beste krullen gelBekijk alle artikelen

Krullen gel: hoe krijg je veerkrachtige en gedefinieerde krullen?

Als je van nature krullend haar hebt, weet je waarschijnlijk de basisprincipes van het zorgen voor jouw krullen (geen sulfaten, natuurlijk laten drogen of met een diffuser, stijlen met krullen crème etc.). Maar er is slechts één hero product voor krullend haar waar vaak overheen gekeken wordt: gel voor krullen.

Een curlgel van hoge kwaliteit kan de look and feel van je krullen volledig transformeren. In deze blog zal ik je de beste gel voor krullend haar en de aanvullende producten en styling technieken laten zien, die je krullen er glanzender en meer gedefinieerd dan ooit zullen laten uitzien.

Golvend haar, kleine krullen, of grove krullen - ongeacht de structuur van jouw krullen is een haarverzorgingsroutine van hoge kwaliteit producten voor krullend haar essentieel om je krullen er gezond en gedefinieerd uit te laten zien. Als er een product is dat ik zou moeten aanwijzen als mijn absolute favoriete krullen product, dan is dat de curlgel. Wanneer je een gel voor krullen kiest die is gemaakt met voedende en ultra hydraterende ingrediënten, zal het je volledige haarverzorgingsroutine veranderen. Gelukkig eindigt jouw zoektocht naar de beste krullen gel hier.

In deze blog zet ik uiteen wat een krul gell de beste krul gel maakt en hoe je deze op de juiste manier gebruikt in combinatie met andere haarverzorgingsproducten, tools en technieken om zo jouw zachtste, meest veerkrachtige en glanzende krullen ooit te bereiken.

Inhoud

Wat is een curl gel?

Als je krullend haar hebt, heb je wellicht eerder gehoord van curlgel. Deze game-changer is essentieel voor alle type krullen: van golvend tot dichte krullen en alles er tussenin. Curlgel is een gel voor krullend haar gebaseerd op water die vaak wordt aangebracht op vochtig of nat haar om te helpen het krullende haar te bedwingen en zo een sterke houvast te creëren die de hele dag houdt. De beste krullen gels op de markt zullen je haren een intense hydratatie geven, zullen pluishaar doen voorkomen, definiëren jouw krullen en zullen veerkracht en glans bevorderen.

Het aanbrengen van gel voor krullen is vaak de laatste stap in de haarverzorgingsroutine van krullend haar. Hieronder geven we je meer redenen waarom je een gel voor krullen wil proberen.

De voordelen van het gebruik van krullen gel

  • Krul gel creëert een prachtige veerkracht en glans
  • Voegt houvast toe en zorgt dat je styling langer blijft zitten
  • Hydrateert je lokken en brengt vocht in
  • Definieert krullen terwijl pluis en losse haartjes worden verminderd
  • Helpt om krullen samen te voegen voor meer textuur en volume
  • Voorkomt dat krullen gedurende de dag plat gaan hangen
  • Beschermt de breekbaarheid van je krullen door een verharde laag om de krullen te vormen
  • Zorgt voor langdurige controle voor alle krullen structuren
  • De beste krul gel bestaat uit verzorgende ingrediënten die de gezondheid van het haar verbeteren en het haar beschermen voor breuk door hitte en vochtigheid

Is krullen gel hetzelfde als reguliere haargel?

Er zijn een aantal verschillen tussen reguliere haargel en krul gel. De meeste haargels zijn geformuleerd met alcohol, een uitdrogend ingrediënt dat beschadigend kan zijn voor krullend haar dat vatbaar is voor droogte. Aan de andere kant is een krul gel speciaal ontwikkeld voor krullen, vol met ingrediënten die krullende structuren verzorgen en hydrateren terwijl het de juiste hoeveelheid houvast, definitie en glans geeft.

Krullen crème vs. krul gel

Krullen crèmes en krullen gels worden beide gebruikt voor het stylen van krullende haartypes, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen de twee. Krullen crèmes, zoals Curl Crush™ Defining Cream zijn vaak gebaseerd op olie (of een combinatie tussen olie en water) en voelen vaak meer voedend en hydraterend aan dan krullen gels. Crème producten wikkelen krullend haar in een zachtere houvast en definitie die niet altijd een laag creëert. Gel voor krullend haar focust op styling en afwerking, maar kan ook hydraterende ingrediënten bevatten. Krul gel biedt een sterkere houvast en een strakkere, meer glanzende finish die pluis elimineert.

