook – tot ik de Volume Wizard™ Conditioner probeerde. Deze vederlichte hydraterende conditioner voor fijn haar verzacht en voedt het haar. Dankzij de toevoeging van tarweproteïne, glycerine en sheaboter krijgt het haar meer volume. De lichte, niet-vette samenstelling is ideaal voor fijn haar of haar met een lage porositeit. Combineer met Volume Wizard™ Shampoo voor maximaal volume.

Veelvoorkomende fouten bij het gebruik van conditioner

Een conditioner tegen pluizig haar gebruiken lijkt misschien een fluitje van een cent, maar er worden toch heel wat fouten mee gemaakt. Dit zijn enkele valkuilen die je beter kunt vermijden als je een hydraterende conditioner voor droog haar gebruikt:

Op de haarwortels aanbrengen

De gouden regel luidt: breng conditioner voor droog haar niet rechtstreeks op je hoofdhuid aan, tenzij je een gespecialiseerd gebruikt product zoals Scalp Delight™ Detox Conditioner, die vederlichte oliën bevat en op je hoofdhuid kan worden aangebracht zonder je haar te verzwaren.

Overtollig water niet uitwringen

Breng conditioner niet aan op kletsnat haar. Het product kan er dan eenvoudig afglijden, waardoor het geen kans krijgt om de haarvezels binnen te dringen. Wring je haar dus altijd uit voordat je conditioner voor droog haar aanbrengt.

Meteen uitspoelen

Laat de vochtinbrengende conditioner tegen pluizig haar minimaal twee minuten inwerken voordat je het weer uitspoelt. Dit geeft het product voldoende tijd om in te trekken en je haar te voeden.

Niet ontwarren

Als je dik of krullend haar hebt, kam de conditioner tegen pluizig haar dan door je haar met je vingers of een speciale borstel. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling en betere opname van het product. Dit is ook het perfecte moment om je krullen te ontwarren en pluishaar te minimaliseren.

De aanwijzingen negeren

Lees altijd de aanwijzingen op de verpakking. Verschillende producten hebben verschillende gebruiksaanbevelingen die zijn afgestemd op hun unieke samenstelling.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Intensief hydraterende en leave-in conditioners

Hydraterende conditioners voor droog haar

Als je overmatig droog of pluizig haar hebt, is zelfs de beste vochtinbrengende conditioner tegen pluizig haar misschien niet genoeg. Om je lokken extra te voeden, is het belangrijk om regelmatig leave-in conditioners, haaroliën en hydraterende maskers te gebruiken.

Net als bij het kiezen van een dagelijkse vochtinbrengende conditioner, moet je hierbij ook rekening houden met je haartype en -textuur. Moisture Hero™ Hair Mask biedt diepe hydratatie voor droog, pluizig haar en Curl Crush™ Hair Mask is ideaal om het vocht- en proteïnegehalte van krul- of kroeshaar in balans te brengen. Als je haar er futloos uitziet, probeer dan Protein Repair™ Hair Mask om haarbreuk te verminderen en het haar langdurig te versterken.

Heb je te maken met uitzonderlijk droog haar? Dan zal de beste leave-in conditioner voor droog haar, zoals Split Fix™ Leave-in Conditioner, helpen om het vochtgehalte aan te vullen en te voorkomen dat gespleten haarpunten verergeren. Als je worstelt met pluizend of statisch haar, gebruik dan een conditioner tegen pluizig haar in combinatie met een voedende haarolie boordevol plantaardige ingrediënten, zoals Moisture Hero™ Hair Oil, om ruw haar te verzachten en glad te maken.

5 extra tips voor de verzorging van droog haar

Je werk zit erop: je hebt de beste conditioner voor droog haar gevonden. Maar ik heb nog een paar handige tips die je kunt gebruiken om je lokken glanzend, gehydrateerd en sensationeel glad te houden. Dit zijn mijn aanbevelingen:

1. Vermijd hittestyling

Beperk het gebruik van stijltangen en haardrogers zoveel mogelijk. Kies voor stylingtechnieken zonder warmte zoals hitteloze krullen of breng, als je niet zonder kunt, altijd een hittebeschermer aan om haarschade te voorkomen.

2. Droog je haar op de juiste manier

Ga voorzichtig te werk bij het drogen van je haar. Gebruik liever geen ruwe handdoek om je haar te drogen, want deze wrijving kan pluishaar veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan een zachte bamboe haarhanddoek of een oud T-shirt om je haar te deppen en voorzichtig droog te wringen.

3. Voorzichtig borstelen

Ga voorzichtig met je haar om tijdens het borstelen, vooral als je krullen hebt. Ontwar je haar met beleid, het liefst als je haar nat is en bedekt met hydraterende conditioner tegen pluizig haar. Zo voorkom je haarbreuk en behoud je je krullen.

4. Sla een wasbeurt over

Was je haar niet te vaak, want overmatig wassen kan je haar van zijn natuurlijke oliën ontdoen en uitdroging verergeren. Vind een routine die werkt voor jouw haartype en overweeg natuurlijke droogshampoo of co-washing als alternatief om je haar tussen het wassen door op te frissen.

5. Pre-shampoo behandeling

Overweeg een pre-shampoo behandeling zoals Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm. Deze vochtinbrengende balsem, die je vóór het wassen aanbrengt, biedt extra voeding en hydratatie en bereidt je haar voor op het reinigingsproces.

Door de beste conditioner voor droog haar te gebruiken en deze onmisbare tips te volgen, zullen je lokken er binnen no-time glad, glanzend en pluisvrij uitzien.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

    Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

  • hoe krijg je dikker haar?

    Hoe krijg je dikker haar? 10 eenvoudige manieren om dikker haar te krijgen!

  • pluizig haar

    Wat te doen tegen pluizig haar? 9 Bewezen tips tegen pluishaar

  • vitamine tegen haaruitval

    Haaruitval? Dit zijn de 10 beste vitamines tegen haaruitval!

  • zwaar beschadigd haar door blonderen herstellen

    Zwaar beschadigd haar door blonderen herstellen: 10 makkelijke stappen!

Bekijk alle artikelen