Krullen crème:

  • Biedt een zachte, lichte houvast
  • Verzorgt en hydrateert het haar diep dankzij natuurlijke olies en/of boters
  • Definieert, conditioneert en verzacht krullen
  • Vermindert pluis en loszittende haartjes
  • Minimaliseert en voorkomt klitten

Krul gel:

  • Wordt voornamelijk gebruikt voor styling
  • Biedt maximum houvast
  • Is niet zo vochtinbrengend als een crème, maar bevat vaak nog steeds hydraterende ingrediënten
  • Definieert krullen, terwijl veerkracht, volume en glans worden bevordert
  • Elimineert pluis voor een strakke en gladde finish

Een ander product waar je misschien van hebt gehoord is krullen mousse. Krullenmousse verschilt van krullen crème of krul gel in dat het van oorsprong was bedoeld om meer hair volume te creëren, voornamelijk aan de wortels. Krullen mousses zijn vaak luchtig en lichtgewicht en helpen pluis in toom te houden in vochtige klimaten.

Hoe vind je de beste gel voor krullend haar?

Wanneer je op zoek bent naar de beste gel voor krullen, check dan altijd eerst de ingrediënten. Zorg ervoor dat het product dat je kiest geen uitdrogende alcohol, siliconen of minerale oliën bevat die productopbouw, droogte, en verzwaring van het haar kunnen veroorzaken. De meest effectieve gel voor krullen zit vol met vochtinbrengende, hittebeschermende ingrediënten, zoals mijn persoonlijke favoriet: Curl Crush™ Defining Gel.

Curl Crush™ Defining Gel hydrateert je krullen terwijl het een medium houvast en glans toevoegt. Gemixt met SymHair® Thermo - een uniek ingrediënt dat een mix is van Polyporus-paddenstoel, hyaluronzuur en fructose - vormt deze krul gel een film op het haaroppervlak om te beschermen tegen schade door hitte en vocht dat pluis veroorzaakt.

Deze meervoudige curlgel werkt voor alle krullende haartypes, en is vooral geschikt voor degene met haartypes 2A-2C, 3A-3C, en 4A-4C. En het beste? Het is gemaakt van 99,8% natuurlijke ingrediënten en bevat geen sulfaten, siliconen, uitdrogende alcoholen, parabenen en minerale oliën. En dus goedgekeurd voor de Curly Girl methode!

Hoe gebruik je gel voor krullend haar?

Hoe gebruik je krullen gel

Als je krullend haar hebt (en waarschijnlijk heb je dat als je al zover bent gekomen in deze blog!) zal een curlgel van hoge kwaliteit een geweldige toevoeging zijn aan jouw haarverzorgingsroutine. Wanneer je eenmaal de beste gel voor krullen hebt gevonden, heb ik een aantal tips die je kan volgen om je krullen op hun best te laten lijken. Hier is mijn stap-voor-stap gids voor hoe je gel voor krullen gebruikt:

Stap 1: Was je krullen

Was je haar met producten die speciaal geformuleerd zijn voor krullende haartypes, zoals Curl Crush™ Shampoo en Curl Crush™ Conditioner. Co-washing met een diep voedende co-wash formule is ook een goede optie voor meiden met krullen, omdat dit product opbouw verwijdert en hydratatie helpt toevoegen, zonder het haar te verzwaren.

Stap 2: Plop je haar

Gebruik een zachte haarhanddoek gemaakt van bamboe, satijn of microvezel om het extra vocht uit je haar te knijpen.

Stap 3: Breng de gel voor krullend haar aan

Breng een kleine hoeveelheid krul gel aan op je haar van de wortels tot de punten. Gebruik de ‘biddende handen’ techniek en houd je handen plat om de gel te helpen een laag om de krullen te bouwen en de krullen gedefinieerd te houden.

Stap 4: Droog je krullen

Laat je haar natuurlijk drogen of droog het met een diffuser.

Stap 5: Knijp de hardheid uit de krullen

Wanneer het haar volledig droog is, knijp je het haar voorzichtig om de gel laag te breken. Dit doe je zodat het haar zacht aanvoelt, terwijl je een flexibele houvast creëert en de pluis op afstand houdt.

Pro tip: vervang je katoenen beddengoed voor zijde of bamboe beddengoed. Wanneer je in dromenland belandt, zal je lekker slapen, wetende dat je krullen beschermd zijn tegen breuk en pluis.

Waarom maakt krullen gel het haar hard?

Zelfs de beste gel voor krullend haar zal je strengen hard laten aanvoelen. Dit noemen we ‘film’ en is volledig de bedoeling. Film is een beschermende, geharde laag van gel die zich om de krullen heen wikkelt om volume te creëren. Een curl gel zal altijd een film op het haar achterlaten wanneer het droogt, omdat dit je krullen helpt om hun vorm te behouden, terwijl ze ook zacht blijven en een natuurlijke finish hebben.

Als je hulp nodig hebt met het breken van de film over je krullen, wrijf dan een paar druppels hydraterende haarolie voor krullen, zoals Moisture Hero™ Hair Oil door je handpalmen en knijp voorzichtig de film uit het haar. De haarolie zal er voor zorgen dat je haar zachter wordt en zal de glans bevorderen.

Meer nuttige tips voor krullend haar

Je hebt de beste krullen gel gevonden, je hebt geleerd over de film en je hebt de biddende handen techniek jezelf eigen gemaakt, maar er zijn een aantal andere pro tips die je kan volgen om je krullen op hun best te laten lijken:

  • Volg de Curly Girl methode en vermijd producten (voornamelijk shampoos) met sulfaten, parabenen en siliconen.
  • Gebruik een shampoo die laag is in schuimvorming, zoals Curl Crush™ Co-Wash.
  • Herstel droge of slappe krullen met een intensief, diep hydraterend haarmasker dat specifiek is ontwikkeld voor krullend haar, zoals Curl Crush™ Hair Mask.
  • Gebruik een zachte bamboe haarhanddoek om je haar te ploppen. Deze droogtechniek zonder warmte geeft de krullen een pauze van alle tools.
  • Als je haar uitgedroogd aanvoelt, gebruik een leave-in conditioner zoals de Split Fix™ Leave-In Conditioner of een krullen crème voordat je krullen gel gebruikt om hydratatie te versterken.
  • Als je tussen de haarwasdagen door jouw krullen wilt definiëren, gebruik dan eerst een Curl Crush™ Fine Mist Spray Bottle om jouw krullen te hydrateren en te verfrissen voordat je een krullengel gebruikt.
  • Verwarm een paar druppels haarolie tussen je handpalmen en verdeel door je krullen om de film over de krullen gel te breken.
  • Gebruik een borstel die geschikt is voor krullend haar, zoals de Bamboo Defining Brush. Deze game-changing borstel is voorzien van rijen zachte, anti-statische pinnen die je helpen om je krullen te vormen, zonder kroezen of pluis te veroorzaken.
  • Laat je haar natuurlijk drogen of gebruik een diffuser op je haardroger.
  • Slaap op een zijde of bamboe kussensloop om pluis of breuk te voorkomen.

Hoewel sommigen vinden dat krullend haar lastig te bedwingen is, hoeft dit echt niet zo te zijn! Zoals je weet, kan het gebruiken van de juiste producten het verschil maken. En als je eenmaal een gel voor krullen aan je haarroutine hebt toegevoegd, garandeer ik je dat niet meer zonder wil!

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Om het allemaal samen te vatten: curl gel is een must-have product voor het bereiken van gedefinieerde, veerkrachtige en gezonde krullen. In tegenstelling tot normale haargel, is een gel voor krullen speciaal geformuleerd met voedende ingrediënten die het haar hydrateren en beschermen, zonder droog haar en pluis te veroorzaken.

In deze blog heb je geleerd dat je wanneer je een gel voor krullen kiest, producten moet vermijden die uitdrogende alcoholen, siliconen of minerale oliën bevatten die productopbouw kunnen veroorzaken en het haar kunnen verzwaren. In plaats daarvan kies je voor een gel voor krullen die is geformuleerd met hydraterende, good-for-you ingrediënten die de haargroei versnellen en het haar beschermen tegen schade van hitte en vochtigheid.

Een van mijn favoriete tips is om een combinatie van krullen crème en gel voor krullen te gebruiken om een zachtere houvast en meer gedefinieerde krullen te creëren. Met de juiste producten en technieken kan je mooie en gezonde krullen bereiken, die je zelfverzekerder dan ooit zullen laten voelen over jouw krullen! Dus, neem de tijd om de beste krullen gel te vinden voor jouw krullenstructuur, leer de styling technieken beheersen en omarm jouw natuurlijke, prachtige krullen!

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

    Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

  • Curly Girl Methode

    Dé Curly Girl methode: Mijn favoriete CG producten & stappenplan

  • Wat is co-washing? Hoe gebruik je co-wash & de beste co-wash producten

    Wat is co-washing? Hoe gebruik je co-wash & de beste co-wash producten

  • beste clarifying shampoo

    De beste clarifying shampoo: hoe kan je je hoofdhuid grondig reinigen?

  • haar porositeit

    Haar porositeit gids: Hoog versus laag poreus haar en waarom het uitmaakt

Bekijk alle artikelen